IT-trainee Suman: ‘Sta ervan versteld hoe snel mijn ontwikkeling gaat’

Een half jaar geleden begon Suman aan het IT-traineeship. De laatste keer dat we haar spraken, was ze aan het uitpuffen van een intens IT-bootcamp en kwam ze langzaam op stoom. Hoe gaat het nu met haar?

24 augustus 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Follow Suman

Specialiseren in Splunk

“Ik sta ervan versteld hoe snel mijn ontwikkeling is gegaan, dat had ik echt niet verwacht”, valt Suman met de deur in huis. “Het IT-traineeship begon rustig, misschien wat té rustig, maar dat is inmiddels ruimschoots gecompenseerd. Ik ben me niet in één, maar in drie applicaties aan het specialiseren.” Het enthousiasme spat ervan af bij Suman. Ze haalt dan ook veel plezier uit het werken met Splunk, Apache NiFi en Ansible.

Meepraten en meedraaien

Ook qua zelfstandigheid is er voor Suman het nodige veranderd. “In eerste instantie werkte ik nauw samen met mijn tech buddy’s, maar inmiddels hebben zij hun kennis zorgvuldig overgedragen en begrijp ik de inhoud goed. Tijdens de stand-ups die we iedere ochtend hebben, praat en draai ik mee als volwaardig teamlid. En mocht ik iets niet weten, dan zijn er volop professionals die ik even aan kan schieten.”

Lessons learned

Suman werd niet zomaar in het diepe gegooid. Zo mocht ze aanschuiven bij een lessons learned-meeting na afronding van een project voor NS, de klant waar ze vanuit Virtual Sciences | Conclusion voor werkt. “Dat was een bijzondere ervaring”, lacht ze. “Ineens stond ik voor de groep en mocht ik mijn bevindingen delen. Tijdens het project keek ik vanaf de zijlijn mee en zo kon ik er met een frisse blik iets van vinden. Er werd echt geluisterd naar wat ik te zeggen had.”

Tijd voor het echte werk

Het ‘echte’ werk begon voor Suman met het uitvoeren van wat kleinere opdrachten in Ansible. “Langzaamaan ging dat over in een concrete taak die beschikbaar was: een versie-omzetting van NiFi”, vult de IT-trainee aan. “Wij moesten de code daarvoor schrijven en aan de klant uitleggen hoe we het aanpakten. Een mooi praktijkvoorbeeld van het toepassen van hard én soft skills binnen een project.”

 Divers en dynamisch

“Voor het IT-traineeship kon ik me lastig een beeld vormen van de werkzaamheden”, vertelt Suman. “Wat doet een systeembeheerder nu concreet? Het kan best saai klinken, maar in de praktijk is het hartstikke leuk, divers en dynamisch werk. Ik gebruik meerdere applicaties en benader opdrachten vanuit meerdere perspectieven. Dat gaat een stuk dieper dan ik dacht.” Wat ook dieper werd, is de connectie met haar teamleden. Suman: “Ik voel me echt thuis in het team waar ik nu werk. Ik schakel en praat met veel mensen, zo ontstaat er snel een band.”

Goed vooruitzicht

Met veel plezier kijkt Suman vooruit naar de komende maanden. “Het ziet er goed uit voor mij”, concludeert de IT-trainee tevreden. “De komende maanden ga ik vooral besteden aan het verder ontwikkelen van de skills die ik de afgelopen tijd heb opgedaan. De drie verschillende applicaties waarmee ik werk, zijn verbonden aan elkaar en communiceren met elkaar. In ieder van de afzonderlijke applicaties wil ik bedrevener worden. En ik wil mezelf uit mijn comfortzone blijven halen, ook qua soft skills. Van nature wil ik nog wel eens ‘wegrennen’ als het spannend wordt, maar dit IT-traineeship volg ik ook om mezelf in het diepe te gooien.”

 We blijven Suman volgen

Ook het komende half jaar volgen we Suman op de voet. Hoe bevalt het leven als IT-trainee haar en hoe verloopt haar carrière? We publiceren regelmatig een update.

Wil jij je ontwikkelen tot integratiebaas? In oktober start ons IT-Traineeship

Meer over Suman

Blog
IT-traineeship Virtual Sciences Conclusion

IT-trainee Suman puft even uit na een intens bootcamp

Wil jij werken bij dé integratiespecialist van Nederland?

Thomas van Beem | Virtual Sciences

Thomas van Beem

Corporate Recruiter
thomas.van.beem@virtualsciences.nl