De ideeën vliegen bij mij al snel in het rond

Vijf jaar geleden begon Thomas Wijnberg aan zijn avontuur bij Virtual Sciences Conclusion. De jaren vlogen voorbij voor onze Integratiebaas. Tijd voor een terugblik ter ere van Thomas’ houten jubileum. Dit zijn de 5 momenten die hem bijblijven.

4 september 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Virtual Sciences Conclusion - Jubileum

De 5 Van

1.    Meer dan integratiespecialist

Thomas: “Van een monolithische applicatie maak ik met mijn team nu microservices. We delen de applicatie op en zetten een containerplatform neer om dit op te draaien. Bij Virtual Sciences Conclusion doen we dat al vanuit integratieperspectief, maar voor Schadegarant zetten wij nu echt een complete applicatie neer. Dat vraagt naast integratie-expertise ook om kennis van bijvoorbeeld Java. Een paar jaar geleden hadden we dit idee al. Als team hebben we de klant weten te overtuigen van de meerwaarde en mogen we dit project nu beetpakken. Het is flink doorbikkelen, maar ik vind het geweldig om als pionier binnen ons bedrijf bezig te zijn.”

2.    Plezierige praatpaal

“Tijdens mijn tijd bij Virtual Sciences Conclusion ervaar ik dat we als team alle expertise in huis hebben en voor elkaar klaarstaan. Twee collega’s springen eruit als ik terugblik: oud-collega Alexander Pankov had de eerste ideeën voor de applicatie die we nu opnieuw in microservices bouwen al uitgewerkt. Zeker op technisch vlak is hij een inspiratiebron. Ook mijn Scrummaster Patrick Schraven verdient een speciale vermelding. Vooral op persoonlijk niveau heb ik veel aan hem. Hij is een plezierige ‘praatpaal’ bij wie ik mijn ei kwijt kan en die goede adviezen geeft.”

3.    Ongelimiteerd ontwikkelen

“Op integratiegebied zijn er de afgelopen jaren best wat tools de revue gepasseerd binnen Virtual Sciences Conclusion. Je kunt er een hoop mee, en het is fijn om gestandaardiseerd te kunnen werken, maar iedere tool kent zijn limitaties. Op bepaalde vlakken waad je dan door een moeras en vind je maar moeizaam oplossingen. Daarom vind ik programmeren het fijnste wat er is. Het geeft me de vrijheid om te ontwikkelen wat ik zelf voor ogen heb, ongelimiteerd.”

4.    Snellere realisatie door containerisatie

“De opwindendste ontwikkeling de afgelopen jaren? Dat is voor mij containerisatie. Door in kleinere blokjes te werken, kun je sneller deployen en heb je geen downtime. Nieuwe functionaliteiten gaan eerst draaien voordat de oude worden uitgeschakeld. Een prachtige ontwikkeling, omdat de omgeving van de klant op deze manier bereikbaar blijft voor gebruikers. Ons voordeel is dat we onze processen kunnen versnellen, omdat het systeem niet offline hoeft en er daardoor minder afstemming met de klant nodig is.”

5.    Met z’n allen naar de Ardennen

“Over een paar weken staat het volgende uitje met Virtual Sciences Conclusion op het programma. We gaan met de hele groep naar de Ardennen, daar kijk ik erg naar uit. De afgelopen jaren zijn we al eens een weekend naar Limburg geweest en gaan zeilen. Daar kijk ik met veel genoegen op terug. Als speciaalbierliefhebber vergeet ik zeker het bezoek aan de Gulpener-brouwerij niet. Na een erg gezellige proeverij hadden we de dag erop een mountainbiketocht op het programma staan  …”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Thomas dan?

“Dan hoop ik me doorontwikkeld te hebben tot architect. Die rol vervul ik nu al enigszins en dat bevalt me goed. Ik wil me de komende jaren verder verdiepen en verbeteren. Als architect vind ik het mooi om mee te kunnen denken met een klant. Als die een vraagstuk op tafel legt, vliegen de ideeën bij mij al snel in het rond. Genoeg om naar uit te kijken, dus!”

Meer jubilarissen

Nieuws
virtual-sciences-Conclusion-jubileum-Rene

De 5 van Rene