Snel en succesvol Dynamics 365 implementeren voor Wholesale & Productie

Ieder bedrijf wil slimmer en efficiënter werken. Microsoft Dynamics 365 biedt hier handige oplossingen voor, maar wat zijn de mogelijkheden binnen een specifieke markt? Iedere sector heeft andere uitdagingen en complexiteiten. Dat begrijpen we bij Conclusion MBS maar al te goed en daarom werken wij in sector gespecialiseerde teams. Zo kunnen we bedrijven optimaal helpen bij hun specifieke uitdagingen. Twee van deze sectoren zijn Wholesale en Productie. Delivery Manager & Solution Architect Niels Vringer is gespecialiseerd in deze markten en vertelt over zijn passie hiervoor. 

6 april 2022   |   Publicatie   |   Door: Conclusion MBS

Deel

warehouse-employees-walking

Dynamics consultant met praktijkervaring 

Al veertien jaar begeeft Niels zich in de wereld van Microsoft Dynamics. De laatste tien jaar houdt hij zich bezig met implementaties binnen de sectoren Wholesale en Productie. Een voor Niels niet onbekende wereld, want hij was zelf actief in de sector. “Opgedane praktijkervaring is een zeer waardevolle ervaring voor het zijn van een consultant”, legt Niels uit. “Er is geen betere manier om de businessprocessen van bedrijven te doorgronden, dan ze zelf te hebben ervaren. Je weet precies wat de afdeling inkoop, productie en verkoop doen. Die kennis neem ik mee in de projecten die ik nu voor klanten doe. Ook de ervaringen van verschillende projecten neem je mee naar volgende implementaties. 

Engineers with industrial robot

Juiste keuzes bij een Microsoft Dynamics implementatie 

Binnen Conclusion MBS staat het opdoen en delen van kennis hoog in het vaandel. Door te sparren met collega’s of kennissessies te organiseren, delen we opgedane inzichten met elkaar en breiden we onze kennis en expertise uit”, vertelt Niels. Dit doen we al jaren, dus we hebben ons huiswerk netjes op orde. En omdat we al zoveel vlieguren hebben gemaakt bij wholesalers en productiebedrijven, spreken onze consultants de taal van de klant. Daarnaast zijn we, door de ervaring die we hebben opgedaan, ook instaat om onze klant uit te dagen bij het maken van keuzes tijdens de implementatie. 

ERP-implementatie versnellen met proces decomposities 

Voor de MBS-specialisten in Wholesale en Productie blijft het niet bij het opdoen van kennis. “We vinden het ontzettend belangrijk om opgedane kennis om te zetten in concrete dienstverlening”, vertelt Niels. “Voor deze sector hebben we dat gedaan door proces decomposities te maken. Daarbij hebben we de businessprocessen van bedrijven binnen de sector uitgewerkt en de vertaalslag gemaakt naar de standaard functionaliteit binnen het ERP-pakket van Microsoft. Die processen zijn namelijk in de basis hetzelfde voor bedrijven binnen de sector. Dit betekent dat we bij een implementatie niet van scratch af aan beginnen, want we kennen de generieke bedrijfsprocessen al. Daardoor kunnen we snel een vertaalslag maken naar de processen van de klant. 

De uitgangspunten voor implementaties zijn onze business proces decomposities in combinatie met onze standaard configuratie template.

Niels Vringer, Delivery Manager & Solution Architect

Basisingrediënten voor succes met Microsoft Dynamics 

Onze Microsoft Dynamics 365 implementatie begint dus niet met het uitvragen van de processen van de klant, maar met een koffer vol basisingrediënten. “Bedrijven die bij ons aankloppen, bieden we een totaalpakket. De uitgangspunten voor onze implementatie zijn onze business proces decomposities in combinatie met onze standaard configuratie template. Op basis hiervan gaan we het gesprek met de klant aan. Samen analyseren we of we de bedrijfsprocessen op basis van de standaard kunnen automatiseren. Indien de standaard voor klantspecifieke processen niet toereikend is, adviseren we hoe deze processen wel geautomatiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan het enigszins aanpassen van het proces of het implementeren van een uitbreiding (ISV-solution) op het standaardpakket. Vaak zijn we al eerder tegen dezelfde uitdagingen aangelopen en weten we hoe we dit goed kunnen oplossen. Dat is het grote voordeel als je jarenlang implementaties doet binnen hetzelfde soort bedrijven.” 

Elk project is anders. Dat maakt dit werk ook zo leuk. De businessprocessen binnen de sector lijken erg op elkaar, maar toch is elk bedrijf anders.

Niels Vringer

Delivery Manager | Solution Architect

Niels Vringer portretfoto

De klant én jezelf laten groeien 

Niels is ontzettend enthousiast over zijn werk als consultant: “Elk project is anders. Dat maakt dit werk ook zo leuk. De businessprocessen binnen de sector lijken erg op elkaar, maar toch is elk bedrijf anders. Processen lopen net iets anders, er spelen andere problemen of je hebt met grote volumes te maken. Dat maakt het werk leuk, afwisselend en uitdagend. Je helpt klanten niet alleen verder, maar groeit zelf ook in je rol als consultant.

Een project wat me echt is bijgebleven is de implementatie bij mateco. Dit was een hele grote roll-out in verschillende landen. Ik kon daar als solution architect een stempel drukken op de hele oplossing en dat is gewoon ontzettend gaaf.” 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Dynamics 365 binnen de Wholesale & Productie sector?

Neem contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur
jan-douwe.jilderda@conclusion.nl