Wist je dat: Workflowtaken delegeren met CAS

Zijn er in jullie organisatie medewerkers die managers ondersteunen met HR-taken? Met het delegeren van workflowtaken kan de medewerker workflowtaken namens de manager afhandelen, zonder dat de hele medewerkerdossiers zichtbaar worden.

8 maart 2022   |   Blog   |   Door: Leonie van Campen

Deel

Delegeren

Het is mogelijk om specifieke workflowtaken aan medewerkers te delegeren zonder dat deze gedelegeerden inzicht krijgen in het complete dossier van de andere medewerkers. Dit is erg handig om taken als bijvoorbeeld verlofaanvragen en declaraties te laten verwerken. Via de inrichting ‘Delegatie’ geef je een medewerker bepaalde rechten en kan je precies aangeven welke informatie wel en niet zichtbaar is. Zo kun je dus gericht taken delegeren.

Delegatie aanmaken

Hoe dit in de praktijk werkt? Een voorbeeld: Alleen verlofaanvragen en verzuimmeldingen moeten door een managementassistent of voorman goedgekeurd worden. Voor de overige dienstverband mutaties is de manager de verantwoordelijke. Dan maak je een delegatie aan voor de workflows verlof en verzuim. Op deze manier worden alleen de workflows verlof en verzuim van de gekozen afdeling gedelegeerd. Een workflow voor bijvoorbeeld wijziging van een functie blijft naar de leidinggevende gaan om af te handelen, daar kan de gedelegeerde niet bij.

Workflows aanpassen

Voor het sturen van de workflowtaken naar een gedelegeerde zijn er drie verschillende workflowgroepen beschikbaar, namelijk ‘bestemming dossieritem’, ‘instuurder’ en ‘verantwoordelijke’.
Als je met delegaties gaat werken, moet je ook de workflows aanpassen. Je bepaalt per workflowtaak of een gedelegeerde deze mag uitvoeren. 

  • Gedelegeerden - bestemming dossieritem
    De bestemming is de medewerker waarop de workflow betrekking heeft (altijd bij HRM-workflows). Profit kijkt naar de bovenliggende laag in het organigram (de laag van de leidinggevende) en als hiervoor een delegatie bestaat, wordt deze gebruikt.
  • Gedelegeerden - instuurder
    Profit kijkt naar de instuurder van het dossieritem en bepaalt de organisatorische eenheid van de leidinggevende (de bovenliggende laag) van de instuurder. Als hiervoor een delegatie bestaat, wordt deze gebruikt.
  • Gedelegeerden - verantwoordelijke
    Deze bestemming gebruikt de verantwoordelijke van het dossieritem als bestemming. Als een medewerker een dossieritem instuurt, dan kijkt Profit naar de verantwoordelijke medewerker. De verantwoordelijke medewerker heeft een leidinggevende en van deze leidinggevende wordt de gedelegeerde gebruikt.

Zo kan de manager aangeven hoe het systeem bepaalt of een taak gedelegeerd moet worden en naar wie.

Meer wist-je-dat

Blog
PocketApp verlofsaldo

Wist je dat: verschil verlofsaldo PocketApp en InSite

Meer weten?

Wij adviseren je graag of toepassing van het delegatiemodel wel of niet past bij jouw organisatie.

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Help jij de klant effectief te versnellen?

Werk dat ertoe doet. En altijd net even anders dan anders is. Ontdek hier je mogelijkheden.
Conclusion AFAS solutions ondersteunt bij applicatiebeheer, begeleidt implementaties, en voert implementaties uit
Collega's bij Conclusion AFAS Solutions
AFAS CAS Business Boost vitaliteit zitbal
CAS Consultancy AFAS Solutions Het mooiste vak dat er is
Conclusion AFAS Solutions is te gek

Praktische tips nodig over het gebruik van het delegatiemodel?

Conclusion AFAS Solutions helpt bij het inrichten van delegatie.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft