Microsoft Dynamics voor de maakindustrie

Bedrijven in de maakindustrie kampen met specifieke uitdagingen. Microsoft Dynamics 365 is een alles-in-één ERP- en CRM-systeem dat bedrijven al hun bedrijfsprocessen laat optimaliseren en automatiseren.

Microsoft Dynamics 365 voor de maakindustrie

Hét ERP- en CRM-systeem voor de industrie

Bedrijven in de maakindustrie werken in veel gevallen nog met verouderde systemen, die vaak zijn gebouwd door lokale spelers en niet geschikt zijn voor de cloud. Door veranderende processen gaan die systemen bovendien op functioneel vlak steeds meer uit de pas lopen met de werkelijke behoeften.

Met Dynamics 365 kies je voor een samenhangende end-to-end oplossing voor de industrie, die je alle tools in handen geeft voor het optimaliseren en automatiseren van je bedrijfsprocessen. Van finance en accounting, in- en verkoop, klant- en leveranciersbeheer, engineering, productbeheer en productieplanning tot productie, voorraadbeheer, warehousing, transport, distributie, servicecontracten en abonnementen. Daarnaast kun je groeien en innoveren zonder tegen grenzen aan te lopen.

Microsoft Dynamics 365: alles-in-één oplossing voor de industrie

Als geïntegreerde alles-in-één oplossing biedt Microsoft Dynamics 365 de maakindustrie onder meer:

 • Een robuust, flexibel en schaalbaar technologieplatform dat een compleet overzicht biedt van al je bedrijfsprocessen.
 • Applicaties en modules die naadloos samenwerken. Omdat al je data in één platform zit, beschik je over één bron van waarheid.
 • Het stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen over verschillende afdelingen en workflows heen: van productie en planning tot en met voorraadbeheer, expeditie en service.
 • Als Sofware-as-a-Service (SaaS) is Dynamics 365 veilig en flexibel. Bovendien draai je altijd de laatste versie én schaalt het platform gemakkelijk mee met je organisatie.

  De belangrijkste voordelen

  Kies je voor Microsoft Dynamics 365 als cloudplatform voor je bedrijf, dan heeft dit een aantal belangrijke voordelen.

  Microsoft Dynamics 365 maakindustrie: ketenintegratie

  Ketenintegratie

  Met Dynamics 365 heb je een volledig beeld van je supply chain, van inkoop tot productie en levering. Dit inzicht helpt onder meer bij het identificeren van bottlenecks, het optimaliseren van processen en het verbeteren van de efficiëntie. Dankzij geavanceerde analytics en kunstmatige intelligentie (AI) kan Dynamics 365 zowel realtime vraag- en voorraadinzichten als nauwkeurige vraagprognoses genereren. Gevolg is dat je onder meer in staat bent voorraadniveaus te optimaliseren en de productieplanning te automatiseren.

  Microsoft Dynamics 365 in de maakindustrie: meer inzicht

  Servitization

  Servitization wordt een steeds belangrijker thema binnen de maakindustrie. Denk aan het verkopen van producten als dienst of aan het bieden van aanvullende diensten als onderhoud en trainingen. Als bedrijf moet je daardoor veel meer inzicht hebben in je hele supply chain, van leverancier tot eindklant. Belangrijk is ook dat je een 360º-beeld hebt van klanten, inclusief verkoopgeschiedenis, storingsgeschiedenis, serviceverzoeken en contactinformatie. Dynamics 365 biedt geavanceerde tools op het gebied van bijvoorbeeld supply chain, sales, marketing en fieldservice. Als bedrijf in de maakindustrie ben je daardoor in staat sneller en slimmer je dienstenaanbod te ontwikkelen en te promoten.

  Microsoft Dynamics 365 in de maakindustrie: benut de technologie

  Industrie 4.0

  Digitalisering, datagedreven productie en de integratie van technologieën als geavanceerde analytics, Internet of Things (IoT), robotica, AI en big data zijn belangrijke pijlers binnen Industrie 4.0. Met Dynamics 365 benut je deze technologieën voor onder meer inzicht in je bedrijfsprocessen, het ondersteunen van besluitvorming, het optimaliseren van productieprocessen en het verhogen van de efficiëntie. Als cloudoplossing biedt Dynamics de schaalbaarheid en flexibiliteit die nodig is voor geavanceerde Industrie 4.0-oplossingen.

