Betekenisvol werk voor de grootste bloemenveiling ter wereld

Een historisch groot project voor dé grootste bloemenveiling ter wereld: Royal FloraHolland. Het hele applicatielandschap van Royal FloraHolland overbrengen naar Amazon cloud; aan Conclusion de taak dit in 8 maanden te realiseren. Verschillende teams werden opgesteld om het proces zo goed mogelijk te laten slagen. Frank Joppe was één van de senior developers die zijn steentje bijdroeg aan dit omvangrijke project.

10 mei 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Senio developer Frank Joppe - werken bij Conclusion
Wat kan je vertellen over dit project, Frank?

“Royal FloraHolland wilde zijn ICT-systemen outsourcen en Conclusion kreeg hiervoor de opdracht. Tegelijkertijd wilden ze het hele ICT-landschap naar de cloud brengen en verouderde systemen vernieuwen. In totaal ging het om 300 applicaties, waarbij iedere applicatie uit zo’n 8 componenten bestaat. De hele transitie moest worden gerealiseerd in een tijdsbestek van 9 maanden. Kortom, een gigantische hoeveelheid ICT overbrengen naar een nieuwe omgeving. Vanuit mijn vorige werkgever was ik gedetacheerd bij Royal FloraHolland. Door de outsourcing gingen alle teams over naar Conclusion. Omdat ik het zo gaaf vond dat een partij als Conclusion zoveel lef had om een project met een dergelijke omvang aan te nemen, besloot ik over te stappen naar Conclusion.

In het project was ik onderdeel van het team Veilen. Na de vele voorbereidingen zijn de teams één voor één begonnen met de transitie. Voor het zover was, zetten we eerst grote stappen in vernieuwende architectuur en strategie waarmee we grote impact hadden op het proces.”

Programmeren doe ik al 35 jaar en nog steeds gaat mijn hart hier sneller van kloppen.

Frank Joppe | Senior developer
Wat maakte dit project voor jou anders dan andere projecten?

“Ten eerste de gigantische omvang van het project en de impact die je hebt op zoiets groots als de bloemenveiling. Conclusion heeft niet alleen stappen gezet om de systemen naar de cloud te brengen, tegelijkertijd is het hele proces verbeterd. Voor de overgang waren er vaker storingen binnen de ICT van de veilingen. Omdat wij met z’n allen ideeën hadden om de manier van werken te verbeteren, is het aantal verstoringen gedecimeerd. De schade is groot als de veiling platligt en als je het als organisatie voor elkaar krijgt om kwaliteitsverbeteringen door te voeren, dan is dat een enorme prestatie. Überhaupt was dit project megalomanisch waarvoor je veel lef en kunde moet bezitten. En wij hebben het nog weten te presteren ook!”

Hoe was de samenwerking in het project?

“Het team Veilen waar ik onderdeel van was, bestond uit veel nieuwe mensen die anders tegen nieuwe technieken aankeken. Zij detecteerden ook de verouderde technieken en werkwijzen. Dit maakte dat we de drive hadden om de dingen mooier en beter te maken. Voor mijzelf was dit project in ieder geval leerzaam, met name op het gebied van kennis opdoen, delen en toevoegen én de manier waarop we Scrum toepasten. De Scrum-wijze was bijvoorbeeld veel meer uitgekristalliseerd dan hoe ik dat voorheen gewend was. En voor mij is deze Scrum-methodiek de nieuwe standaard geworden.”

Wat maakt jouw werk hier anders dan elders?

“Conclusion biedt het beste van 2 werelden. Bij grote organisaties is de relatie vaak puur zakelijk en ben je meer een nummer en bij kleinere organisaties is de kans groot dat je de kruimels van de leuke opdrachten krijgt. Conclusion zit daar precies tussenin. Bovendien besteedt Conclusion veel aandacht aan goede events om het leuk te maken voor de medewerkers. Concrete voorbeelden hiervan zijn de meetings die Conclusion organiseert. Zo was er een grote meeting als startschot van een omvangrijk project. En op een ander moment was er een event waar een spreker van de Volvo Ocean Race een peptalk gaf toen wij midden in een complex project zaten. Ik word er op een positieve manier door geraakt.”

Hoe ervaar jij de ontwikkelingsmogelijkheden binnen het ecosysteem van Conclusion?

“Programmeren doe ik al 35 jaar en nog steeds gaat mijn hart hier sneller van kloppen. Ik krijg nu de kans om te groeien in de richting van solution architect. Hiervoor volg ik een cursus en neem ik deel aan een organisatiebreed project voor Royal FloraHolland. In de toekomst zal ik me meer op architectuurniveau bezighouden en voor deze ontwikkeling krijg ik binnen Conclusion veel kansen.”

Blog
Jaco Wolhuter

De cloud: geen evolutie maar een revolutie

Nieuwsgierig?

Werken als Cloud ConsultantWerken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events