De 5 van Simone

Vijf jaar geleden begon Simone Baudoin als business consultant bij Conclusion Consulting. Na een opdracht voor Virtual Sciences Conclusion dacht ze: “Hier kom ik thuis!” Deze januari viert ze alweer haar vijfjarig Conclusion-jubileum. Dit zijn de 5 momenten die haar tijd hier definiëren.

22 januari 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Simone Baudoin 5 jaar bij dé integratiespecialist van Nederland - Virtual Sciences Conclusion

1.    De aantrekkingskracht van Conclusion

Simone: “Vóór mijn carrière bij Conclusion werkte ik twee jaar in de sales. Het traineeship dat ik daar volgde, was anders dan mijn verwachtingen. Ik wilde graag na mijn studie veel leren. Het werk ging me goed af, maar na zo’n salestraject zag ik nooit wat voor impact dat nou had op een bedrijf. Dat miste ik. Toen ik studeerde in Utrecht gaf een van de Conclusion-directeuren een inspirerende gastles. Daardoor wist ik ook dat ze in het kantoorgebouw naast stadion Galgenwaard zaten. Telkens als ik daar voorbij reed, werd ik weer nieuwsgierig. Uiteindelijk heb ik letterlijk www.conclusion.nl ingetikt en zag ik een leuke vacature openstaan bij Conclusion Consulting. De rest is geschiedenis.”

2.    Regie over de IT-traineeships

“Virtual Sciences Conclusion zet al acht jaar serieus in op het IT-traineeship. Door het succes nam de frequentie van de traineeships toe en zochten ze een Manager Traineeship die de regie kon nemen. In een eerdere opdracht voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deed ik ervaring op met het managen van traineeships, waardoor ik binnen het ecosysteem naar voren werd geschoven. Dat was in november 2021. Al snel merkten we van beide kanten een goede klik en was de keuze om de overstap naar Virtual Sciences Conclusion te maken een logische. De mensen hier passen goed bij mij. Ze zijn heel puur en echt, durven zich kwetsbaar op te stellen. Mijn vriend is ook IT’er - en omgeschoold via een IT-traineeship elders. Bij hem zie ik diezelfde mooie eigenschappen terugkomen.”

3.    Ruimte om te groeien

“Wat Conclusion voor mij bijzonder maakt, is hoe iedere collega écht wordt gezien en serieus wordt genomen. Ik was nog maar net binnen bij Conclusion Consulting, een echte junior nog, maar mocht meteen aan tafel zitten en meepraten. Als ik ideeën had, mocht ik met een voorstel komen en dat uitwerken. Bij Virtual Sciences Conclusion geven we die ruimte - en ademruimte - ook aan de IT-trainees. We nemen hun ontwikkeling ontzettend serieus, zowel op technisch vlak als op het gebied van soft skills. Ik coach veel van de IT-trainees die zijn begonnen sinds ik hier binnenkwam en ik kijk met veel trots en plezier naar hun groei. Ik wil ze geven wat ik zelf heb gemist tijdens mijn traineeship.”

4.    Opleiden als rode draad

“De afgelopen vijf jaar mocht ik aan verschillende grote opdrachten werken. Dat begon bij Royal FloraHolland, waar ik meerdere projecten deed. Daarna richtte ik me bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op traineeships en heb ik ook veel voor de Conclusion Academy gedaan. Onbewust vormen opleidingsprogramma’s een rode draad door mijn carrière. De salesfunctie waar ik ooit in begon, had betrekking op opleidingspakketten. Opleiden en meer kennis vergaren vind ik zelf heel interessant - en ik haal er voldoening uit om anderen hierbij te ondersteunen.”

Het is fijn om iedere dag omringd te zijn met leuke mensen

Simone

5.    Omringd met leuke mensen

“Als extravert persoon ben ik enigszins een vreemde eend in de bijt bij Virtual Sciences Conclusion, maar tegelijkertijd gaat dat juist heel goed samen. Ik kan geen IT, maar spreek het wel. Dat maakt dat ik makkelijk kan levellen met de IT-trainees. Zolang er maar mensen betrokken zijn bij het werk dat ik doe, word ik gelukkig. Zet me niet in mijn eentje achter een bureau. Daarom ben ik iedere dag op kantoor bij Virtual Sciences Conclusion. In mijn rol is dat ook belangrijk, omdat ik goed hoor en zie hoe collega’s zich voelen en waar ze behoefte aan hebben. En het is fijn om iedere dag thuis te komen op een plek waar ik omringd ben met leuke mensen!”

Over nog eens vijf jaar, waar staat Simone dan?

“Oef, dat weet ik nog niet. Dat is voor mij ook het mooie aan Virtual Sciences en aan Conclusion; de mogelijkheden zijn grenzeloos. Ik ben echt thuisgekomen bij Virtual Sciences Conclusion en ik draag de komende jaren met veel plezier bij aan het verder uitbouwen van ons mooie bedrijf.”

Meer jubilarissen

Nieuws
virtual-sciences-Conclusion-jubileum-Reyvic

De 5 van Reyvic

Nieuwsgierig naar meer?