Digitalisering is steeds minder een abstract concept, maar echt toepasbaar

Tien jaar geleden stapte Dennis Oorthuijsen voor het eerst binnen bij Conclusion. Na een periode bij Conclusion Enablement landde hij bij Virtual Sciences. De ervaren Service Manager blikt terug en kijkt vooruit. Deze 5 momenten blijven hem altijd bij.

3 april 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Dennis Oorthuijsen Virtual Sciences Conclusion

De 5 Van:

1.    Complimenten van concullega’s

Dennis: “Het was heel gaaf dat ik de kans kreeg mee te pitchen voor een grote opdracht bij een Alkmaars ziekenhuis. Nadat we de opdracht kregen, mocht ik als teamleider samen met mijn huidige leidinggevende - toen nog programmamanager - het implementatietraject verzorgen. We konden een compleet nieuw team samenstellen, waarmee we mooie resultaten hebben bereikt. Samen zorgden we ervoor dat alle services stabieler werden, zodat er minder verstoringen waren. We ontvingen zelfs complimenten van concullega’s die ook waren ingehuurd door het ziekenhuis. Ze kwamen bij veel ziekenhuizen over de vloer, maar hadden het nog nooit meegemaakt dat vrijwel alle services geautomatiseerd getest werden.”

2.    (Vecht)kunst van het mentorschap

“Wie ik als mijn mentor zie? Rudy Mulderij, daar twijfel ik geen seconde over. Onder zijn vleugels kwam ik mee naar Virtual Sciences. Rudy is een fanatiek beoefenaar van jiujitsu en ook als vechtsportmeester een echte mentor. Hij weet mij steeds weer uit te dagen en het beste uit me te halen. Ik bewonder zijn strategisch-tactisch inzicht en zijn resultaatgerichtheid. We vullen elkaar in ons werk goed aan.”

3.    ‘Die twee sporen niet’

“De laatste drie jaar van mijn vaders leven heb ik hem intensief begeleid. Vorig jaar overleed hij. Ik mis hem dagelijks, maar ben dankbaar dat we nog zo bewust een hoop lol hebben gemaakt samen. Bijna wekelijks moesten we naar het ziekenhuis en soms zag je de specialisten denken: die twee sporen niet. Dankzij de positieve instelling van mijn vader hadden we vaak tranen in onze ogen van het lachen - en soms van verdriet. In die jaren was het fijn dat ik vanuit Virtual Sciences alle ruimte kreeg om mijn werk-privébalans af te stemmen op mijn situatie. Ook mijn collega’s toonden veel begrip.”

4.    Superslimme IT-trainees

“De afgelopen tien jaar heb ik heel wat onvergetelijke uitjes mogen meemaken. Wat meteen weer naar boven komt, is de virtuele escape room die we tijdens corona deden. Ik zat in een groep met een van onze oudste collega’s en twee piepjonge IT-trainees. Als ‘oudjes’ waren we diep onder de indruk van de trainees, ze waren zó slim. Ook al zaten we allemaal thuis, het was een verrassend gezellige avond. We kregen een borrelpakket thuisbezorgd, wat het feestje compleet maakte.”

5.    Data-integratie heeft de toekomst

“In ons vakgebied gaan ontwikkelingen razendsnel. Mensen hebben de mond vol van digitalisering, robotisering en AI. Onderaan de streep betekent dat dat er steeds meer uitwisseling is van data tussen verschillende systemen. En laat dat nu net onze core business zijn bij Virtual Sciences. Met onze toekomstbestendigheid zit het dus wel goed. Ik vind het een mooie ontwikkeling dat we ons in de IT steeds meer kunnen focussen op het daadwerkelijk toepassen van IT, waardoor digitalisering geen abstract concept meer is.”

En over nog eens tien jaar, waar staat Dennis dan?

“Dan hoop ik mezelf compleet ontwikkeld te hebben als Service Manager. Zeker op politiek en commercieel vlak kan ik nog verbeteren. Maar ik hoop vooral veel leuke projecten te draaien en met interessante mensen samen te werken. Verder zijn mijn plannen niet zo spannend …”

Meer jubilarissen

Blog
jubileum-arjan-baanen Virtual Sciences Conclusion

De 5 van Arjan