Van afstuderen, junior consultant tot senior

Niels begon in 2020 bij AMIS Conclusion. Hij rolde toen vrij snel in een coördinerende rol die goed bij hem paste. Hij bemoeit zich nu eenmaal graag met alles. Maar sinds september 2022 is zijn rol veranderd, hij is nu senior consultant en technical teamlead. “Ik moet niet alles meer naar me toetrekken. Ik heb genoeg capabele collega’s. Het gaat alleen nog niet vanzelf, dat overdragen van taken en verantwoordelijkheden moet ik nog leren.”

2 mei 2023   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Niels, senior consultant bij AMIS

Typisch AMIS Conclusion

Niels vertelt enthousiast over zijn oprechte interesse in techniek en alle nieuwe ontwikkelingen. “Die interesse is kenmerkend voor alle collega’s bij AMIS Conclusion. Hier heb je de vrijheid om je eigen weg te vinden. En je krijgt vertrouwen bij AMIS Conclusion. Ja, dat maakt dat ik met veel plezier hier werk. Dat ik binnen 1,5 jaar van junior ben doorgegroeid naar senior zegt ook veel over AMIS Conclusion als werkgever. En ik ben niet de enige met dit verhaal. Er zijn meerdere collega’s die een gelijksoortige ontwikkeling doormaakten. Een groot compliment voor AMIS Conclusion als werkgever.”

“AMIS Conclusion is data- en integratiespecialist en bestaat sinds 1990. In de wereld van ICT is dat oud. En tegelijkertijd zijn we een wendbaar bedrijf en up-to-date. Van volledige Oracle expertise hebben we in de afgelopen jaren een aanzienlijke practice in Microsoft Azure opgebouwd. Een geslaagde omvorming van kennis met het hele team. Daarom ben ik trots op AMIS Conclusion.”

Teamwerk en veel interactie. We zijn als collega’s betrokken bij AMIS Conclusion.

Niels Daalhuisen, senior consultant bij AMIS Conclusion

Juniorentraject voor een vliegende start

Niels begon bij AMIS Conclusion met het diploma hbo Informatica op zak. De relevante ICT-kennis die hij daardoor had betekende voor hem een vliegende start. "Het gaf me de ruimte om mij volledig te focussen op zaken die nieuw waren. Zoals het projectmatig werken, samenwerking in het team en klantprocessen. Maar ik heb ook collega’s die een andere technische scholing hebben. Met een studie Natuurkunde of Sterrenkunde is je vertrekpunt anders. Dan heb je meer te leren in aanvang. Ik wilde ze daarbij graag ondersteunen. Samen met een collega presenteerde ik hiervoor een plan bij de directie. We kregen akkoord plus budget en de bevoegdheid om collega’s bij het project te halen. Inmiddels staat het juniorentraject er. AMIS Conclusion heeft hiermee een eigen IT-omscholingstraject voor afgestudeerden in andere technische vakken. Van de module CICD, tot database of programmeertalen, de gemiddelde techneut pakt het snel op. En we hebben modules voor AMIS Conclusion-specifieke werkwijzen zoals klantprocessen en gedragingen naar klanten. In mijn team heb ik ook junioren. Het is mooi om te zien dat het idee in de praktijk ook zo goed uitpakt. Die vliegende start is er nu voor iedereen.”

Thuiswerken kan, maar ik ga graag naar kantoor voor de interactie en reuring.

Niels Daalhuisen, senior consultant bij AMIS Conclusion

Openheid en enthousiasme

“Wat wij bij AMIS Conclusion goed doen is de mogelijkheden zien en daar open over communiceren naar de klant. Zo hebben we voor Eneco 75.000 energiemeters in het energienetwerk smart gemaakt met een slim IoT platform. Een project wat we met vertrouwen hebben opgepakt, maar nog niet veelvuldig in deze omvang hadden gedaan. Die openheid, ambitie en enthousiasme, daar word ik elke dag weer blij van.” Het resultaat voor Eneco? De klant heeft met dit platform de data om hun businessdiensten mee te verbeteren. Zoals: stabilisatie van het energieverbruik binnen het netwerk of betere voorspelling van vraag en aanbod.”  

Meer blogs van cloud consultants

Blog
Jaco Wolhuter

De cloud: geen evolutie maar een revolutie

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Cloud Consultant