Wist je dat: Verkoopfacaturen automatisch journaliseren

Door een geplande taak aan te maken voor zaken als het journaliseren van verkoopfacturen bespaar je een hoop tijd. Het scheelt namelijk handmatig werk.

14 september 2021   |   Blog   |   Door: Stephan van der Linde

Deel

CAS wist-je-dat journaliseren verkoopfacturen automatisch plannen

Geplande taak

Een geplande taak is een taak die op een vast moment door AFAS wordt verwerkt. Dit kan op dagelijks of wekelijks niveau. Of zelfs meerdere malen per dag wanneer dit nodig is. Zorg wel dat je de geplande taak ‘gegevens vernieuwen’ als eerste laat draaien. Zodat je zeker weet dat je met de andere geplande taken met de meeste actuele data werkt.

Een voorbeeld

Stel, je hebt een verkoopfactuur opgesteld en naar de klant verstuurd. Nu dient deze gejournaliseerd te worden, zodat deze in de boeken komt te staan. Dit kun je doen door een geplande taak aan te maken die je als standaard instelt. Aangezien dit met alle verkoopfacturen moet gebeuren, is er geen reden om dit niet automatisch te laten uitvoeren. Dit is overigens slechts een van de vele taken die je kunt activeren in je omgeving.

Hoe het werkt

Ga via Algemeen naar Beheer en kies voor Geplande taak. Via de knop Nieuw kun je kiezen voor welk type taak je een geplande taak wilt aanmaken. Om het journaliseren van verkoopfacturen te automatiseren, kies je voor het type Mutaties per integratiesoort journaliseren. Hieronder vallen verkoopfacturen, abonnementsfacturen en balie-direct facturen.

Ook automatisch genereren

Overigens kun je ook het genereren van verkoopfacturen automatiseren door hier een geplande taak voor aan te maken. Zo kun je het facturatieproces automatiseren. Bepaal zelf op welke momenten je geplande taak plaatsvindt. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven om iedere dinsdag om 15.00 uur alle nieuwe verkoopfacturen te laten journaliseren.

Bespaar een hoop tijd met dit soort handigheidjes!

Meer wist-je-dat

Blog
CAS wist-je-dat Omzet abonnementen transitorisch boeken

Wist je dat... je omzet vanuit abonnementen transitorisch kunt laten boeken?

Meer weten?

Onze vacaturesOver onsOnze casesNieuws & blogs

Ben jij ook zo dol op automatiseren?

Conclusion AFAS Solutions kent de mogelijkheden en helpt bij het inrichten van dit proces.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft