Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is een wezenlijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Met ons werk dragen we bij aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn in Nederland. Daarnaast investeren we in een duurzame bedrijfsvoering, waarbij we onze impact op het klimaat verminderen en een gezonde, gelijkwaardige, inclusieve en veilige werkomgeving voor onze medewerkers bieden.

Furore Conclusion implementatieconsultants Roy en Sascha op kantoor

Onze focus

De duurzaamheidsstrategie van Furore en onze moedermaatschappij Conclusion is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Furore heeft drie SDG's geadopteerd, waarvoor we strategische meerjarenambities hebben beschreven. Deze vormen de basis van onze duurzaamheidsaanpak.

Sustainable Development Goal 3

Goede gezondheid en welzijn

We dragen bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland d.m.v. onze werkzaamheden en (partner)projecten.

Sustainable Development Goal 10

Ongelijkheid verminderen

We bieden onze medewerkers een gezonde, gelijkwaardige, inclusieve en veilige werkomgeving. Zowel bij Furore Conclusion als bij onze klanten.

Sustainable Development Goal 13

Klimaatactie

We mitigeren onze impact op het klimaat gericht op CO2 reductie, mobiliteit, huisvesting en verantwoorde consumptie van voedsel en goederen.

Furore Conclusion collega's Dorinde en Ro in gesprek op kantoor
Zo brengen we onze duurzaamheidsaanpak in de praktijk

Met de SDG's als ons kompas voor de komende jaren, zet het duurzaamheidsteam van Furore Conclusion zich in om stapsgewijs onze klimaatimpact te verminderen, onze impact in de gezondheidszorg te vergroten en te zorgen voor een gezonde, gelijkwaardige, inclusieve en veilige werkomgeving. Dit doen we met concrete projecten en verbeteringen in onze eigen bedrijfsvoering, zoals het opstellen van een Diversiteits, Gelijkwaardigheid en Inclusiviteits (DGI) beleid en energiebesparende maatregelen in ons kantoorpand.

Elektrische mobiliteit bij Furore Conclusion
Reizen op maat: mobiliteit bij Furore Conclusion

Furore Conclusion werkt voor zorgorganisaties in heel Nederland en soms ook in het buitenland. We werken regelmatig op locatie bij onze klanten en daardoor maken we reisbewegingen die een negatieve impact hebben op het klimaat, primair door de uitstoot van CO2. Vanuit ons mobiliteitsplan beperken we de klimaatimpact van deze reisbewegingen, bijvoorbeeld door alle nieuwe bedrijfsauto's in ons wagenpark vanaf 2023 volledig elektrisch te laten zijn.

Vliegen doen we alleen als het niet anders kan en bij de vluchten die worden gemaakt compenseren we de CO2 uitstoot. Daarnaast wordt mobiliteit met openbaar vervoer en fiets wordt gestimuleerd vanuit onze flexibele mobiliteitsregeling. Zo verkleinen we onze klimaatimpact als gevolg van deze reisbewegingen en gaan we richting klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Bomen planten voor het Conclusion Impact Bos
Een eigen ecosysteem van acht hectare: het Conclusion Impact Bos

Het Conclusion Impact Bos is in februari 2022 aangeplant door Furore en de collega-bedrijven van Conclusion, in nauwe samenwerking met Trees for All en Brabants Landschap. Het Conclusion ecosyteem functioneert, net als dit bos, als een levendig ecosysteem. Het aanplanten van de 29.000 bomen in natuurgebied de Zeezuiper is de start van een langdurige samenwerking met Trees for All.

De komende vijf jaar blijft Conclusion betrokken bij activiteiten rondom de Zeezuiper en bij nieuwe (donatie)projecten in Nederland. Zo biedt zij boomdonaties naar aanleiding van gelegenheden en zet ze haar expertise in om Trees for All te ondersteunen in het behalen van hun doelstellingen.

Lees verder

Duurzaamheidsteam

Deze collega’s zetten zich met gedrevenheid in voor duurzaamheid bij Furore.
Furore Conclusion collega Carly Derks
Furore collega Joris Jonkers Both
Furore collega Nathalie Nikodym
Furore collega Remco Piening
Furore collega Bas Wencker

Nieuws

Furore Conclusion implementatieconsultants Roy en Sascha op kantoor

Conclusion Duurzaamheidsverslag 2023

Duurzaam ondernemen zit in onze genen. Dat zeggen we al jaren, ieder jaar met meer overtuiging en onderbouwing. Lees het recent gepubliceerde duurzaamheidsverslag van Conclusion.

Certificeringen

Furore Conclusion ISO 14001
Furore Conclusion ISO 9001
Furore Conclusion Ecovadis silver 2023
Furore Conclusion CO2 prestatieladder

Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid?

Neem gerust contact met ons op.

Furore collega Bas Wencker

Bas Wencker

Team duurzaamheid
duurzaamheid@furore.com