De 5 van Isha

Ja echt, het is alweer vijf jaar geleden dat Integratiespecialist Isha Lamboo voor het eerst inlogde bij Virtual Sciences Conclusion. Vandaag viert hij zijn houten jubileum. Het is dan ook wel duidelijk dat hij uit het juiste hout is gesneden. Hoogste tijd voor De 5 van Isha.

27 januari 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Integratiespecialist Isha Lamboo Virtual Sciences Conclusion

1. Voortrekkersrol NiFi

Isha: “Mijn grootste succes tijdens vijf jaar Virtual Sciences is dat ik de NiFi-beheerdienst heb neergezet bij een van onze grootste klanten. Het feit dat zij ons zien als dé beheerpartij en meer willen, heb ik voor een goed deel voor elkaar gebokst. Apache NiFi is een integratieproduct waarmee je data orchestreert, transformeert en vooral verplaatst. We gaan het open source-product nu als eigen dienst binnen Virtual Sciences beheren en hopelijk verder uitbreiden.”

2. Versimpelen en versnellen

“Het meest trots ben ik als we als team processen kunnen versimpelen en versnellen. Zo hebben we voor een grote telecomprovider de hele dataflow onder handen genomen. Een proces dat eerst zeven uur duurde, werd teruggebracht naar iets meer dan een uur. Ook het aantal incidenten verdampte vrijwel. Dan ben ik heel trots op het werk wat we bij Virtual Sciences met zijn allen doen.”

3. Lachbui van ongeloof

“Mijn werk is één grote puzzel. Soms zelfs zo groot dat ik hem niet meteen gelegd krijg. Het komt wel eens voor dat ik vier schermen code aan het ontrafelen ben, om vervolgens te ontdekken dat het niets doet. Dat de laatste stap alle logica ervoor ongedaan maakt. Aan de ene kant ben ik dan ontzettend gefrustreerd, maar anderzijds kan die ontlading ook een flinke lachbui teweegbrengen. Van ongeloof, ja.”

4. Nog een keer NiFi

“NiFi, ik raak er eigenlijk niet over uitgepraat. Het werkt zo lekker. De default-instellingen werken heel vaak gewoon goed. En het werkt zo intuïtief dat de collega’s die ik erin train het ook snel onder de knie krijgen. Ik begon ooit als ‘helpdeskjochie’ en zit al bijna een kwart eeuw in het vak. NiFi is de fijnste tool die ik in al die jaren gebruikt heb.”

Het aantal incidenten verdampte vrijwel

Isha

5. Racedag in Zandvoort

“Mijn eerste bedrijfsuitje met Virtual Sciences was de racedag op circuit Zandvoort. Zoiets gaafs had ik nog nooit meegemaakt. We mochten zelf in een Formule RP1 auto rijden en in zo’n vette, opgevoerde BMW. Dat was erg spectaculair. Daarna zijn we met het hele team nog wat gaan eten in Zandvoort. Een erg fijne dag!”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Isha dan?

“Dan hoop ik dat ik een complete NiFi-oplossing voor de klant heb ontworpen en dat ik ook de architect mag zijn van meerdere NiFi-ontwerpen bij andere klanten.”

Meer jubilarissen

Nieuws
Marcel van Gemert Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Marcel

Nieuwsgierig naar meer?