Een klein team, veel invloed

Integratiebaas Jeroen Mulder viert deze maand zijn 5-jarig jubileum bij Virtual Sciences Conclusion. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Dit zijn ‘De 5 van Jeroen.’

25 april 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

virtual-sciences-Conclusion-jubileum-Jeroen

De 5 van

1.    Genieten van ieder moment

Jeroen: “Voordat ik thuis kwam bij Virtual Sciences Conclusion, werkte ik voor een grote organisatie. Daar was ik een nummertje. Vanaf het eerste moment dat ik binnenstapte bij Virtual Sciences Conclusion voel ik me gezien als mens. Er wordt interesse getoond in mijn werk én in mijn privé. Met mijn collega’s werk ik aan leuke, uitdagende klussen en daarnaast hebben we een hoop lol samen. Dat maakt dat ik van ieder moment hier geniet."

2.    Kennis ontvangen en delen

“De oprichter van ons bedrijf, Frenk Ochse, was een memorabele mentor voor mij. Toen ik net bij Virtual Sciences Conclusion begon, kwam hij regelmatig langs met allerlei bijzondere ideeën die in hem opkwamen. Ik luisterde altijd met veel interesse en plezier naar zijn verhalen. Nu werk ik voor Jumbo en heb ik het gevoel dat jongere collega’s mij als mentor binnen ons team zien. Collega's komen naar mij toe voor hulp en dat voelt als een compliment. Ik ben blij dat ze mijn kennis waarderen en gebruiken om hun eigen kennis te verbreden.”

3.    Grote verantwoordelijkheid

“Het werken met de IBM integratietool was voor mij de reden dat ik naar Virtual Sciences Conclusion ging. Nu werk ik nog steeds elke dag met deze tool bij mijn klant, Jumbo. Met ons team zijn we verantwoordelijk voor hun ESB, die zich door het hele IT-landschap beweegt en overal een rol speelt. Het is prachtig om te zien dat ons redelijk kleine team zoveel invloed heeft op het systeem. Als de ESB uitvalt, ligt heel Jumbo stil. Van distributiecentra tot kassa's: veel van de datastromen gaan langs de ESB. Als deze niet meer werkt, ontstaat er een groot probleem. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ook al werk ik als ontwikkelaar en niet als beheerder, het is onze gemeenschappelijke taak dat de ESB stabiel is. Gelukkig zijn er nog nooit grote storingen geweest.”

4.    Old en new skool technologie

“De ontwikkelingen in mijn vakgebied gaan razendsnel. Het is knap om te zien dat de ESB, als een soort 'old skool' technologie, nog steeds belangrijk blijft en meegaat met de wereld en nieuwe ontwikkelingen. Ik vind het cool om te zien dat het nog lang niet uitgestorven is. Bij Jumbo zijn we momenteel ook veel bezig met Azure. Het is interessant om dit soort cloud-ontwikkelingen te volgen. Ik werk nu bijna drie jaar voor Jumbo en als ik zie wat we vanuit Virtual Sciences Conclusion in de afgelopen tijd allemaal hebben toegevoegd aan het hele Azure-domein, dan vind ik dat mateloos interessant.”

5.    Brak op de fiets

“Bij Virtual Sciences Conclusion hebben we geregeld leuke uitjes staan. Tijdens een tweedaagse trip naar Zuid-Limburg brachten we de eerste dag door in een bierbrouwerij en maakten we de tweede dag een actieve fietstocht met allemaal brakke collega's. Eigenlijk hadden we die dagen moeten omdraaien, haha! Het contact met collega's is erg belangrijk voor mij. We werken in teams bij klanten, maar hebben ook regelmatig dagen dat we op kantoor zijn bij Virtual Sciences Conclusion. Dan werken en lunchen we samen. Hierdoor groeit het contact vanzelf en ontstaan er gezamenlijke interesses.”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Jeroen dan?

“Vijf jaar geleden maakte ik met mijn stap naar Virtual Sciences Conclusion een rentree in de integratiewereld. Dat blijft toch mijn favoriete tak van sport, waar ik dagelijks veel plezier uit haal. Ik ga dan ook het liefst in deze flow verder, terwijl ik gaandeweg nieuwe technieken leer kennen. Over vijf jaar zie ik mezelf zeker nog bij Virtual Sciences Conclusion werken.”

Meer jubilarissen

Nieuws
Marcel van Gemert Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Marcel