Implementatieconsultant Teun over PDMS bij VieCuri

HiX-implementaties, medewerkers aan het woord  

17 juni 2021   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Teun Furore VieCuri

Implementatieconsultant Teun van Bladel (links op de foto) samen met een deel van het team waar hij tijdens het project mee samenwerkte.

Furore is momenteel betrokken bij verschillende HiX-implementaties. Onze medewerkers praten je er graag over bij. Implementatieconsultant Teun van Bladel is momenteel aan de slag bij VieCuri waar onlangs het Patiënt Data Management Systeem (PDMS) van HiX op de Coronary Care Unit (CCU) is geïmplementeerd. Hij vertelt wat er allemaal bij kwam kijken en wat de grootste uitdaging was.   

Optimaal gebruikmaken van het EPD 

“In de afgelopen weken hebben we met een behoorlijk team (applicatiecoördinatoren, projectleider, verpleegkundigen, teamleider, artsen, apotheker en MID) PDMS van HiX op de CCU geïmplementeerd. Naast het implementeren van gekoppelde infuuspompen en bewakingsapparatuur, functionaliteiten zoals de grafiekschermen en events, is ook gelijk de registratie rondom de telemetriepatiënten meegenomen om zo optimaal gebruik te maken van het EPD.” 

Soepele livegang 

“De grootste uitdaging van deze implementatie was het integreren van een standaard content oplossing in het maatwerk EPD van VieCuri. We wilden zo dicht mogelijk bij de standaard content oplossing blijven om optimaal gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Aansluiting op alle ziekenhuisbrede processen en op de bestaande inrichting van bijvoorbeeld de intensive care die een maatwerk PDMS-inrichting heeft, was uiteraard ook essentieel. De soepele livegang met slechts een aantal kleine aanpassingen is de beloning voor het harde werk van iedereen die betrokken is geweest; van inrichting tot opleiding!” 

Meer over onze recente HiX-implementaties

Implementatieconsultant Annelotte over BravisProjectleider Ali over Medisch Spectrum TwenteImplementatieconsultant Torben over autorisaties bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)Implementatieconsultant Floris over Diakonessehuis Utrecht

Lees meer over onze expertises op het vlak van ChipSoft

  • Furore neemt de ervaring van talloze projecten mee in jouw implementatie van HiX. Niet alleen in de voorbereiding, de project- en Go-livefase. Maar ook bij de optimalisatie en projecten na de Go-live.

  • Met de AVG-wetgeving, jaarlijkse IT-audits en horizontaal toezicht moet je als zorginstelling een goede grip hebben op de autorisatie-inrichting, -beleid en -managementprocessen.

  • Met onze domeinkennis, kennis van medicatieprocessen en de mogelijkheden van HiX helpen wij jou het medicatieproces te optimaliseren, zoals het plannen van cytostatica-cycli & scannen van medicatie.

  • In onze workshops delen we zowel applicatiekennis, als ervaring met casuïstiek uit de praktijk. Door zelf te doen, maak je de kennis snel eigen.

  • Ook in de beheerfase kan er behoefte aan ondersteuning van het functioneel beheer zijn. Onze consultants voegen met hun kennis en kunde vanaf dag 1 waarde toe aan jouw team.

Meer weten over wat we op het vlak van Chipsoft voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!

Furore collega Floris Lamers

Floris Lamers