Wist je dat: Slim licentieaantallen beheren in AFAS Profit

Bij veel bedrijven is er geen inzicht in het aantal licenties dat is uitgegeven en waar de licenties zijn uitgegeven. Terwijl er betaald wordt per licentie. Er zijn verschillende typen licenties, bijvoorbeeld medewerkerlicenties en InSite-licenties. 

13 juli 2021   |   Blog   |   Door: Stephan van der Linde

Deel

CAS Wistjedat... Licentieaantallen beheren

Geen inzicht in de gebruikte aantallen van de verschillende typen licenties maakt de kans groot dat er veel onnodige licenties actief zijn. Dat is toch zonde van het geld! Er is een feature in AFAS Profit die heel makkelijk inzicht geeft in de aantallen licenties per omgeving, zodat onnodige licenties makkelijker opgespoord kunnen worden. Dit zorgt voor optimale benutting van je licentie-aantallen.

Aan de slag

De feature zit standaard in iedere AFAS-omgeving.
Ga in AFAS Profit naar het Algemeen/omgeving/beheer/eigenschappen. En kies het tabblad AFAS online. Daar staat een regel Licentietelling analyse laten opsturen. Vervolgens geef je je e-mailadres op. En binnen 15 minuten heb je de informatie in je mailbox!
Een handig weetje waar je tijd en kosten mee kunt besparen.

Voorbeeld medewerkerlicenties

Stel, je hebt drie omgevingen. Een productie-, test- en acceptatieomgeving. Er zijn 2000 medewerkerlicenties beschikbaar. In omgeving 1 zijn alle 2000 medewerkerlicenties in gebruik. In omgeving 2 heb je 800 licenties in gebruik en in omgeving 3 zijn er 500 medewerkers met licentie. Als een medewerker in twee omgevingen geblokkeerd is, maar in één omgeving nog actief staat, dan telt die nog gewoon mee als licentie.  Bovengenoemde analyse zorgt dat inzichtelijk is welke gebruikers toegang hebben tot welke omgevingen. Onnodige licenties worden zichtbaar.  Dit vergemakkelijkt het beheer van de licenties.

Extra tip

Vernieuw regelmatig je test- en acceptatieomgevingen om het aantal gebruikte licenties actueel te houden. Zo hoef je de onnodig gebruikte licenties niet handmatig op te schonen.

Meer informatie over de telling van de verschillende typen licentie vind je hier:

Meer weten?

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Hulp nodig met het beheren van je licentie-aantallen?

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager