De 5 van Dennis

Vijf jaar geleden stapte Dennis van den Boom zonder enige technische kennis binnen bij Virtual Sciences Conclusion. Al snel ontdekte de toenmalig IT-trainee dat hij zich thuis voelt in het integratievak en bij zijn collega’s. Nu hij zijn vijfjarig jubileum viert, deelt hij vijf memorabele momenten.

27 februari 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Jubilaris Dennis van den Boom Virtual Sciences Conclusion

1.    Uitgegroeid tot vraagbaak

“Nul technische kennis had ik toen ik begon bij Virtual Sciences Conclusion. Oké, tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen had ik een klein cursusje programmeren gevolgd, maar dat was het dan ook. Ik kwam binnen als een groentje en wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik was in die tijd zoekende, omdat ik in mijn afstudeerrichting geen baan kon vinden. Via een kennis die al bij Virtual Sciences Conclusion werkte, werd ik gewezen op het IT-traineeship. Dat bleek een schot in de roos. Mijn analytisch vermogen komt goed van pas in het werk als integratiespecialist. Gelukkig kon ik me ontwikkelen onder de goede begeleiding van senior integratiespecialisten. Vanaf mijn tweede klantopdracht werd ik steeds meer vraagbaak in plaats van dat ik hulp moest zoeken.”

2.    Werken met containers en in de cloud

“In mijn begintijd werkte ik in een Operations-rol. Ik ben vervolgens meer de Development-kant opgegroeid en momenteel werk ik in het Platformteam bij NS. Daar bouwen wij aan het Hybride Integratie Platform, dat bevalt me goed. De containertechnologie waarmee we werken vind ik heel interessant. Ook ben ik graag in de cloud bezig, of dat nu met Azure of met Amazon Web Services is, het is heel toegankelijk. In Azure kun je met een paar klikken je applicatie in elkaar zetten; een bijzonder stukje technologie.”

3.    Abstract werk wordt tastbaar

“Een werkprestatie waar ik met trots op terugkijk? Tijdens mijn eerste klantopdracht heb ik een stuk van de monitoring en alerting ingericht op het platform waar we aan werkten. Toen het in gebruik genomen werd, deed het precies wat het moest doen en zoals wij het hadden bedacht. De monitoring werd zo ingericht dat er bij een foutmelding dashboards op rood sprongen en het verantwoordelijke team daar een bericht over ontving. Daar gaat een hele keten van gebeurtenissen aan vooraf. Als integratiespecialist is je werk deels abstract, waardoor de momenten dat het tastbaar wordt prettig zijn.”

4.    Brak op de fiets

“De afgelopen vijf jaar heb ik, ondanks de coronaperiode, al heel wat leuke uitjes meegemaakt. Toen ik net in dienst was, gingen we een weekend naar Gulpen. Op de eerste dag stond er een bierproeverij bij de plaatselijke brouwerij op het programma. De dag erna een mountainbiketocht. Laten we het erop houden dat ik sneller dan normaal in het rood zat, haha. Ook op het weekend naar de Ardennen van afgelopen jaar kijk ik met veel plezier terug. Leuk om lekker actief met je collega’s bezig te zijn. We gingen kanoën en rotsklimmen, dat vond ik superleuk.”

Van nul technische kennis naar volwaardige vraagbaak

Dennis

5.    Van IT-trainee naar trainer

“Aan de nieuwe lichting IT-trainees heb ik cursussen gegeven over Kubernetes en Azure, waar ik zelf veel mee werk. Ook was ik begeleider bij een van de eindopdrachten van de trainees. Het is leuk om in die hoedanigheid wat terug te kunnen geven aan het IT-traineeship waarmee ik zelf het vak heb geleerd. Ik kan me goed inleven in de trainees, omdat ik zo vijf jaar geleden ook begon. Ik houd mijn cursussen graag luchtig en praktisch toepasbaar. De IT-trainees krijgen zeker in het begin al zoveel informatie op zich af, dat het anders kan gaan duizelen.”

Over nog eens 5 jaar, waar staat Dennis dan?

“Het mooie aan werken bij Virtual Sciences Conclusion is dat je met iedere nieuwe klant voor wie je werkt ook weer een soort nieuwe baan krijgt. Die afwisseling ligt mij goed. Over vijf jaar heb ik nog een hoop meer kennis opgedaan en ben ik hopelijk een volwaardige vraagbaak. Ik zie mezelf als een technisch specialist en wil daar zo senior mogelijk in worden.”

Meer jubilarissen

Nieuws
Integratiespecialist Isha Lamboo Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Isha