  Veelgebruikte ERP- en CRM-software voor de industrie

  Microsoft Dynamics 365 Finance icon

  Dynamics 365 Finance

  Dynamics 365 Finance stroomlijnt je financiële operaties en faciliteert realtime analyse van bedrijfsprestaties. Van grootboek, facturering en budgettering tot rapportages en risico- en cashflowbeheer: Finance automatiseert al je financiële processen.

  Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement icon

  Dynamics 365 voor customer engagement

  Dynamics 365 biedt apps die sterk gericht zijn op interactie met klanten. De apps voor Sales, Customer Service, Marketing en diverse insights apps worden sterk gevoed door AI gerelateerde functionaliteiten. Zo krijg je een 360º beeld van je klant en kan je de klantenservice en after sales optimaliseren.

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de voordelen van Microsoft Dynamics 365 implementatie

  De voordelen van het implementeren van Microsoft Dynamics 365 als ERP- en/of CRM-systeem zijn talloos. De basis is dat je je bedrijfsprocessen kunt automatiseren en optimaliseren, waarbij je beschikt over actuele of zelfs voorspellende inzichten. Dankzij die data en analyses kun je onder meer slimmer en sneller werken, betere beslissingen nemen, zowel het aantal fouten als de hoeveelheid dubbel werk reduceren, kostenbesparingen realiseren, de klanttevredenheid vergroten én je innovatiekracht boosten.

  Hoe lang duurt een implementatietraject voor Dynamics 365?

  Hoe lang een Dynamics 365-implementatie duurt, is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Met name de omvang van de te implementeren software, de complexiteit (denk aan datamigratie en integraties met andere systemen) en het al dan niet nog moeten migreren naar de cloud leggen veel gewicht in de schaal. Een CRM met bijvoorbeeld alleen de Dynamics-marketingapp kan vaak al binnen twee maanden live staan. Bij kleinere projecten kunnen we ook fases samenvoegen, denk aan de diagnose- en voorbereidingsfase. Business Central met een omvangrijke automatisering en optimalisering van meerdere processen zoals inkoop, voorraad en finance neemt al snel vier tot twaalf maanden in beslag. En kiest een organisatie voor een full-scale ERP- én CRM-systeem? In dat geval kan het implementatietraject tot wel twee of drie jaar duren.

  Wat kost een Microsoft Dynamics-implementatie?

  Het is lastig om iets algemeens te zeggen over de kosten van een Microsoft Dynamics-implementatie, niet in de laatste plaats door het ietwat ingewikkelde en vaak snel wijzigende licentiemodel van Microsoft. Logischerwijs is het aantal modules of apps dat je afneemt van invloed, maar ook het aantal en soort gebruikers alsmede de allocatie van de databaseruimte. En vergeet natuurlijk niet de manuren die in de implementatie zelf kruipen, zowel voor jou als klant als voor de implementatiepartner.

  Conclusion MBS als ideale partner voor Dynamics-implementaties

  MBS consultants Olga en Martin overleg

  Dynamics 365 is onze corebusiness

  Conclusion MBS kent Dynamics 365 als geen ander. Het is onze corebusiness en we hebben al talloze Dynamics-implementaties gedaan – waaronder in de markten zakelijke dienstverlening, groothandel & distributie, retail, industrie en publieke sector. Niet voor niets zijn wij Microsoft Gold Partner.

  Bekijk hier onze industrie artikelen

  Publicatie
  Succesvol overstappen naar Dynamics 365
  okt
  18

  Zonder verrassingen overstappen op Dynamics 365

  Benieuwd naar onze kennis en ervaring in de industrie markt?

  Mail Jan-Douwe

  Jan-Douwe Jilderda

  Jan-Douwe Jilderda

  Directeur
  jan-douwe.jilderda@conclusion.nl