Intelligent IoT

Internet of Things is het geheel aan fysieke objecten of apparaten die via een internetverbinding in contact staan met andere apparaten of systemen en zo gegevens uitwisselen. Als je deze IoT-data vervolgens combineert met data uit interne en externe applicaties en gegevensbronnen, krijg je een rijke, real-time informatiepositie. Hiermee kun je monitoren, alarmeringen instellen, overzicht houden, inzichten verkrijgen en zelfs voorspellingen doen.

Intelligent IoT AMIS Conclusion

Realisatie van businesscases met behulp van IoT-data

Een effectieve IoT-oplossing vraagt om een optimale selectie van IT-componenten. De keuze van de juiste gestandaardiseerde componenten, software op maat of een combinatie daarvan is essentieel voor het realiseren van de IoT-businesscases van jouw organisatie. AMIS helpt bij het selecteren en ontwikkelen van de best passende oplossing.

Met onze DevOps-teams hebben we alle expertise in huis om slim gebruik te maken van IoT-data. Onderstaand een greep uit onze projecten.

Asset Management

Met behulp van IoT-data bieden wij onze klanten een gestructureerde manier om type, status en locatie van assets in een organisatie te meten en te beheren. Er is inzicht in het gebruik en de plaats waar de asset zich bevindt. Het continu meten van de status van de asset zorgt voor het juiste advies over onderhoud of vervanging.

Condition Monitoring

Met Condition Monitoring wordt de conditie en het gebruik van (technische) objecten continu gemeten. Door het ontsluiten van de IoT-data is er inzicht in de prestaties, frequentie, en intensiteit van het gebruik. Condition Monitoring ondersteunt ook bij het opsporen van ongeplande uitval en het detecteren van de oorzaak van de verstoring om zo je Overall Equipement Effectiveness (OEE) te verbeteren.

Predictive Maintenance

Door de prestaties van assets constant te meten en deze af te zetten tegen een ideale performance, kun je mogelijke afwijkingen en degradatie van de prestaties in een vroeg stadium detecteren. Zo ben je in staat onderhoudsmomenten te voorspellen en deze op ideale momenten in te plannen, waardoor de beschikbaarheid toeneemt.

Publicatie

Welk type IoT-oplossing past het beste bij jouw organisatie?

Een onderzoek naar maatwerk en standaardoplossingen voor Internet of Things inclusief stappenplan en tips.

Meer expertise op het gebied van IoT

AMIS-Accelerator, de versneller voor IoT en data-integratie

AMIS-Accelerator, de versneller voor IoT en data-integratie

Cases

Vogeldetectiesysteem met behulp van radarbeelden is een primeur

IoT-toepassing en radar op Windpark Maasvlakte 2 beschermen vogels

Meer informatie over Intelligent IoT

Neem contact op met Robbrecht

Robbrecht van Amerongen

Robbrecht van Amerongen

Head of Internet of Things en Industry 4.0
Robbrecht.van.Amerongen@conclusion.nl