Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Met Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management beheer je alle productie- en distributieprocessen. Van inkoop en planning tot productie, voorraadbeheer en logistiek.

Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Wat is Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management? 

Binnen het cloudgebaseerde ERP- en CRM-platform Microsoft Dynamics 365 is Supply Chain Management een groep gerelateerde modules die alle processen rondom je supply chain beheren, optimaliseren en automatiseren. En dat leidt tot bijvoorbeeld realtime (of zelfs voorspellende) inzichten binnen de hele waardeketen, meer operationele efficiëntie en tevredenere klanten. Samen met Dynamics 365 Finance vormt het een volwaardig ERP-platform.

De mogelijkheden van Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Dynamics 365 Supply Chain Management (SCM) biedt functionaliteit op onder meer de volgende zes terreinen: 

Inkoop en sourcing 

Met Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management beschik je over uitgebreide mogelijkheden op het gebied van inkoop en sourcing. Van het stroomlijnen van inkoopprocessen en beter kostenbeheer via samenwerkingsportals tot contractbeheer en inkoopanalyses.

Productie- en productievloerbeheer 

Op het gebied van productie- en productievloerbeheer kun je denken aan een connected werkvloer met realtime overzicht van je productie en voorraad, productieorderbeheer, routebeheer en het beheren van productieresources zoals werknemers, machines en andere productiemiddelen.

Orderbeheer en prijzen 

Met Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management optimaliseer en automatiseer je het volledige orderbeheerproces, van orderontvangst tot levering. Daarnaast ondersteunt de software complexe prijsprocessen zoals prijs- en kortingsbeheer, prijsbepaling op basis van vraag en aanbod en prijsanalyses.

Warehouse-management 

Supply Chain Management biedt een breed scala aan functionaliteiten op het gebied van warehouse-management, van voorraadoptimalisatie en het automatiseren van magazijnprocessen tot papierloos inruimen en picken, en integraties met robotgestuurde automatiseringen.

Onderhoud en assetbeheer 

Ook onderhoud en assetbeheer optimaliseer en automatiseer je met SCM. Belangrijke functies hiervoor zijn onder andere assetregistratie en -tracking, predictive maintenance en het uitoeren en beheren van onderhoudswerkorders.

Machine learning

Dankzij geïntegreerde machine learning en algoritmes voorspel je de klantvraag veel beter en breng je voorraden terug naar wat daadwerkelijk nodig is.

  Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management features

  Supply Chain Management als alles-in-één-oplossing

  Als alles-in-één-oplossing verenigt SCM alle data, waaronder IoT-data uit logistieke en productieprocessen. Op deze manier kun je realtime voorspellende inzichten genereren op het gebied van orderverwerking, planning, inkoop, productie, inventory,  warehousing en transport. Dynamics 365 SCM is modulair opgebouwd, dus stem je de functionaliteit  binnen je cloudplatform gemakkelijk af op de eisen en wensen van je organisatie. Tot slot integreer je Dynamics 365 SCM eenvoudig. Met andere software uit het Microsoft-domein zoals Microsoft Teams en Power Platform. Maar ook met alle andere systemen en applicaties die je gebruikt.

   Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management: de voordelen

   Enkele van de belangrijkste voordelen van Microsoft Dynamics 365 SCM zijn:

   • Eén cloudplatform voor het optimaliseren en automatiseren van al je productie- en distributieprocessen.
   • Dankzij de modulaire architectuur van Microsoft Dynamics 365 combineer je SCM gemakkelijk met andere Dynamics-apps, zoals Finance, Sales of Customer Insights.
   • Omdat alle data centraal wordt vastgelegd binnen één platform, beschik je over één uniforme bron van waarheid voor al je processen, afdelingen en locaties.
   • Dankzij onder meer automatiseringen en actuele of zelfs voorspellende inzichten kun je je operationele efficiëntie, winstgevendheid en productkwaliteit verbeteren.

   Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management: FAQ

   Wat kost Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management?

   Dat hangt ervan af. Microsoft werkt voor Microsoft Dynamics 365 met een subscription-model. Hoeveel je moet betalen, is onder meer afhankelijk van het aantal gebruikers, de benodigde functionaliteit van die gebruikers en de vraag of je een contract voor een maand, een jaar of drie jaar hebt. Wil je een indicatie van wat Dynamics 365 Supply Chain Management jouw organisatie gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Conclusion MBS. Meer informatie over het licentiemodel vind je op onze licentiepagina.

   Meer lezen?

   Nieuws
   Blog: Samenwerking in de retailketen

   Samenwerken in de retail: laat IT geen belemmering zijn

   Meer weten over Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management?

   Mail of bel Jan-Douwe

   Jan-Douwe Jilderda

   Jan-Douwe Jilderda

   Directeur
   jan-douwe.jilderda@conclusion.nl