Bij Conclusion MBS gaan we echt partnerships aan

Dynamics consultant Robin over werken bij Conclusion MBS

Dynamics consultant Robin werkt sinds juni 2022 bij Conclusion MBS als Dynamics consultant. Een hele overstap, want voorheen was hij werkzaam in de logistieke sector. Hij had dan ook nog weinig ervaring in de IT, maar wel veel affiniteit voor het vak. Toen bij zijn laatste werkgever een Dynamics implementatie gedraaid werd, was hij hier nauw bij betrokken. Dit is voor hem ook de motivatie geweest om eens verder te gaan kijken naar een carrière in de IT-wereld. Toen hij een vacature van Conclusion MBS voorbij zag komen, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en een open sollicitatie te sturen.  Hoe dat is gegaan en hoe het nu met hem gaat, lees je hier!

30 augustus 2023   |   Blog   |   Door: Robin Lamers, Conclusion MBS

Deel

Dynamics consultant Robin over werken bij Conclusion MBS

Gezamenlijke groeiambities

De cultuur van Conclusion MBS kwam volgens Robin al naar voren tijdens het lezen van de vacaturetekst en sprak hem gelijk aan. Robin: “Ik heb meerdere vacatureteksten gelezen voordat ik besloot een brief te sturen naar Conclusion MBS. Wat er in de tekst van Conclusion MBS sterk naar voren kwam, was dat de mensen zelf centraal staan, niet het product. Want eigenlijk ben je zelf het product.” Dit was voor Robin de hoofdreden om Conclusion MBS te benaderen, wat hij deed op een eerlijke, transparante manier. “Eigenlijk heb ik gewoon gezegd: ‘ik heb geen ervaring in de IT, maar ik denk dat het me interessant lijkt om te ontdekken of dit iets voor mij is’, en kort daarna werd contact met me opgenomen”, aldus Robin. Tijdens de eerste kennismaking bleek het al snel een match te zijn. “Toen me werd uitgelegd wat Conclusion MBS doet en waar ze voor staan, merkte ik dat het overeenkwam met mijn eigen normen en waarden”, licht Robin toe. “Maar bovenal voelde ik de passie voor het product en het bedrijf, en daar was ik echt naar op zoek.”

Er is echt aandacht voor de medewerkers. Ze zien dat gelukkige medewerkers ook betere diensten aan klanten kunnen leveren.

Robin Lamers, Dynamics Consultant bij Conclusion MBS

Robin is al sinds zijn studietijd druk bezig met zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en heeft dit dan ook hoog in het vaandel staan. Toen hij begon met werken bij Conclusion MBS, heeft hij zijn persoonlijke ontwikkelplan – welke hij gemaakt had tijdens zijn studie – er weer bij gepakt. “Ik vind het belangrijk om te blijven meten waar ik naartoe wil in mijn loopbaan. Conclusion MBS stond erg open om mij in mijn ambities te ondersteunen,” zegt Robin. “En dan bedoel ik niet alleen in mijn ontwikkeling tot een goede consultant, maar ook mijn persoonlijke groei.”

Vrijheid om je eigen pad te kiezen

Ontwikkeling en groei zijn belangrijk, maar op welke manier iemand dat wil doen, verschilt. Bij Conclusion MBS heb je hier ook vrijheid in, aldus Robin. “Je kunt zelf het beste inschatten wat voor cursussen of projecten goed zullen zijn voor je eigen ontwikkeling, en bij Conclusion MBS zijn die mogelijkheden er ook gewoon. Het houdt niet op bij alleen het uitvoeren van je eigen functie, je mag nieuwsgierig zijn en ook andere facetten van het werk onderzoeken.”  

Niet alles kan gelijk goed gaan. Bij Conclusion MBS is er ruimte om soms te vallen, maar je wordt ook weer overeind geholpen.

Robin Lamers, Dynamics Consultant bij Conclusion MBS

Ook is Robin erg te spreken over de vrijheid op het gebied van werkinrichting. Nu er een tweede kindje op komst is, moet er natuurlijk veel geregeld worden. Dat betekent ook dat Robin zijn werkdagen soms anders inricht. “Het is prettig dat ik mijn werk kan blijven doen, terwijl ik tussendoor ook met andere belangrijke zaken bezig kan zijn. En dat Conclusion MBS medewerkers daarin vertrouwt.”

Fast Forward

Momenteel is Conclusion MBS bezig met een programma om young professionals te werven. Voor dit programma is Robin gevraagd als lead. “Het is een gaaf project om op te zetten, omdat het gericht is op groei. Dat is zowel bij Conclusion MBS als voor mij persoonlijk erg belangrijk,” zegt Robin. “Ik heb samen met mijn collega’s een programma van een jaar opgesteld waarin meerdere thema’s centraal staan. We hebben hierin een mooie balans gevonden tussen soft skills trainingen, ervaring opdoen als consultant, agile en scrum werken en natuurlijk Microsoft trainingen. Dat is de basis. Maar daarnaast krijgen de trainees ook de ruimte om eens goed om zich heen te kijken in de organisatie en te ontdekken welke projecten ze interessant vinden om bij aan te haken.”

De lead zijn van het Fast Forward programma is voor Robin best speciaal. “Ik ben natuurlijk ook de IT-wereld ingerold vanuit een hele andere branche, dus ik heb een goed inzicht in welke skills belangrijk zijn om op te bouwen in zo’n eerste jaar. Met dit programma denk ik dat we young professionals echt klaar kunnen stomen voor een carrière in de IT-consultancy.”

Bij Conclusion MBS krijg je de mogelijkheid om als consultant zelf je stempel op projecten te drukken. Je maakt écht impact op de klanten die je helpt.

Robin Lamers

Dynamics Consultant bij Conclusion MBS

Consultant Robin Lamers maakt echt impact bij klanten

Samen het verschil maken

Eén ding is zeker: Robin heeft geen spijt van zijn carrièreswitch. “Niet alleen mijn werk, maar ook Conclusion MBS past bij mij. Daarbij komt dat de klanten waarmee we werken ook dezelfde waardes hebben als Conclusion MBS. We gaan daarin echt een partnership aan,” sluit Robin af. “Daar krijg ik energie van. Het is geen typische klant-leverancier relatie. Bij Conclusion MBS maken we echt samen het verschil.”


Word jij enthousiast van het verhaal van Robin? Klik hier om onze actuele vacatures te bekijken!

Wil je meer weten over het Fast Forward-programma? Neem dan gerust contact op met Johannes Willems via +31 (0)6 1621 4788

Werken bij Conclusion MBS?

Dat betekent veel flexibiliteit, de gezelligste collega’s én werken aan toffe projecten waar je energie van krijgt. We hechten veel belang aan vrijheid, zelfontplooiing, een goede werksfeer en uitdagend werk.

Dat is er eentje van Conclusion MBSBekijk onze vacaturesWerken bij Conclusion MBS

Meer lezen?

Blog
Recruiter Johannes over werken bij Conclusion MBS

Bij Conclusion MBS mag je pionieren