De cloud: geen evolutie maar een revolutie

Conclusion Mediaan is dé digitale transformatiespecialist van het zuiden. Vanuit Limburg helpen specialisten organisaties met elk digitaal vraagstuk. Of het nu gaat om Software Engineering, Data & Intelligence, BI, Cloud, IT Ops of Consultancy. Als cloudconsultant voegt Jaco in zijn functie veel waarde toe voor klanten. En met de komst van de cloud is er een legio aan kansen gekomen voor iedere onderneming, groot of klein. Met een enorme dosis enthousiasme, nieuwsgierigheid naar de cloud en jarenlange ervaring, haalt Jaco het onderste uit de kan.

13 juli 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Jaco Wolhuter

Van system engineer tot cloudconsultant

“Geboren en getogen in Zuid-Afrika verhuisde ik 20 jaar geleden naar Nederland. Met mijn technische achtergrond startte ik mijn Nederlandse carrière als system engineer. Heel wat jaren verdiende ik mijn geld met het trekken van kabels en het slepen van ijzer. Ik groeide door naar architect binnen de traditionele ICT-wereld en kwam bij Conclusion Zuyd (halverwege dit jaar samengegaan met Conclusion Mediaan) terecht. In 2016 – toen de cloud in opkomst kwam – kwam ik voor het eerst met de cloud in aanraking en ik heb het ook nooit meer losgelaten.” 

De gelijkmaker voor iedereen

“In Nederland hebben we een prachtige uitdrukking: ‘gelijke monniken, gelijke kappen’. In mijn ogen benadrukt de komst van de cloud dit gezegde. Toen ik voor het eerst met de cloud te maken kreeg, zag ik gelijk dat de cloud een gelijkmaker is voor iedereen. De cloud biedt net zo goed kansen voor een start-up als voor een gevestigde corporate. Maar de cloud is ook een gelijkmaker als het gaat om fysieke grenzen (landsgrenzen) en sociale grenzen zoals leeftijd en geslacht. Ontwikkelaars kunnen vanaf de verste uithoeken net zo goed een probleem oplossen. De cloud is dé realisatie van het vroegere outsourcen. Wat mij betreft is de cloud een revolutie die de wereld op zijn kop zet.”

De cloud is een gelijkmaker voor iedereen. Ontwikkelaars kunnen vanaf de verste uithoeken net zo goed een probleem oplossen.

Jaco Wolhuter, Architect bij Conclusion Mediaan

Van ziekenhuisbed tot windmolenpark op zee 

“Bij Conclusion Mediaan werken we aan mooie projecten en uitdagingen. En sommige daarvan blijven je altijd bij. Een mooi voorbeeld daarvan is een project dat wij voor een ziekenhuis uitvoerden op het gebied van kantoorautomatisering. Met het nieuwe beleid om zoveel mogelijk thuis te werken, moesten we in korte tijd thuiswerkplekken realiseren. Met als grootste uitdaging dat alle (patiënten)omgevingen vanuit huis benaderbaar waren en daarbij ook 100% veilig en betrouwbaar. 
Momenteel werk ik mee in een team dat een cloudplatform realiseert binnen Microsoft Azure voor een Eneco-project. Bij de klant zijn er verschillende applicatieontwikkelteams die bepaalde infrastructuureisen hebben voor hun applicaties. Niet alle applicatieontwikkelaars zijn cloudexperts. Ik adviseer hen over de mogelijkheden van de cloud en ook vooral over de gevolgen van bepaalde keuzes. Wij managen uiteindelijk de infrastructuur voor alle energie-assets, van grote assets zoals windmolenparken op zee tot kleinere zoals de zonnepanelen op daken. Dit project doen we samen met Conclusion Mission Critical dat gespecialiseerd is in kritische IT (o.a. applicaties) voor prominente bedrijven in het hart van de maatschappij. Het is echt gaaf om samen op te trekken en dat wij in zo’n project van waarde kunnen zijn.” 

Op z’n Limburgs

“Conclusion Mediaan is opgericht in 1969 in Heerlen. In de afgelopen twee decennia is Conclusion Mediaan uitgebreid naar Düsseldorf en Hasselt. Dankzij de samengang met Conclusion Zuyd in 2022 zijn wij de nummer één IT-partner van Limburg en een relevante speler in de Euregio. Conclusion Mediaan is net even anders dan de andere Conclusion-bedrijven omdat wij ons niet focussen op 1 sector of 1 vakspecialisme. Voor elke markt bieden wij diensten op het gebied van Software Engineering, Data & Intelligence, BI, Cloud, IT Ops en Consultancy aan. Hierbij ligt de focus op innovatie: intelligente oplossingen die onze klanten een voorsprong bieden op de concurrentie. Ondanks onze flinke groei van de aflopen jaren blijft de platte organisatiestructuur overeind. En bij zo’n platte organisatie hoort ook veel vrijheid om invulling te geven aan je rol en taken. Het informele karakter vind je ook terug in de omgang met de directie en de gezelligheid op de werkvloer. Iedere maand organiseren we een borrel waar we gezellig op zijn Limburgs met elkaar kletsen. Hiervoor nodigen wij ook vaak bedrijven uit, zodat ze op informele wijze en onder het genot van een drankje ons bedrijf kunnen ervaren. Dat maakt Conclusion Mediaan net even anders.”

Blog
samen werken aan de cloud

Samen werken aan de beste Cloud application journey

Nieuwsgierig?

Werken als Cloud ConsultantWerken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events