Recruiters Iris en Jim gaan hun eigen gang bij Conclusion

Of je als Jim er nu 4 jaar werkt of zoals Iris 7 jaar. Beiden zijn het erover eens. “Conclusion is een ontzettend dynamisch en ondernemend bedrijf. Met heel veel mogelijkheden, zeker ook voor jou als recruiter. Wat we doen is werven en hunten van kandidaten en personeel. Hoe we dat doen, vullen we op onze eigen manier in. Die ruimte en vrijheid krijg je hier volop.”

17 maart 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Iris Pitar, recruiter bij Conclusion

Conclusion bestaat uit zo’n 25 bedrijven. Een recruiter werkt voor 1 specifiek Conclusion-bedrijf. Je werkt vaak solistisch, maar je kunt altijd terugvallen op het team van ruim 20 recruitmentcollega’s. Iris Pitar werkt voor Conclusion Consulting en verricht nog een aantal corporate recruitmentwerkzaamheden. Recruiter Jim Kuijs is actief voor het bedrijf Conclusion Mission Critical. Zeg maar de 24/7 kritische IT. Zoveel bedrijven met allemaal hun eigen specialisme. Dat heeft een groot voordeel. Het betekent dat je bij Conclusion alle ruimte hebt voor doorgroeien of veranderen. In de breedte, in de lengte en desnoods in de diepte.

Ballen in de lucht

“Dit vak is zo leuk. Zeker in deze tijd. Het is nog nooit zo dynamisch geweest als nu.” Die conclusie durft Iris wel te trekken. “Er zijn zoveel manieren van kandidaten benaderen. Het betekent dat je als recruiter soms wel met 20 vacatures tegelijkertijd bezig bent. Dat zijn feitelijk 20 projecten. Je bent dus ook projectmanager, die heel veel ballen op hetzelfde moment in de lucht houdt. Eigen creativiteit, veel doorzettingsvermogen en goed stakeholdermanagement zijn dan ook heel belangrijk voor ons als recruiters.”

Kennis van de kandidatenmarkt en sollicitant is net zo belangrijk als je stakeholdermanagement. Soms voel ik mij net een mediator.

Jim Kuijs, Recruiter

“In het organiseren van je eigen werk krijg je volledig de vrije hand bij ons. Dat is erg prettig.” Jim kreeg als het ware carte blanche van zijn directeur. “Als recruiter is een belangrijke taak om je hiring managers te informeren over de markt. Die is zeker in de IT-wereld enorm gespannen. Meer vacatures dan mensen. Soms mag je al blij zijn dat je een kandidaat spreekt. Dat betekent dat je alles perfect geregeld moet hebben.”

“Het recruitmentspel leer je door te doen. Daarbij is kennis van de kandidatenmarkt en de betreffende sollicitant net zo belangrijk als je stakeholdermanagement. Soms voel ik mij net een mediator. Het is belangrijk om de hele business in die tendens van de arbeidsmarkt mee te nemen. Het is niet meer zoals vroeger. We werken midden in een kandidatenmarkt. Zeker in de IT. En dat blijft voorlopig ook nog wel zo.”

Beste naar boven

De juiste sollicitant überhaupt aan tafel krijgen. Dat valt in de IT-wereld helemaal niet mee. Toch haalt dat wel het beste naar boven bij de recruiters van Conclusion. Bij ieder Conclusion-bedrijf is het anders. Andere doelgroepen om te werven, de uitdagingen verschillen en ook de manier van werken is niet overal hetzelfde. Dat maakt dat recruiters veel sparren, leren van elkaar en kennis delen. De lijntjes zijn strak, want er is een sterke band. Dat zie je terug in de onderling omgang. Die is losjes, gemoedelijk en vooral leuk.
“Wekelijks hebben we als recruiters een informeel moment samen. Als je het leuk vindt en het komt uit, ben je erbij. Eenmaal in de 2 weken hebben we werkoverleg met het hele team. Nu werken we veel thuis. In de toekomst vul je zelf in wanneer je naar kantoor komt als er geen overleg is. De sfeer en samenwerking is prima, ondanks dat je als recruiter een heel zelfstandige baan hebt.”

Over de schutting

“Het mooie aan Conclusion is dat we heel veel specialismen hebben en dat het écht mogelijk is om bij elkaar over de schutting te kijken. Daar leer je heel veel van. Er is een enorm brede IT-expertise binnen alle bedrijven. Op de een of andere manier past dat allemaal bij elkaar. Hier is het echt one size fits all.” 

Blog
Diane Breure, recruiter bij KWD

Werken binnen een ecosysteem van 25+ organisaties

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAls recruiter aan de slag bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events