Microservices en agile integratie

Van complexe monolithische applicaties naar autonome microservices

Virtual Sciences - Microservices en agile integratie

Veel bedrijven staan aan de vooravond van het moderniseren van de gehele IT. Of zitten er zelfs al middenin. Een uitdaging. Met een flexibele oplossing.  

De uitdaging van monolithische applicaties

Bij de traditionele manier van werken lag de focus op monolithische applicaties. Verschillende modules die één geheel vormen. Door de vele wijzigingen in de loop van de jaren is dat geheel verder uitgebouwd en verweven geraakt. Het gevolg, een groot systeem, lastig te omvatten en te onderhouden. Functionele wijzigingen aan specifieke modules in zo’n monolithische applicatie zijn dan ook complex en tijdsintensief. Afhankelijk van de situatie biedt Microservices hier uitkomst.

Voordelen van microservice architechtuur 

Microservices is een architecturale aanpak gevoed door de cloud. Het bestaat uit kleine modules die onafhankelijk van elkaar samenwerken. Iedere module dient een specifieke business functie. Microservices zijn dus autonoom. In de meest pure vorm hebben ze een eigen datastore. Goed nieuws. Dit biedt de mogelijkheid gericht te schalen en zo kosten te besparen. Bovendien verkort de time to market omdat er eenvoudiger gedeployed wordt.

De behoefte aan agile integratie

Een microservices architectuur vraagt om een agile integratie architectuur. Onze data integratie specialisten zijn experts in de transitie  van centrale runtimes naar op containers gebaseerde, lichtgewicht en microservices aligned integraties. Die niet zonder uitdagingen is. Niet alleen op technologisch vlak, ook in de organisatie. Denk aan het maximaliseren van autonomy en flexibiliteit zonder regie en overzicht te verliezen. 
 
Zo kunnen we kwalitatieve software:

  • sneller ontwikkelen;
  •  makkelijker schalen;
  • minder afhankelijk mak.

Onze thema's

API ManagementEvent Streaming Hybrid Integration Platform as a ServiceContainerisatie & OrkestratieContinuous Integration & Continuous Development Integratie ontwikkeling MonitoringData preperen en organisatie Data ScienceMachine Learning/AI

Haal het maximale uit data

Laten we samen kijken hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren

Virtual Sciences Conclusion

David van Westendorp

Accountmanager
David.van.Westendorp@virtualsciences.nl