Van een 'standaard' recruiter is absoluut geen sprake bij Kevin

Met veel vrijheid in zijn baan organiseert Kevin zijn werk naar eigen inzicht om tot de beste resultaten te komen. “In deze arbeidsmarkt is de wervingsdruk hoog. Dit vraagt ook om een andere, bredere aanpak. Tegenwoordig houd ik mij meer bezig met het managen van recruitment en betrek ik de business bij de werving van mensen. In plaats van alleen maar zelf aan het stuur te zitten geef ik hen handreikingen zodat ook zij hun bijdrage kunnen leveren.

29 juni 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Kevin Overzee, recruiter bij Yellowtail | Conclusion

Vrijheid in het neerzetten van recruitment

Kevin werkt inmiddels alweer meer dan vijf jaar bij Yellowtail. “Een oud-studiegenoot die op de marketingafdeling van Yellowtail werkte, tipte mij over het bedrijf en de mogelijkheden. Mijn achtergrond ligt in de sportmarketing, dus ik had totaal geen ervaring met hr of recruitment. Bij  Yellowtail kijken ze vooral naar de kwaliteiten van iemand en welke rol daarbij past. Niet lang na mijn start bij Yellowtail werd ik al verantwoordelijk voor de totale werving. Ik krijg volledig de vrijheid om de functie in te vullen op de manier die mij het beste lijkt. Van het organiseren van evenementen tot het onder de aandacht brengen van cases op hogescholen en universiteiten en alles wat ertussen ligt.” 

Bij Yellowtail kijken ze vooral naar de kwaliteiten van iemand en welke rol daarbij past.

Kevin Overzee, recruiter bij Yellowtail | Conclusion

Variëteit in rollen en mensen

“Yellowtail bestaat uit drie verschillende bedrijven: Key Control Dashboard, Davinci Consulting en Yellowtail zelf. Wij werken met onze bedrijven voor financiële klanten als banken, verzekeraars en vermogensbeheerders. Van a tot z ontwikkelen en onderhouden we softwareoplossingen. Dan heb je een breed palet aan mensen nodig. Ik ben verantwoordelijk voor de recruitment van alledrie onze bedrijven. En allemaal zoeken ze verschillende specialisten. Dat maakt mijn werk ook zo interessant. Ik heb dagen dat ik ’s ochtends met een designer in gesprek ga en in de middag een afspraak heb met een consultant of software developer.

In mijn werk heb ik te maken met een breed takenpakket. Het ene moment ben ik bezig met het plannen en voeren van gesprekken en het begeleiden van het recruitmentproces. Het andere moment stem ik af met een teamlead of externe partij of zit ik midden in een onderhandeling. Als onderdeel van een klein hr-team houd ik mij ook bezig met hr-zaken, zoals het opzetten van een nieuw functiehuis voor alle verschillende functies die er zijn. Die variatie maakt mijn werk juist leuk.”

Beste versie van zichzelf

“Het allerleukste aan mijn baan is het ontmoeten van nieuwe mensen. Helaas hoort daar ook bij dat je als recruiter een oordeel moet vellen over deze mensen. Ik vind het belangrijk om in gesprekken een fijne sfeer neer te zetten en ervoor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. Ongeacht de uitkomst vind ik het belangrijk een open gesprek met elkaar te hebben. Jarenlang ben ik voetbaltrainer geweest van een jeugdteam. Mijn doel was altijd om ervoor te zorgen dat de jeugd plezier had en de ruimte om beter te worden. Zo sta ik ook in mijn baan. Ik vind het belangrijk dat de nieuwe collega’s die bij Yellowtail starten het naar hun zin hebben en dat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Mijn hr-hart gaat dus zeker harder kloppen; niet voor niets zit ik midden in een carrièreswitch naar een hr-functie.” 

Wat we gemeen hebben, is de bevlogenheid, leergierigheid, integriteit en ondernemendheid.

Kevin Overzee, recruiter bij Yellowtail | Conclusion

Positieve vibe

“Onze organisatie bestaat uit veel jonge mensen en dit geeft een bepaalde dynamiek. We promoten ondernemerschap en iedereen mag zelf kansen pakken om nieuwe dingen neer te zetten of te verbeteren. Ik vind het heel fijn dat we intern een hele platte en relaxte organisatie zijn. Ondanks het feit dat de mensen bij Yellowtail hetzelfde DNA hebben, zijn wij absoluut geen eenheidsworst. We hebben collega’s van verschillende nationaliteiten en achtergronden. Je mag vooral jezelf zijn en je eigen mening hebben. Wat we gemeen hebben, is de bevlogenheid, leergierigheid, integriteit en ondernemendheid. En dit alles in een familiaire sfeer waar er plek is voor iedereen.” 

Blog
Diane Breure, recruiter bij KWD

Werken binnen een ecosysteem van 25+ organisaties

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsAls recruiter aan de slag bij Conclusion