Trainee Suman wil haar carrière in de IT vervolgen bij First8 Conclusion

Afgelopen mei begon Suman Enait aan de laatste periode van haar IT-traineeship. Bij First8 Conclusion zit ze zó lekker op haar plek, dat de trainee nu al heeft besloten er graag haar carrière in de IT te vervolgen. “Alles voelt goed hier, van het Java-ontwikkelwerk tot de fijne bedrijfscultuur.”

27 juli 2023   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Trainee Suman bij First8 Conclusion

Altijd ruimte voor verbetering
In maart vorig jaar trapte Suman het IT-traineeship af met een intensief IT-bootcamp. Daarna volgden twee pittige periodes bij Virtual Sciences Conclusion en Conclusion Xforce. Nu, bijna anderhalf jaar later, is ze uitgegroeid tot een volwaardig IT-professional. Al ziet de zelfkritische Suman nog voldoende ruimte voor verbetering: “Technisch gezien moet ik me nog flink ontwikkelen als Java-developer. Ook wil ik meer ervaring opdoen met klantcontact. En mijn presentatievaardigheden voor grote groepen wil ik verbeteren.”

First8Academy over AI
Eerder deze maand gaf Suman een presentatie over AI aan al haar collega’s tijdens de First8Academy. “Dat vond ik ontzettend spannend, maar uiteindelijk was het heel leuk om te doen. Het was een presentatie van een half uur, de langste die ik ooit heb gegeven. Mijn collega’s reageerden enthousiast, dat doet mijn zelfvertrouwen goed.” Om daar trots aan toe te voegen: “Gisteren werd me gevraagd of ik de volgende First8Academy weer een presentatie wil geven.”

In sneltreinvaart Java-kennis opdoen
De eerste weken van de IT-trainee bij First8 Conclusion verliepen enigszins rommelig, maar waren desondanks leerzaam. In een jong, ambitieus en gezellig team werkte ze voor een overheidsorganisatie. “Ook al lag de gemiddelde leeftijd laag, toch zat er veel Java-kennis in het team, dat vond ik mooi om te ervaren. Aan mij de taak mijn kennisachterstand in sneltreinvaart te verkleinen. Door de programmeerervaring die ik tijdens het IT-traineeship opdeed, kreeg ik ook Java redelijk snel onder de knie.” Helaas was er niet voldoende werk dat Suman kon oppakken, waardoor ze - met enige pijn in haar hart - aan de HR-manager van First8 Conclusion vroeg of ze aan een andere opdracht mocht werken. Het tekent de grote ambitie die Suman vanaf dag één als IT-trainee tentoonspreidt.

Alles voelt goed hier, van het Java-ontwikkelwerk tot de fijne bedrijfscultuur.

Suman

Webpagina voor Masters of Java
“Inmiddels werk ik aan een interne opdracht”, deelt Suman de actuele stand van zaken. “Ik ontwerp en ontwikkel een webpagina waarop deelnemers aan de Masters of Java additionele statistieken kunnen inzien. Die pagina vult de reeds werkende applicatie aan.” De Masters of Java is een jaarlijks terugkerend event waarbij deelnemers vijf uitdagende en diverse opdrachten moeten oplossen binnen de gestelde tijdslimiet. First8 Conclusion is hoofdsponsor van het evenement. Suman vindt het gaaf hoeveel van haar technische vaardigheden ze kan gebruiken bij het ontwikkelen van de webpagina. Ze somt op: “Java, HTML, CSS en JavaScript. Ja, er komt heel wat bij kijken. Samen met een collega die re-integreert, werk ik aan het project. Ik vind het leuk dat ik lekker mijn handen vuil kan maken. Na een goede maand zelfstudie was ik daar wel weer aan toe. Het geeft veel energie.”

Ik ontwerp en ontwikkel een webpagina waarop deelnemers aan de Masters of Java additionele statistieken kunnen inzien.

Suman

‘De CTO vraagt mijn advies’
Meer dan ooit is Suman tegenwoordig op kantoor te vinden. Al valt de afstand haar niet altijd mee … “Het kantoor van First8 Conclusion is in Nijmegen en ik woon zelf in Amsterdam. Zonder files is dat anderhalf uur rijden, maar in de praktijk komt het meestal op een uur of twee neer. Maar zodra ik op kantoor ben, is dat het waard. Mijn collega’s zijn zo fijn en iedereen is super behulpzaam; er heerst echt een leuke cultuur op de werkvloer. Ik vind het leuk dat collega’s ook mijn hulp vragen als ze ergens niet uitkomen. Zo voel ik me écht onderdeel van het team.” Als voorbeeld haalt Suman haar contact met Arjan Lamers aan, de CTO van First8 Conclusion. “Hij is mijn opdrachtgever voor het project waar ik nu aan werk. We werken als gelijkwaardige collega’s en ik vergeet dat hij de CTO is. Gisteren vroeg hij mij ook om advies, daardoor voel ik me echt gerespecteerd en gewaardeerd.”

Ruimte voor persoonlijke groei
Ook al heeft ze nog een paar maanden te gaan, terugkijken op haar IT-traineeship concludeert Suman: “Ik heb heel wat technieken onder de knie gekregen en applicaties leren kennen. Maar bovenal heb ik mezelf leren kennen. Ik ben Virtual Sciences Conclusion, Conclusion Xforce en First8 Conclusion dankbaar voor de ruimte die me is geboden om zoveel persoonlijke groei door te maken.”

Sumans avontuur
Eind oktober zit het IT-traineeship erop voor Suman en vanaf 1 november begint ze officieel als Java-developer bij First8 Conclusion. In iets meer dan anderhalf jaar maakte ze een enorme ontwikkeling door. Tijdens haar traineeship checkten we met enige regelmaat in bij Suman om bij te praten. Hieronder lees je haar verhalen terug:

Blog 1: Ambitieuze Suman start IT-traineeship bij Virtual Sciences Conclusion
Blog 2: IT-trainee Suman puft even uit na een intens bootcamp
Blog 3: IT-trainee Suman springt vol enthousiasme in het diepe bij Conclusion Xforce
Blog 4: IT-trainee Suman: ‘Met sprongen vooruit door die sprong in het diepe’

Interesse in de mogelijkheden van een traineeship?

Neem gerust contact met me op.

Lana Haseta First8 Conclusion

Lana Haseta

Recruiter First8 Conclusion
lana.haseta@first8.nl