De 5 van Frank

Vijf jaar geleden logde de ervaren Integratiespecialist Frank van Noorden voor het eerst in bij Virtual Sciences Conclusion. Vandaag blikt de man die al veertig jaar in het vak zit terug op de afgelopen jaren en werpt hij ook alvast een blik op de toekomst. Hoogste tijd voor De 5 van Frank.

4 januari 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

ntegratiespecialist Frank van Noorden Virtual Sciences Conclusion

1. Kwetsbaarheden in Apache Log4j

Frank: “Mijn mooiste moment in vijf jaar Virtual Sciences maakte ik vorige week mee. Toen de Log4j-kwetsbaarheid aan het licht kwam, bleek maar weer eens dat onze organisatie en het Conclusion-ecosysteem razendsnel kunnen reageren op onvoorziene omstandigheden. En dan precies het goede doen. Ik ben één van de security officers binnen Virtual Sciences en samen met de andere officers uit het ecosysteem konden we gericht acties aanschrijven naar alle teams binnen Conclusion en met onze klanten communiceren. We hadden de situatie snel onder controle, dat was prachtig!”

2. Speerpunt voor de toekomst

“Door het eigen maken van het Red Hat OpenShift Container Platform kan ik het verschil maken voor onze klanten. Het hele speelveld beweegt zich richting van de hybrid cloud en met het Red Hat-platform kom je daar écht in terecht. Het is zowel voor het bedrijf als voor mijzelf een speerpunt voor de toekomst.”

3. Favoriete tool: MobaXterm

“De tool waar ik het liefst mee werk, is MobaXterm. Een verbeterde terminal voor Windows, met een X11-server, een SSH-client met tabbladen en een aantal andere netwerktools voor remote computing: VNC, RDP, telnet, rlogin. Ik zou wel zonder kunnen, maar dat zou ten koste van mijn productiviteit gaan. Ik gebruik de tool al sinds 2011 en nog altijd met veel plezier.”

4. Serieus stuk sjouwen

“Als ik een teamuitje mag bedenken, zou dat een stevige wandeling zijn. Het lijkt me leuk om eens een kilometer of dertig met mijn collega’s te gaan lopen. Dan heb je rustig de tijd om bij te praten en ook om soms even in stilte te genieten van de omgeving. Zelf rijd ik geen auto en fietsen vind ik ook niet fantastisch, ik wandel dus wat af. Voor lopen moet je de tijd nemen. Het zet je hersenen op blanco.”

Zonder vernieuwing functioneer ik niet

Frank

5. Opwindend OpenShift

“OpenShift heeft alles wat je nodig hebt om betrouwbare applicaties te bouwen. Het beweegt en evolueert, daardoor biedt het mij alles wat ik nodig heb, namelijk een echte uitdaging. Zonder vernieuwing en een veranderende wereld om me heen functioneer ik niet.”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Frank dan?

“Dan zit ik tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan, maar aan stoppen denk ik niet. Ik wil mezelf scherp houden en blijven uitdagen. Dus kom maar op met die nieuwe technieken!”

Blog
Simone Baudoin 5 jaar bij dé integratiespecialist van Nederland - Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Simone