Microsoft Dynamics 365 Sales

Met de app Sales binnen Dynamics 365 beheer je verkoopprocessen optimaal, vergroot je de productiviteit van verkoopteams én verbeter je klantrelaties.

Dynamics 365 Sales

Dynamics 365 Sales in het kort 

Klantrelatie- en verkoopprocesbeheer, geavanceerde rapportages en voorspellende inzichten, workflows automatiseren… Dankzij de app Sales, die onderdeel uitmaakt van het ERP- en CRM-platform Microsoft Dynamics 365, begrijpt en beheert je salesteam de salesprocessen niet alleen beter. Ook kan het team – dankzij de juiste tools en inzichten – je salesprestaties verbeteren, de klantrelaties verdiepen en de omzet - en winst - vergroten.

De mogelijkheden van de Sales-app

De Sales-app biedt tal van mogelijkheden voor het optimaliseren en automatiseren van je salesprocessen, waaronder:

Klantrelatie- en verkoopprocesbeheer

Sales biedt een trits aan functionaliteiten op het gebied van klantrelatiebeheer (CRM) en verkoopprocesbeheer. Onder meer door alle interacties met klanten en leads vast te leggen en te organiseren, waardoor de relaties worden verbeterd. De app optimaliseert en automatiseert het beheer van het hele verkoopproces, van het genereren van leads en het monitoren van saleskansen tot het sluiten van deals. Zo is er altijd een actueel beeld van de sales funnel en de diverse stadia, en weet iedereen direct waarop er gestuurd kan worden.

Reporting and analysis 

Dynamics 365 Sales biedt een trits aan functionaliteiten op het gebied van klantrelatiebeheer (CRM) en verkoopprocesbeheer. Onder meer door alle interacties met klanten en leads vast te leggen en te organiseren, waardoor de relaties worden verbeterd. De app optimaliseert en automatiseert het beheer van het hele verkoopproces, van het genereren van leads en het monitoren van saleskansen tot het sluiten van deals. Zo is er altijd een actueel beeld van de sales funnel en de diverse stadia, en weet iedereen direct waarop er gestuurd kan worden.

Modulair opgebouwd 

Dynamics 365 Sales is modulair ontworpen binnen Dynamics 365. Het kan gemakkelijk naadloos worden geïntegreerd met andere Dynamics 365-modules zoals Customer Insights, Customer Service en Finance, maar ook met andere Microsoft-software zoals het Power Platform, Microsoft 365 (office) en Microsoft Teams. Sales is uitstekend als standalone oplossing te gebruiken, maar in combinatie met andere software kun je het ook inzetten als onderdeel van een volwaardig CRM-systeem. 

Nauw contact met prospects en klanten

Dankzij Microsoft Dynamics 365 Sales houden sales- en marketingprofessionals intensief contact met prospects en klanten. Door de integratie met apps als Outlook en Teams kunnen ze direct mailen, chatten en taken instellen. De volledige communicatiehistorie, aantekeningen bij eerdere gesprekken, aankopen die de klant al heeft gedaan: dit soort informatie is allemaal direct beschikbaar, waardoor de communicatie altijd op maat kan worden gesneden.

Dynamics 365 Sales

De voordelen van Dynamics 365 Sales 

De belangrijkste voordelen van Dynamics 365 Sales zijn:

 • Je salesteam heeft alle tools in handen voor het optimaliseren en automatiseren van salesprocessen
 • Dankzij geïntegreerde data en accurate (voorspellende) inzichten begrijp je klanten en trends beter
 • Verbeter je salesprestaties, verdiep de klantrelaties, werk efficiënter en vergroot je winst
 • Sales is als standalone oplossing te gebruiken, maar dankzij de modulaire opbouw en eenvoudige integratiemogelijkheden ook uit te bouwen tot volwaardig CRM-systeem.

   Een toekomstbestendige oplossing

   Dynamics 365 Sales is een toekomstbestendige digitale salesoplossing. De schaalbaarheid zorgt ervoor dat de software mee groeit (of krimpt) met je organisatie, bijvoorbeeld wat betreft het aantal en type licenties. De modulaire architectuur levert flexibiliteit op: je functionaliteiten matchen altijd met je actuele eisen en wensen. Dankzij de regelmatige updates van deze SaaS-software door Microsoft heeft je salesteam bovendien altijd toegang tot de nieuwste functionaliteiten en technologieën.  

   Microsoft Dynamics 365 Sales: FAQ

   Is Dynamics 365 Sales hetzelfde als een CRM?

   Eerder een onderdeel van. CRM-systemen bevatten een brede waaier aan functies, zoals klantgegevens- en salesbeheer, marketingautomatisering en klantenservice. In de regel zijn ze modulair opgebouwd: je neemt alleen de apps af die je nodig hebt. Zo zit het ook bij Dynamics 365. De app Sales is specifiek ontworpen voor je salesprocessen. Je kunt de app naadloos integreren met andere Dynamics 365-apps, zoals Customer Insights , Customer Service en Field Service , om zo een volledig CRM-systeem te creëren.

   What’s the difference between Dynamics 365 Sales and Microsoft Sales Viva?

   Microsoft Viva is an integrated platform to improve the employee experience within Microsoft 365 and Microsoft Teams. If you have the right license, your sales team will have access to Microsoft Sales Viva. This adds the Viva functionality to Dynamics 365. The main benefit is less administrative workload for sales professionals when they use the sales functionality in Dynamics 365. For instance, they consistently receive relevant contextual information on the customer, as well as suggestions for direct updates to data in the CRM system and for actions to take. What’s more, Sales Viva can use generative AI to automatically create meeting content and summaries.

   Meer lezen?

   Publicatie
   MBS projectaanpak samen de schouders eronder

   MBS-projectaanpak: “Samen de schouders eronder”

   Meer weten over Microsoft Dynamics 365 Sales?

   Mail of bel Jan-Douwe.

   Jan-Douwe Jilderda

   Jan-Douwe Jilderda

   Directeur
   jan-douwe.jilderda@conclusion.nl