6 veelgestelde vragen aan Conclusion Xforce

Steeds meer organisaties weten Conclusion Xforce te vinden voor specialisten in open source en cloud. Als een van de grootste spelers en kennishuizen op deze vakgebieden ondersteunen we ze met Professional Services, Managed Services en Consultancy Services. Iliass Laghmouchi is onze accountmanager Professional Services en het aanspreekpunt voor detachering. Welke vragen stellen klanten hem vaak?

27 januari 2022   |   Blog   |   Door:

Deel

Iliass

1. Welke specialisten hebben jullie voor ons in huis?

Dat gaat van developers tot operation engineers, van experts in automation tot cloud specialisten en van DevOps-engineers tot cloud professionals. Ik merk steeds vaker dat onze klanten behoefte hebben aan breed georiënteerde IT-ers, ook in onze open source-nichemarkt. Ze zoeken een schaap met vijf poten. Op zich is dat natuurlijk logisch. Want veel bedrijven hebben een IT-omgeving met verschillende pijlers en dus te maken met alle specialismen die ik net noemde. Naast knowhow worden ook soft skills steeds belangrijker, merk ik. Een specialist heeft de juiste kennis en ervaring én de juiste gedragscompetenties nodig. Daarom is het voor mij belangrijk om zowel op technisch vlak als qua persoonlijkheid een goede match te maken. Iemand moet passen in het team en in de organisatie.

2. Kan Conclusion Xforce ons helpen automation goed in te zetten?

Zeker weten! Het aantal klanten dat van handmatige processen af wil en met automation aan de gang gaat, groeit momenteel enorm. Denk bijvoorbeeld aan het geautomatiseerd doorvoeren van changes of het uitvoeren van updates of upgrades. Met een automation tool kunnen ze sneller werken en besparen ze kosten. Ook is de kans op fouten in processen veel kleiner. Automation met Red Hat Ansible of Puppet is een van onze vier expertisegebieden. Wij kunnen klanten helpen bepaalde posities (al dan niet tijdelijk) in te vullen of specifieke uitdagingen aan te gaan op het vlak van automation. Onze specialisten hebben daarvoor de nodige kennis en ervaring in huis. Ze kunnen ook helpen bij de migratie van de ene automation tool naar de andere, bijvoorbeeld van Puppet naar Ansible of een andere tool en vice versa. Door onze ondersteuning hebben de engineers van klanten de tijd om andere belangrijke werkzaamheden op te pakken en zich bijvoorbeeld op innovatie te richten.

3. Kan Conclusion Xforce ondersteuning bieden bij de migratie van on-premise naar de cloud?

Absoluut, cloud is ons tweede expertisegebied en we hebben cloud specialisten in huis die alles weten van AWS, Azure of Google Cloud Platform. Een sterk toenemend aantal bedrijven heeft echter tegenwoordig een hybride omgeving, dus ze hebben zowel systemen in de cloud als on-premise staan. Dat betekent ook dat ze ‘traditionele’ Linux operation engineers én cloud specialisten nodig hebben. Die kunnen wij ze allebei bieden.

4. Hebben jullie Linux-specialisten met ervaring in automation, virtualisatie en cloud?

Ook dat is een ja. Zoals gezegd, kiezen klanten steeds vaker voor het automatiseren van diverse processen. Dat betekent dat een in Linux gespecialiseerde operations engineer niet langer alleen beheertaken uitvoert, maar daarnaast met bijvoorbeeld Red Hat Ansible of Puppet aan de gang moet. Onze Linux-beheerders kunnen behalve systemen beheren ook processen automatiseren. Wil je bijvoorbeeld hulp bij een versie-upgrade met een automation script? Geen probleem! Omdat automation vaak wordt toegepast in combinatie met cloud en virtualisatie, hebben we ook specialisten in huis met verstand van al deze drie technologieën. 

5. Hoe kunnen jullie ons helpen bij het opzetten van een containerplatform?

Niet toevallig is containerisatie met Docker, Kubernetes en Red Hat OpenShift ons derde expertisegebied. Containerisering is een belangrijke trend waar we vaak vragen over krijgen, want klanten willen applicaties sneller kunnen bouwen, ontwikkelen en implementeren. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn voor veel organisaties belangrijk en met containers is het mogelijk om dit snel te realiseren. Een container omvat namelijk niet alleen de applicaties zelf, maar ook alle randvoorwaarden die nodig zijn om deze te laten draaien. Onze specialisten helpen schaalbare en flexibele applicaties te realiseren, op een efficiënte manier. Zowel on-premise als in onze public cloud- en hosting-omgeving. 

6. Wat hebben jullie te bieden als het om monitoring gaat?

Onze specialisten zijn thuis in populaire monitoring tools zoals Dynatrace, Nagios, OP5 en Checkmk. Daarmee geven ze onze klanten optimaal inzicht in de werking van hun IT-omgeving, over alle lagen heen. Het maakt ook niet uit of systemen en processen in de cloud draaien of on-premise. Monitoring is ons vierde expertisegebied. Bij vraagstukken rond dit thema haal ik mijn collega Jørgen van der Meulen erbij. Hij is binnen onze organisatie het voornaamste aanspreekpunt op dit terrein. 

Weten wat Conclusion Xforce allemaal voor jouw organisatie kan doen?

Meer weten?

Onze expertisesOver onsNieuws & blogsOnze vacatures

Onderdeel uitmaken van ons team?

Mark Luursema

Mark Luursema

Directeur
Mark.Luursema@conclusion.nl