De 5 van Marcel

Integratiebaas Marcel van Gemert viert zijn 15-jarig jubileum bij Virtual Sciences Conclusion. Een mooi moment om stil te staan bij wat geweest is en vooruit te kijken naar wat komen gaat. Dit zijn ‘De 5 van Marcel’.

2 januari 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Marcel van Gemert Virtual Sciences Conclusion

De 5 Van:

1. Automatiseren kun je leren 

Marcel: “Mijn principe is: automatiseer al je repetitieve werk zoveel als mogelijk. Een van de tools die ik gebruik is Ansible, waarmee je gestandaardiseerde taken over een set van servers kunt laten uitvoeren. Handmatige taken automatiseren is waar ik blij van word, of dat nu is met Python, Bash of wellicht PowerShell. Voor mijn eigen werkzaamheden hanteer ik dat ook. Zo heb ik op mijn laptop scripts die het voor mij mogelijk maken om eenvoudig te switchen tussen de verschillende rollen die ik inneem. Alle relevante applicaties en webpagina’s worden automatisch geopend en de configuratie staat goed. Eigenlijk komt het erop neer dat ik een hekel heb aan veel klikken, haha.”

2. Basis voor een brede inzetbaarheid

“Bij Virtual Sciences zette ik een eerste stap naar het verbreden van mijn kennis. Ik stapte over van development naar operations. In het begin waren we nog maar met z’n drieën en beheerden we een hele web-stack met diverse producten. Dit bracht kansen om mijn kennis sterk te verbreden. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar ik kreeg het snel en goed onder de duim. Terugkijkend ben ik ontzettend blij dat ik die stap gezet heb, de basis voor mijn huidige rol is toen echt gelegd. En met mijn activiteiten binnen ons platformteam groeit mijn kennis nog steeds, hoe mooi is dat?!”

3. Memorabele mentors

“Voormalig CTO van Virtual Sciences Frenk Ochse zie ik als een mentor. Hij was direct, maar duidelijk in zijn communicatie. Op technisch gebied heb ik ontzettend veel van hem geleerd. En collega Jan Fluitsma kan de IBM-producten een soort van dromen. Hij brengt zijn kennis op een goede manier over, daar heb ik veel aan gehad. Met beiden werkte ik ook heel prettig samen onder soms moeilijke omstandigheden. Leuk is ook dat binnen mijn huidige werk ik de rol als mentor nu af en toe heb richting onze trainees.”

4. Ongekende saamhorigheid

“De saamhorigheid binnen mijn huidige team is ongeëvenaard. We werden best wel eens belast met een hoge frequentie aan nachtwerk en stand-by diensten. Iedereen binnen het team stond op elk moment voor elkaar klaar en nam diensten van elkaar over wanneer nodig. We steunen elkaar door dik en dun. Die mindset past voor mij bij Virtual Sciences in z’n geheel. Als er iets speelt, op het werk of privé, dan stelt iedereen zich flexibel op. Samen lossen we het altijd op.”

5. Tevreden mens

“Ik ben niet zo van de grote dromen, daar ben ik te nuchter voor. Ik vind het prettig als ik mezelf kan blijven uitdagen en als ik steeds weer nieuwe dingen mag leren. Als ik iets heb waar ik in kan duiken - qua software, configuratie of wat dan ook - dan ben ik tevreden. Het gaat mij vooral om de afwisseling in mijn taken op technisch gebied.”

En over nog eens vijftien jaar, waar staat Marcel dan?

“Nou, dan ben ik 61 jaar, daar wil ik nu nog even niet aan denken. Ik heb mijn rol en plezier in het werk wel gevonden, dat vind ik heel waardevol. Over vijftien jaar zou het goed kunnen dat ik dit werk nog steeds heel leuk vind. Nieuwe tools komen er ongetwijfeld, dus ik zal niet snel uitgeleerd raken.”

Meer jubilarissen

Blog
jubileum-arjan-baanen Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Arjan