Wist je dat: verschil verlofsaldo PocketApp en InSite

Soms geven de PocketApp en InSite verschillende verlofsaldo weer. De oorzaak van dit verschil ligt in de verschillende verloftypes die zijn ingericht. Speciale verlofsoorten zoals tijd voor tijd of leeftijdsdagen worden nog wel eens buiten het samengestelde verlof gehouden. 

25 januari 2022   |   Blog   |   Door: Leonie van Campen

Deel

PocketApp verlofsaldo
Verschil in verlofsaldo

Soms komt het voor dat het totale verlofsaldo dat zichtbaar is in de PocketApp afwijkt van het saldo in InSite. Dit komt omdat de PocketApp alleen het saldo van het samengesteld verlof laat zien. Op InSite worden ook de saldi van andere verloftypes getoond, die niet onder samengesteld verlof vallen. Daardoor kan het saldo in werkelijkheid hoger zijn dan in de app zichtbaar is. Dit heeft dus te maken met de manier van weergeven en wil niet zeggen dat de medewerker daadwerkelijk een lager verlofsaldo heeft.

De oorzaak van dit verschil ligt in de verschillende verloftypes die zijn ingericht. Speciale verlofsoorten zoals tijd voor tijd of leeftijdsdagen worden nog wel eens buiten het samengestelde verlof gehouden.

Samengesteld verlof

Wat is dan het samengestelde verlof? Het wettelijk verlof is 1,5 jaar geldig vanaf het moment dat dit ingaat. Bovenwettelijk verlof is vaak veel langer op te nemen, soms wel tot 5 jaar vanaf het moment dat het ingaat. Daarnaast zijn er verlofsoorten als ouderschapsverlof, ADV en leeftijdsjaren. Al die verloftypes hebben een andere manier van opbouwen en aflopen. Ieder verloftype vormt dus eigenlijk een eigen potje. Als een medewerker een aanvraag doet en deze wordt goedgekeurd, dan worden deze uren automatisch uit het juiste potje gehaald. Een medewerker hoeft dus niet zelf aan te geven over welk verloftype het gaat.

Dus kortweg, omdat niet alle verloftypes binnen het samengesteld verlof vallen, kan het zijn dat het verlofsaldo in de PocketApp lager uitvalt dan op InSite.

InSite is altijd leidend omdat hier alle verloftypes worden meegenomen en bovendien ook voor de medewerker zichtbaar is wat het gespecificeerde saldo per verloftype is.

Meer wist-je-dat

Blog
Pushnotificatie_AFAS_telefoon

Wist je dat: pushnotoficaties per berichtsjabloon beheren

Meer weten?

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Wil je meer weten over het gebruik van de PocketApp of InSite?

Conclusion AFAS Solutions helpt bij het begrijpen en zo efficiënt mogelijk gebruiken van deze tools.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft