Met hart en ziel voor technologie

Onze kracht zit in het ontwikkelen van veilige, benaderbare, inzichtelijke applicaties vanuit Java & Open Source. Dit doen we op basis van back- en front-end technieken, metrics, security & privacy en performance. 

Java team First8 Conclusion

We zijn dé Enterprise Open Source partij in Nederland

Wij zijn een groot aanhanger van Java en Open Source. Lopen voorop als het gaat om de nieuwste technologieën, brainstormen mee met onze klanten over de technische uitdagingen en zoeken de best passende Open Source oplossing.  

Onze focus ligt op:

  • Fullservice maatwerk oplossingen  
  • Hybride en Multi Cloud diensten
  • Cybercrime, security en privacy by design
  • Migratie van Legacy applicaties
  • (In)sourcing van IT development 

Met een hecht team van gedreven collega’s met passie voor Java en Open Source werken wij iedere dag voor en vooral met onze opdrachtgevers.
Door onze gedrevenheid en betrokkenheid leveren wij toegevoegde waarde in elk project. Wij werken aan maatwerk projecten, voornamelijk voor grotere organisaties waar complexiteit, integratie en security een belangrijke rol spelen.

Wij hebben een unieke combinatie van kleinschaligheid en slagkracht. We zijn klein genoeg om te werken met korte lijnen en direct te schakelen. Tegelijkertijd bieden we als onderdeel van het unieke Conclusion ecosysteem ook zekerheid, stabiliteit en schaalbaarheid. 

Passie voor Java en Open Source.

First8 Bob

Fullservice maatwerk oplossingen

Van concept tot werkend product! Wij vinden dit een goed uitgangpunt maar het blijkt in de praktijk vaak lastig realiseerbaar omdat je continue bij moet blijven sturen. Het is niet altijd makkelijk om de impact van technische keuzes te overzien. Wat je nodig hebt om dit toch te kunnen realiseren is een betrouwbare partner die jouw business case begrijpt en weet welke strategie er achter zit. First8 Conclusion is zo'n partner. Op deze manier weten wij, samen met onze opdrachtgever, een toekomst vaste oplossing te realiseren met daaronder een architectuur die passend is bij jouw business strategie. Wij weten als geen ander dat je er met de bouw van het product nog niet bent. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw systeem ergens op een veilige en robuuste manier komt te draaien? Maar nog belangrijker; Ook blijft draaien. Want er kan altijd iets fout gaan, en op dat moment moet je dat tijdig kunnen zien zodat je direct in kunt grijpen.

First8 uitleg Erwin

Hybride en Multi Cloud diensten

De moderne tijd vraagt om wendbare oplossingen. Een product dat aangesloten is op het internet kan, soms compleet onverwacht, snel op moeten schalen. Cloud-based oplossingen bieden hier mogelijkheden voor. Maar de ene Cloud is de andere niet: wat zijn, voor jouw specifieke business, de juiste keuzes? Hoeveel wil je up-front investeren voor onafhankelijkheid of wil je die kosten pas later nemen? Hoe krijg je je bestaande software passend voor de Cloud? En wat betekent dat voor de veiligheid van je systeem? Lastige vragen waar onze opdrachtgevers vaak mee te maken hebben. Vragen stellen en meedenken over passende antwoorden, zien wij dan ook essentieel voor ons als maatwerk software leverancier. Maar met alleen vragen en antwoorden kom je er niet. Achter je advies staan betekent voor ons ook dat we het doen. Aantonen dat wat we zeggen ook echt kan.

First8 Arjan

Cybercrime, security en privacy by design

Software security is lastig. Dat blijkt wel uit de vele nieuwsberichten waarbij partijen gehackt worden of waarbij data op straat komt te liggen. En dat is ook wel te verklaren: een hacker heeft maar een klein foutje nodig om misbruik van een systeem te kunnen maken. Terwijl bedrijven beveiliging op beveiliging stapelen, als er ook maar iets vergeten wordt is er meteen een groot risico. En omdat alles aan het internet hangt is het gat al snel gevonden, of je nou een bekend doelwit bent of een willekeurig doelwit. Daarom is het belangrijk om continue met security bezig te zijn. In het design van de software maar ook in de dagelijkse operatie. Daarvoor is meedenken op strategisch niveau belangrijk. Welke maatregelen zijn passend? Daar is niet een simpel antwoord op; risico’s moeten gewogen worden tegen de kosten en gebruikersvriendelijkheid van maatregelen. Kritische vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld welke data er überhaupt opgeslagen moet worden (ook in het kader van privacy) is een must. Want data die er niet is, kan ook niet gestolen worden.

Wilko Zonnenberg, Java developer bij First8

Migratie van Legacy applicaties

In een softwarelandschap treffen we vaak verschillende generaties software aan. Van splinternieuwe oplossingen tot oude “black boxes” waar al jarenlang niemand meer aan durft te komen. Hier wordt vervolgens vaak omheen gewerkt waardoor er op den duur complete stukken software zijn waarvan niemand meer weet wat het nut of toegevoegde waarde is. Onderhoudbaarheid en beheersbaarheid wordt hierdoor vaak onnodig complex en duur. In de software industrie is legacy software een vies woord. Terwijl legacy normaal iets is om trots op te zijn. En zo kijken wij ook graag naar legacy software: niet iets waar je een muur omheen moet bouwen, maar wat je moet onderhouden en opwaarderen. Software die vaak over vele jaren is gebouwd, waar dus ongelofelijk veel kennis en energie in zit. Die moet je niet weggooien om 1:1 te vervangen. Zo’n big bang vervanging leidt alleen maar tot nieuwe, andere problemen. Als de broncode beschikbaar is, dan kan het met wat liefde en aandacht opgewaardeerd worden.

First8 Braam

(In)sourcing van IT development

Omdat we steeds meer signalen krijgen vanuit de markt dat er behoefte komt om een leverancier te vinden die volledige verantwoordelijkheid kan nemen voor een opdracht hebben we onze First8-as-a-Service dienst ontwikkeld. Met deze dienst borgen wij dat ten alle tijden de juiste expertise in het team aanwezig is en we de continuïteit borgen en garanderen.

Onze speerpunten

First8 Conclusion as a Service

First8-as-a-service

Een 'nieuw' team dat direct resultaten levert: scherpe focus op projectinhoud, releasedatum en budget. Een mix aan ervaring en een match van persoonlijkheden. Ons high-performance team van ervaren Java developers, waar nodig aangevuld met specialisten uit het Conclusion ecosysteem, staat garant voor maximaal rendement. Dat is First8-as-a-Service.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn.

Meer weten over onze expertises?

First8 Conclusion - Li Beverwijk

Li Beverwijk

Accountmanager