Van betekenis zijn = jouw applicatie tot leven zien komen

Als doorgewinterde developer voegt Jacco in zijn functie als senior cloud consultant veel waarde toe voor zowel het team als de klant. Met een enorme dosis enthousiasme voor softwareontwikkeling en jarenlange ervaring, haalt Jacco het onderste uit de kan.

10 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Senior cloud consultant Jacco - werken bij Conclusion
Jouw applicatie tot leven zien komen

AMIS staat voor resultaat, meesterschap en vernieuwing en is dé integratiespecialist binnen het ecosysteem van Conclusion. Het team bestaat uit professionals die volledig gaan voor het vak IT en (integratie)technologie. Als doorgewinterde developer voegt Jacco in zijn functie als senior cloud consultant veel waarde toe aan zowel het team als de klant. Met een enorme dosis enthousiasme voor softwareontwikkeling en jarenlange ervaring, haalt Jacco het onderste uit de kan.

Regie over het berichtenverkeer

Van betekenis zijn in een project dat als het ware ‘op een bierviltje’ was uitgetekend. Jacco gaf vorm en inhoud aan het project bij Aplaza om te zorgen dat zij de regie kregen over het notificeren van gereedstaande berichten. “Aplaza is een partij die een platform biedt voor de communicatie tussen verzekeraars en intermediairs. Het voordeel van zo’n platform is dat intermediairs de automatisering bij één partij kunnen neerleggen. Vanuit Aplaza ontstond de wens om een zelfstandig platform te bieden inclusief de dienst voor het berichtenverkeer. In dit project schreef ik de software die het mogelijk maakt om notificaties automatisch op te halen bij een derde partij en af te leveren bij de intermediair of de verzekeraar. Een project met grote impact voor de klant waarmee zij de volledige regie kregen over het berichtenverkeer.” 

Je moet niet proberen de wereld in je eentje te dragen. Ook al ben je jarenlang in het vak bezig, je kunt altijd leren van elkaar.

Jacco Cijsouw | Cloud consultant
Van betekenis zijn voor Aplaza

“Het project bij Aplaza bestond uit verschillende fases. De eerste stap - na het inzichtelijk krijgen van alle requirements - was het bouwen van een notificatieserver op Microsoft Azure platform. Dit is een stuk software dat alle notificaties ophaalt en aflevert. Een eerste inspanning was het opzetten en testen van de verbindingen. Op dit moment zitten we in de acceptatiefase. Intermediairs kunnen straks hun software connecten bij Aplaza en komen uit op de door mij gebouwde server. De uitdaging? De bestaande technologie van de intermediairs waar ik mee te maken kreeg. Die pakketten moeten blijven werken en om die integratie goed te regelen, was een uitdagende klus. De allergrootste uitdaging was toch wel dat ik dit project grotendeels zelfstandig moest realiseren. Als ik er achteraf op terugkijk, ben ik zeer tevreden over het eindresultaat.”

Ruimte voor ontwikkeling en nieuwe technologieën

“De markt verandert en wij veranderen als organisatie mee. De cloud is opgekomen en AMIS is op zoek gegaan naar een andere technologieën. Microsoft Azure is het cloud computing-platform waarop wij ons nu in belangrijke mate richten. Aan dit platform worden steeds nieuwe oplossingen en mogelijkheden toegevoegd. Wij kijken dus naar de veranderende markt en pakken datgene op wat relevant is. Dat vind ik persoonlijk ook het allerleukste; software ontwikkelen is altijd al mijn grote passie geweest. Ik kan bij AMIS en ook in de projecten helemaal mijn ei kwijt. Sowieso zijn wij altijd bezig met het verbeteren van onze kennis en kunde. Dit doen we bijvoorbeeld door deel te nemen aan Special Interest Groups, onder andere op het gebied van Java. Daarnaast zijn wij actief in het organiseren van presentaties, workshops en kennissessies. Zelf werk ik nu bijvoorbeeld aan een presentatie over Kotlin dat gezien wordt als het moderne Java.” 

Schouders eronder

“Bij AMIS ben je echt onderdeel van het team. Ons motto is dat je niet moet proberen de wereld in je eentje te willen dragen. Ook al ben je jarenlang in het vak bezig, je kunt altijd leren van elkaar. En collega’s hebben behoefte om van jou te leren. We zoeken continu de samenwerking op en bespreken alles wat we in ons werk tegenkomen. En kennis uitdelen doen we niet alleen intern; de kennissessies zijn ook voor externen toegankelijk. Als je jezelf wilt ontwikkelen en houdt van veel afwisseling, vrijheid en samenwerking, dan is AMIS echt de ideale werkgever. En wat ik zelf ook fijn vind, is dat je vaak zelf invloed hebt op de projecten waar je aan werkt.” 

Blogs van collega's

Blog
Niels, senior consultant bij AMIS

Van afstuderen, junior consultant tot senior

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events