Wist je dat: offertegegevens geautomatiseerd naar facturatie

De gegevens die je invoert in AFAS bij het aanmaken van een offerte kun je helemaal meenemen tot en met de facturatie. Het grote voordeel van deze functionaliteit is dat je deze gegevens dus maar één keer hoeft in te voeren.

21 april 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Deel

Wist je dat..forecast

De gegevens die je invoert in AFAS bij het aanmaken van een offerte kun je helemaal meenemen tot en met de facturatie. Het grote voordeel van deze functionaliteit is dat je deze gegevens dus maar één keer hoeft in te voeren. Hoe dat werkt? Met een druk op de knop ‘overname voorcalculatie’ worden automatisch alle gegevens meegenomen in de verschillende stappen van het proces. Erg eenvoudig! Dit volledige proces is via Insite in te richten. Zo is toegang tot Profit niet meer nodig.

Een voorbeeld

Stel, een klant neemt 20 diensten af. In de forecast wordt dan vastgelegd dat er 20 diensten tegen een bepaald tarief verkocht worden. (Het gaat in dit voorbeeld overigens niet om de geschreven uren, maar de geleverde diensten) Daarom wil je de voorcalculatie uit de forecast meenemen naar de nacalculatie. Overigens moet de nacalculatie wel geaccordeerd worden voordat er facturatie plaats vindt. Dit voorkomt dat er automatisch foutieve facturen verstuurd worden.

Dit is een proces waar een hoop tijd mee bespaard kan worden, door het instellen van de juiste automatiseringen. Hiermee worden dan alle gegevens van de goedgekeurde voorcalculatie overgenomen naar de nacalculatie. En na goedkeuring daarvan volgt automatische facturatie.

Wil je de knop ‘overname voorcalculatie’ ook gebruiken? Conclusion AFAS Solutions helpt bij het instellen van de juiste autorisaties en het inrichting van dit proces.

Meer weten?

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Is jouw organisatie klaar voor meer profijt met Profit?

Laten we samen kijken hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft