Bij Conclusion MBS mag je pionieren

Recruiter Johannes over werken bij Conclusion MBS

Johannes is al ruim zes jaar werkzaam bij Conclusion MBS. In deze periode heeft hij meerdere functies bekleed. Zo begon hij als recruiter en is later doorgegroeid tot salesmanager. Inmiddels is hij weer terug bij het vak waar zijn passie ligt: recruitment. Vanuit het zonnige Valencia, waar hij remote werkt, vertelt hij over zijn functie en over wat Conclusion MBS voor hem zo’n goede werkplek maakt.

30 augustus 2023   |   Blog   |   Door: Johannes Willems, Conclusion MBS

Deel

Recruiter Johannes over werken bij Conclusion MBS

Ga maar doen!

Toen Johannes binnenkwam bij Conclusion MBS was hij de eerste én enige recruiter. Dat klinkt best spannend, maar ondanks dat hij de enige was in de functie, stond hij er niet alleen voor. “Organisatie breed heerst er een groot wij-gevoel en de motivatie om juist samen dingen te bereiken”, vertelt Johannes. “Ik kreeg de ruimte en vrijheid om de recruitmentafdeling op te zetten en in te richten, terwijl ik nog steeds kon sparren en overleggen met collega’s. Omdat er zo veel ruimte is om nieuwe dingen op te pakken, was mijn leercurve extra stijl.”

De beste manier om te leren is door het durven pakken van verantwoordelijkheid, en dit wordt bij Conclusion MBS erg gestimuleerd.

Johannes Willems, Recruiter bij Conclusion MBS

Johannes vertelt dat hij door te leren om keuzes te maken, sterker in zijn schoenen ging staan. “Een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling als professional.” Dat wilde niet zeggen dat hij gelijk in het diepe werd gegooid of dat er gelijk werd verwacht dat hij alles goed deed.  Johannes: “In het leerproces sta je bij Conclusion MBS nooit alleen. Zelfs de collega’s die hier al langer werken, leren nog steeds elke dag van elkaar. En juist met nieuw personeel, en daarmee nieuwe inzichten, kunnen we samen verder groeien. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen binnen Conclusion MBS echt mag pionieren.

Wanneer je een goed idee hebt, denken wij: ‘ga maar doen!’ Daarbij horen fouten maken en soms terug naar de tekentafel moeten. Dat mag gewoon."

Oog voor het individu

Ondanks dat Conclusion MBS valt binnen het Conclusion-ecosysteem, heerst er nog steeds de sfeer van een klein bedrijf. “Er zijn korte lijntjes”, zegt Johannes. “Er wordt veel samengewerkt en er is oog voor elke medewerker. Hierbij wordt dan ook gekeken naar wat zij belangrijk vinden.”

Flexibel werken

Dit verschilt natuurlijk per persoon en per rol, maar ook daar wordt rekening mee gehouden, ziet Johannes. “Bij Conclusion MBS hanteren we geen one-size-fits-all benadering. Zo is het bij ons al jaren heel normaal om flexibel te werken. We zien iedereen als een professional en dat betekent ook dat iedereen de verantwoordelijkheid draagt over hun eigen agenda. Dat werkt erg prettig. Ik werk nu zelf voor een groot gedeelte van het jaar vanuit Valencia, dus er is echt wel veel mogelijk.”

Je hebt veel vrijheid om je werk in te richten op een manier die bij jouw leven past. Natuurlijk wordt daarin wel een zekere professionaliteit verwacht, maar dat is vanzelfsprekend.

Johannes Willems

Recruiter, Conclusion MBS

MBS recruiter Johannes Willems

Divers personeelsbestand

De flexibele benadering rondom werkplekken en werktijden, past goed binnen de cultuur van Conclusion MBS. Het personeelsbestand is namelijk erg divers. Johannes: “Er werken verschillende nationaliteiten. En het stereotype dat er bij IT bedrijven alleen maar mannen werken, is ook niet van toepassing.” Johannes krijgt in zijn baan als corporate recruiter dan ook veel positieve reacties op het recruitmentproces van kandidaten. “We krijgen vaak terug dat we een professionele en frisse uitstraling hebben. Dit is dan ook vaak de reden waarom ze voor ons kiezen in plaats van voor een andere IT-organisatie.”

Ontwikkelmogelijkheden

Wie snel wil groeien, is volgens Johannes bij Conclusion MBS op het juiste adres. “Er is oog voor zowel professionele als persoonlijke groei, en ruimte om hierin wensen aan te geven. Bijvoorbeeld Als je bezig bent met een project en denkt: ik kan meer aan. Of dat je graag een kijkje in de keuken wil nemen bij een ander domein. Dan krijg je die ruimte, omdat we persoonlijke groei heel erg belangrijk vinden.”

Iedereen is anders en we willen ook iedereen stimuleren om te kijken waar zijn of haar krachten liggen.

Johannes Willems, Recruiter bij Conclusion MBS

Samen verschil maken

Ondanks dat Johannes vroeger nooit had verwacht dat hij voor een IT-organisatie zou gaan werken, kan hij het zich nu niet meer anders voorstellen. Waar hij echt energie van krijgt, is het maken van verschil. En dat doet hij elke keer als er weer een nieuwe medewerker binnenkomt. “De business van Conclusion MBS is er om te zorgen dat bedrijven en medewerkers optimaler hun werk kunnen doen, waardoor er meer ruimte is om verder te groeien. Om deze dienstverlening aan bedrijven te kunnen bieden, zijn onze medewerkers de belangrijkste factor. De aandacht die daarvoor is, merk je vanaf moment één dat je bij ons binnenstapt.”


Word jij enthousiast van het verhaal van Johannes? Klik hier om onze actuele vacatures te bekijken!
Of bel direct met Johannes via +31 (0)6 1621 4788.

Meer lezen?

Blog
Dynamics consultant Robin over werken bij Conclusion MBS

Bij Conclusion MBS gaan we echt partnerships aan

Werken bij Conclusion MBS?

Dat betekent veel flexibiliteit, de gezelligste collega’s én werken aan toffe projecten waar je energie van krijgt. We hechten veel belang aan vrijheid, zelfontplooiing, een goede werksfeer en uitdagend werk.

Dat is er eentje van Conclusion MBSBekijk onze vacaturesWerken bij Conclusion MBS