De 5 van Rene

Vijf jaar geleden kwam Rene Clevers als eind vijftiger werken bij Virtual Sciences Conclusion. Vandaag viert hij zijn houten jubileum. Het is dan ook wel duidelijk dat het hout snijdt wat deze integratiespecialist doet. Dit zijn de 5 van Rene.

5 juli 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

virtual-sciences-Conclusion-jubileum-Rene

1.    Dagelijkse yes-momentjes

Rene: “Voor mij is er niets mooier dan het oplossen van technische problemen. Dat steeds weer uitvogelen wat nou de oplossing is, daar geniet ik van. Kom ik er echt niet uit? Dan leg ik de taak even aan de kant om er later op terug te komen. Meestal zie ik de oplossing dan snel. En anders vraag ik of een collega even meekijkt. Telkens weer als een issue gefixt is, zorgt dat voor een yes-momentje.”

2.    Eerste aanspreekpunt

“Binnen het project waar ik aan werk, begon ik als ontwikkelaar en ben ik nu eerste aanspreekpunt. Ik houd de voortgang en planning in de gaten, en doe ook analyses. Een leuke rol, omdat ik overal met m’n snufferd vooraan sta. Iedereen met een vraag of probleem komt bij mij terecht. Gelukkig is de rest van het team altijd bereid een helpende hand toe te steken en zijn ze prima in staat om hun eigen taken tot een goed einde te brengen.”

3.    Kennis blijven verbreden

“Ik ben inmiddels 62 jaar, maar ik sta nog altijd niet stil in mijn ontwikkeling. Dat is in ons vakgebied ook geen optie, de ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. De afgelopen vijf jaar heb ik bij Virtual Sciences Conclusion vooral mijn kennis verbreed. Zo heb ik veel gewerkt met de IBM WebSphere Application Server en daar ook een certificaat in behaald. Terwijl ik er een paar jaar geleden nog nauwelijks kennis van had.”

Er is niets mooier dan die dagelijkse yes-momentjes

Rene

4.     Collegiale collega’s

“Kenmerkend voor Virtual Sciences vind ik de collegialiteit. Mijn collega’s zijn altijd bereid om bij te springen, mee te denken en me vooruit te helpen. Andersom geldt dat natuurlijk evengoed. We hebben iedere ochtend een dagstart met het integratieteam. Dan lopen we kort door alle activiteiten heen, maar bespreken we bepaalde onderwerpen ook breder. Fijn om de dag op die manier met mijn collega’s te kunnen starten.”

5.    Inspanning én ontspanning

“Voor ons laatste teamuitje reisden we af naar Zuid-Limburg. Het weekend begon met een bezoek aan de Gulpener Bierbrouwerij en een avondje op stap in Gulpen. De volgende dag konden we onze lichte katers eruit zweten op de mountainbike. Heuveltje op, heuveltje af, dat was best even doortrappen. Ik fiets zelf redelijk veel, dus ik vond het heerlijk om een paar uur lekker sportief bezig te zijn.”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Rene dan?

“Dan ben ik 67 en ga ik met pensioen. Ik zie er wel naar uit om het wat rustiger aan te kunnen gaan doen, maar ik heb momenteel nog lang geen genoeg van mijn werk. De komende vijf jaar werk ik dan ook met alle plezier door. En Virtual Sciences kennende zit het met de variatie en uitdagingen wel goed.”

Nieuwsgierig naar meer?