AMIS Conclusion is jarig – 30 jaar innovatie, gedreven door data en IT

We bestaan 30 jaar. Wat zeggen deze 30 jaar innoveren over een organisatie? hoe vormde dit ons DNA? Hoe draagt dit nu, meer dan ooit, bij aan de verbetering van de bedrijfsvoering van onze klanten? IT groeit altijd door en AMIS volgt op de voet. Kijk mee naar onze innovatieve oplossingen door de jaren heen: Business Driven, Data Enabled, Performance Improvement.

7 juni 2021   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

30 jaar
Softwareleverancier

In 1991 te Enschede begon AMIS vanuit de ambitie vliegtuigonderhoud te registreren en de administratie te optimaliseren. De gemaakte software werd in gebruik genomen, maar helaas werd er nooit een bredere markt ontgonnen. AMIS was genoodzaakt zichzelf opnieuw uit te vinden. De eerste transformatie was van softwareleverancier naar IT-dienstverlener, gebaseerd op praktische kennis van Oracle Forms en database. AMIS bouwde jaren aan innovatieve systemen. Onder andere voor de logistieke optimalisatie van DHL, in Nederland en Duitsland.

AMIS en Oracle

AMIS groeide in data-intensieve omgevingen. Dit waren organisaties met veel data of met grote diversiteit aan data. AMIS was nauw verbonden met Oracle. De twee bedrijven richtten zich beiden op dezelfde doelgroep. De introductie van nieuwe ontwikkelde of geïntegreerde technologie op het Oracle platform werden op de voet gevolgd door AMIS.

Succesjaren

In de loop der jaren namen steeds meer organisaties IT in eigen hand, het werd gemeengoed. Ondersteuning met specialistische kennis en kunde kreeg de overhand boven projecten. In deze jaren was AMIS dé Oracle technologie specialist van Nederland. We wonnen een groot aantal awards: vijf keer partners of the year waarvan één EMEA, community-awards en speaker-awards. Dit is mede te danken aan de 15 jaar aan collectieve kennis en kunde die is gedeeld in de technologyblog, die jaarlijks meer dan een miljoen keer word geraadpleegd. Ook schreven AMIS’er zes boeken en spraken op vele nationale en internationale conferenties.

Nieuwe werkwijze

Door de toegenomen complexiteit maakten waterval projecten plaats voor Agile en Scrum. AMIS certificeerde in 2012 al haar medewerkers in Agile omdat we geloven in de kracht van samenwerking. Zo hebben we kortere en dynamische lijnen naar de business en binnen onze teams met verschillende expertises.

Technology-shift

Met de opkomst van cloud- en integratietechnologie ontstond een grote verschuiving van ons werkveld: van best of suite naar best of breed. In plaats van meestal voor Oracle of een andere grote naam te kiezen zoekt men naar de unieke toegevoegde waarde van ieder mogelijk component in de IT-infrastructuur. Dit vergroot de weerbaarheid en wendbaarheid van de business organisatie. We zien ook dat de business meer eisen stelt aan IT. Bepaalde beperkingen door IT zijn niet langer geaccepteerd. Ook is de aansluiting van meer producten of diensten van de bestaande leverancier niet langer vanzelfsprekend. Deze technology-shift wordt aangegrepen om de volledige architectuur van IT te herzien. AMIS springt hierop in door meerdere technologieën te omarmen en de best mogelijke invulling te geven op de vraag van organisaties.

IT groeit door

Door deze ontwikkelingen neemt de complexiteit van IT zelf verder toe. In de hedendaagse IT worden meer componenten en cloudservices ingezet dan ooit. Dit is voelbaar in IT-afdelingen van organisaties. Het is steeds moeilijker geworden om bij te blijven. Enerzijds vanwege de grote hoeveelheid aanwezige IT-systemen, gebaseerd op oude(re) technologie. Anderzijds door de grotere diversiteit aan technieken en tools om nieuwe systemen te bouwen of systemen te koppelen. Expertise toevoegen aan de eigen afdeling is vaak niet meer genoeg. Ook ontstaat er meer vraag in de wereld naar het nemen van verantwoordelijkheid. AMIS beweegt hierin mee. Vandaag de dag is het grootste deel van ons werk gebaseerd op (deel)verantwoordelijkheid. We werken voor een breed scala aan organisaties die het belang inzien van een optimale ondersteuning door IT. Niet gericht op systemen, maar gericht op prestatieverbetering van de business.

Connect, Synergise, Advance

AMIS verbindt de fysieke- aan de digitale wereld: organisaties worden slagvaardiger als ze beschikbare data uit sensoren en machines kunnen benutten. Zeker als dit kan worden gecombineerd met de beschikbare informatie uit interne- en externe applicaties en gegevensbronnen. We noemen dat Integrated Internet of Things, I-IoT.

AMIS Verbindt applicaties en databronnen: data heeft de eigenschap dat combinatie en context waarde toevoegen. Die synergie zijn we terug in de vorm van actiegerichte informatie, integraal gebruik van beschikbare data, waardoor dubbel werk wordt voorkomen en ‘meerdere waarheden’ worden uitgesloten. 'Fact-based' werken begint bij een heldere bron en de juiste distributie van data door de verschillende IT-systemen.

AMIS Verbindt toekomst aan gebruik: IT is kostbaar en moet waarde leveren voor jouw business en je nu én in de toekomst vooruit helpen. We richten ons daarom op wendbaar en weerbaar gebruik. We verzorgen IT-systemen die functioneel, technisch én economisch blijven renderen.

Wat doet AMIS vandaag de dag?

Vandaag de dag maken we dit waar met IoT projecten bij onder andere Eriks en Eneco. We zijn actief in de verzekeringsbranche bij Stichting CIS en Aplaza  en in de voedingssector bij GD, CRV en Nutreco. Ook bieden we continuous service bij organisaties als ProRail, NS, Feenstra, Brocacef, Juva, Gemeente Amsterdam en vele anderen. Veel van deze organisaties zijn al jarenlang klant, een mooi bewijs van wederzijds belang. We bouwen nieuwe kennis op uit onze ervaringen en delen dat weer bij anderen. Ook staan we altijd open voor nieuwe mogelijkheden die technologie faciliteert en de nieuwe kansen die daardoor ontstaan. Zo kunnen we de business van onze klanten blijven verbeteren. Dit is 30 jaar Innovatie – gedreven door data en IT.

Wij helpen jouw organisatie vooruit. Benieuwd naar de opties?

Neem contact op met André

André van Dalen

André van Dalen

Directeur