Wist je dat... de salarisverwerking in AFAS Profit jou geen tijd hoeft te kosten?

Start jij de salarisverwerking nog handmatig? Gebruik een geplande taak om de verwerking in Profit voortaan automatisch te laten draaien. Dan hoef je niet meer te wachten tot de verwerking voltooid is.

4 november 2021   |   Blog   |   Door: Sandra Otse

Deel

De salarisverwerking via AFAS voortaan automatisch voltooien

Salarisverwerking

Het opstarten van de salarisverwerking kan soms heel snel gaan. Bijvoorbeeld in het begin van het jaar bij een bedrijf met 50 medewerkers, zal deze verwerking niet veel tijd kosten. Maar bijvoorbeeld halverwege het jaar, bij een bedrijf met 300 medewerkers, kan dit behoorlijk lang duren. Het systeem gaat namelijk kijken of er wijzigingen zijn. Wanneer dit het geval is, zul je moeten wachten tot de verwerking is voltooid voordat je iets binnen de salarisverwerking kunt doen.

Daarom deze handige tip. Het is namelijk mogelijk om via een geplande taak de salarisverwerking op een handig tijdstip automatisch te laten starten. Bijvoorbeeld in de nacht, zodat niemand er iets van merkt dat de salarisverwerking wat tijd kost.

Een voorbeeld

Normaal gesproken start je verwerking van de nieuwe maand op, na afronding van de oude maand. Alle mutaties hebben invloed op deze verwerking. Dus als een medewerker iets wijzigt in Profit, dan is dit zichtbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verlofaanvraag of een declaratie. Deze mutaties gebeuren dagelijks en hebben allemaal invloed op de salarisverwerking. Daarom is het handig om tegen het eind van een salarisperiode het systeem dagelijks te laten controleren op wijzigingen en deze te verwerken in het salaris. Daarmee bespaar je veel tijd. Zeker nu je dit ook in kunt plannen om ‘s nachts te laten plaatsvinden. Dan hoef je overdag niet te wachten tot de verwerking voltooid is en je weer verder kunt met de controles van de salarisverwerking.

Hoe het werkt?

Door een geplande taak aan te maken onder algemeen en dan voor beheer te kiezen. In verband met toegangsrechten kan het zo zijn dat dit via de applicatiebeheerder ingeregeld moet worden.

Meer wist-je-dat

Verkoopfacturen automatisch journaliseren via geplande taakSlim omgaan met licentie-aantallenWIEG-verlof met UWV uitwisselenVan forecast naar facturatie

Meer weten?

Ben jij ook zo dol op automatiseren?

Conclusion AFAS Solutions kent de mogelijkheden en helpt bij het inrichten van dit proces.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft