De 5 van Arjan

Alweer vijf jaar geleden stapte Arjan Baanen voor het eerst binnen bij Virtual Sciences Conclusion. “Het is leuk hier”, dacht hij meteen. En zo blijkt, want de afgelopen jaren werd zijn werk naar eigen zeggen alleen maar leuker. Op 1 mei vierde hij zijn vijfjarig jubileum. Hoog tijd dus voor de 5 van Arjan.

2 juni 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

jubileum-arjan-baanen Virtual Sciences Conclusion

1. Zet maar op de TAB

“Voor ik in het ESB TAB team van NS terechtkwam, deed ik vaak ‘gewoon’ mijn werk. Daar werd door mijn huidige rol als teamlead een extra dimensie aan toegevoegd. Samen met mijn team heb ik een professionele, goed functionerende afdeling neergezet. We gaan voor elkaar door het vuur. Daar krijg ik iedere dag weer een kick van.”

2. Teambuilders

“De afgelopen jaren stak ik veel op van Dennis Oorthuijsen en Rudy Mulderij. Dennis zat bij zijn vorige opdracht in een soortgelijke rol als ik nu. Hij deelde zijn ervaringen over het goed omgaan met je team en de klant. Een uitspraak van Dennis die me altijd bijblijft: ‘Je hebt gelijk hebben en gelijk krijgen’. Van Rudy leerde ik een hoop over de omgang met en het op orde brengen van je team. Belangrijke lessen, waar ik nog dagelijks wat aan heb.”

3. Status Splunk

“De tofste tool? Splunk, natuurlijk. Het geeft je op een eenvoudige manier veel inzicht in de status van je omgeving. Zeker bij het uitzoeken van incidenten win je er veel tijd door. Je hoeft niet meer handmatig allerlei servers af te struinen, Splunk haalt met één commando de logfiles op van alle omgevingen. Iedereen binnen ons team gebruikt Splunk dan ook maar wat graag.”

Ik ben mijn wilde haren kwijt

Arjan

4. Uit de startblokken schieten

“Ik was nog niet binnen bij Virtual Sciences Conclusion of ik mocht meteen al mee op bedrijfsuitje naar Zandvoort. Dat was echt geweldig! We scheurden in een Porsche, Formule 3-wagen en nog veel meer auto’s over het circuit. Ik kijk graag Formule 1 en toen ik Max afgelopen jaar over het circuit van Zandvoort zag racen, kwamen die herinneringen aan het uitje wel weer even naar boven.”

5. Honkvast

“Tien jaar lang was ik pitcher van het Nederlands softbalteam. Maar zo honkvast was ik in mijn werk niet. Ik hopte van job naar job, steeds voor maximaal twee jaar. Bij Virtual Sciences Conclusion zit ik voor het eerst écht op mijn plek. Ik ben mijn wilde haren kwijt en lekker aan het settelen, haha. Het is vooral een groot compliment voor het bedrijf. De sfeer is top, ik krijg een hoop vrijheid en uitdagingen, en alle mogelijkheden om me te ontwikkelen.”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Arjan dan?

“Ik hoop verder gegroeid te zijn in mijn rol als teamlead. Het is me meerdere keren gevraagd of ik de switch richting middle management wilde maken, maar dat hield ik telkens wat af. Maar nu ik in die functie ben gerold, wil ik me er graag verder in ontwikkelen.”

Meer lezen?

Nieuws
Integratiespecialist Isha Lamboo Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Isha