Complete technische en inhoudelijke herbouw van de applicatie Insights bij Royal Flora Holland

Ons werk voor Royal FloraHolland  laat  zien wat de kracht is van het ecosysteem van Conclusion. Conclusion is preferred supplier bij Royal Flora Holland en heeft AMIS Conclusion, als specialist in front-end ontwikkeling, ingezet voor de complete herbouw van de applicatie Insights. Die biedt bloemenkwekers inzage – insights – in de actuele prijsvorming van hun producten.

Klant

Royal Flora Holland

RFH Logo: klanten Implementation

Markt

Retail, Voedsel & Agri

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

19 februari 2021

veiling
Inzicht
overzicht
reactievermogen.
Tijdens het verbouwen gaat de verkoop door

Dagelijks verhandelt Royal FloraHolland wereldwijd 25 miljoen bloemen en planten met een jaaromzet van 4,6 miljard. Royal FloraHolland, het wereldwijd actieve veilinghuis dat alleen al in Nederland 160.000 mensen werk biedt, helpen we met de digitalisering.  Terwijl ‘de winkel’ gewoon openbleef, bouwde Conclusion de applicatie Insights vanaf de grond opnieuw op.

Insights biedt kwekers actuele prijsinformatie

Insights wordt door Royal FloraHolland aangeboden binnen het applicatielandschap Floriday. Insights biedt de kweker direct en overzichtelijk actuele informatie om een goede prijs te stellen voor de directe verkoop of Klokvoorverkoop van bloemen en planten. In één scherm ziet de kweker zijn klokprijzen per partij, de gemiddelde klokprijs voor de productgroep en de positie in de veilgroep. Dat geeft inzicht in de prijsvorming over locaties heen. Ook kan de kweker zelf grafieken samenstellen om eigen producten te vergelijken over locaties heen, met verschillende sorteringen of ten opzichte van andere producten of productgroepen. Voor kwekers is Insights dan ook een essentieel tool.

flora
Gebouwd from “scratch’”

We zijn gestart met een analyse van het huidige applicatielandschap binnen Royal FloraHolland. Aan de hand van bestaande programmatuur is een opzet gekozen die hier het beste bij past. Vervolgens is de applicatie door twee ontwikkelaars van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Met een combinatie van React, NodeJS, AWS en GraphQL. Het ontwerp van de website is gemaakt in samenwerking met een gespecialiseerd designer. Deze designer is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het grotere platform Floriday. Dit heeft als groot voordeel dat er een uniforme stijl en vormgeving is over alle applicaties heen.

Klant meenemen in het proces

De applicatie hebben we grotendeels ontwikkeld op de IT-afdeling van de bloemenveiling in Aalsmeer. Daardoor waren de lijnen kort tussen product owner, designer en ontwikkelaars. Ook konden we zo de klant goed op de hoogte houden van de vorderingen. Zo gaven we regelmatig demo’s aan interne stakeholders tijdens de vroege ontwikkelingsfasen van de applicatie. Dit resulteerde in feedback die we direct konden verwerken.

flora werkbezoek
Hindernissen en learnings

Tijdens de opdracht bleek dat er een capaciteitstekort ontstond voor de back-end van de applicatie. Tegelijk was ontwikkeling van de front-end inmiddels dusdanig opgeschoten dat de AMIS’ers zijn gaan helpen met de back-end. In no time hebben zij zich nieuwe technologie (AWS, Python) eigen gemaakt. Sindsdien zijn zij full-stack betrokken geweest bij de applicatie. Die kon vanaf dat moment snel de testfase in gaan. Een selecte groep kwekers mocht het product uittesten. Bijkomstig voordeel is dat de AMIS’ers hun full-stack expertise ook bij toekomstige projecten kunnen inzetten.

Hoe stop je een veiling in een app?

Voor de applicatie moest de complexe werking van de veiling gevangen worden in een domeinmodel. Dit is tot stand gekomen door intensief ideeën tussen de twee ontwikkelaars uit te wisselen. Elke bevinding werd teruggekoppeld aan de product owner. Omdat Insights onderdeel is van het grotere Floriday landschap, is het van belang dat enkele onderdelen worden aangeboden in hun eigen componenten. Dit is karakteristiek voor applicatieontwikkeling met framework React. Het onafhankelijk opereren van een component stelt andere applicaties in staat om dit component eenvoudig te implementeren in hun applicatie. Voor Floriday is een ‘teaser’ ontworpen waarin een widget uit de Insights applicatie wordt getoond. Zo krijgen klanten een voorproefje van wat Insights allemaal te bieden heeft, en worden zij verleid om de website te bezoeken en een abonnement af te sluiten.

Testen, testen, testen

Tijdens de ontwikkeling werden voor alle back-end code unit-testen geschreven. Daarnaast is voor de front-end end-to-end testing opgezet met het Cypress framework. Momenteel zijn er enkele honderden kwekers ge-onboard die het product dagelijks in de praktijk uittesten. Binnenkort gaan we opschalen, waardoor er duizenden bloemenkwekers gebruik kunnen gaan maken van de applicatie.

Technische specificaties

Gebruikte technologieën zijn React, Redux, GraphQL, Apollo, I18Next, Typescript, JSS, Recharts, Material-UI, Cypress,  NodeJS, AWS.

Ook Interessant:

AMIS bouwt IoT-platform voor EnecoCargonaut verbetert perfomance door nieuw efficiënt syteem

Een ding is zeker. Er kan meer dan u denkt. Wat dat voor uw organisatie kan betekenen vertel ik u graag tijdens een verhelderend gesprek. Bel mij gerust voor een vrijblijvende afspraak.

André van Dalen

André van Dalen

Directeur
andre.van.dalen@amis.nl