Werken binnen een ecosysteem van 25+ organisaties

Diane Breure werkt nu vier jaar bij Conclusion als recruiter. En… met plezier! Wat het werken bij Conclusion zo leuk maakt? Het unieke ecosysteem speelt hierin een grote rol. “Conclusion is een organisatie waarin meer dan 25 bedrijven samenwerken, maar toch ieder hun eigen propositie en cultuur hebben. Je werkt bij een kleine club, maar mét de voordelen van een groot bedrijf.” We gingen in gesprek met Diane over het werken bij Conclusion, de voordelen van het ecosysteem en het samenwerken met de business.

18 april 2023   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Diane Breure, recruiter bij KWD


Diane werkt al 17 jaar in de IT-recruitment. Of het nu studenten, projectmanagers of schaarse engineers betreft, Diane heeft al heel veel IT-professionals geholpen aan een nieuwe uitdaging. Ze is vooral sterk op de relatie en minder een ‘typische hunter’ en focust zich op het bouwen van een krachtig netwerk. Vier jaar geleden voelde zij een klik met expertbedrijf Conclusion Xforce en inmiddels werkt zij voor KWD Resultaatmanagement, beide onderdeel van Conclusion. 

Een stap omhoog of opzij

Het voordeel van zoveel expertbedrijven onder een grote paraplu is volgens Diane onder andere de interne mobiliteit. “Je begint je carrière bij een bepaald bedrijf van Conclusion omdat je daar in eerste instantie een klik mee hebt. Maar ook daarin kun je groeien. Zo zijn er binnen het ecosysteem bedrijven die tegen jouw expertise aanschuren of juist zaken vanuit een andere invalshoek bekijken. Dat geldt voor recruiters maar natuurlijk ook voor alle andere medewerkers. Binnen het ecosysteem zijn er tal van mogelijkheden om een stap omhoog of opzij te maken.” 

Binnen het ecosysteem zijn er tal van mogelijkheden om een stap omhoog of opzij te maken.

Diane Breure, recruiter bij KWD Resultaatmanagement

Interne mobiliteit

“Bij Conclusion Xforce richtte ik me op het werven van technische Linux & Cloud Engineers. Heel leuk, maar helaas werd ik getroffen door Long-Covid. Soms ontstaat er een situatie waardoor je een stap terug moet doen. Dit zorgt natuurlijk voor onzekerheid. Als recruiter moet je leveren en als jij niet levert komen de business doelen in gevaar. Ik kon gelukkig re-integreren binnen dezelfde organisatie, maar met wat minder druk vanuit de business. Door het ecosysteem kon ik elders terecht, wat op dat moment meer paste bij mijn situatie. Conclusion heeft daarin compleet met mij meegedacht. Wanneer er iets verandert in je carrière, of dit nu is vanuit ambitie of een andere reden, heeft het werken bij een grote organisatie zoals Conclusion echt zijn voordelen.”

Cohesie

Naast mobiliteit zijn er meer voordelen om bij Conclusion te werken. “Er is veel cohesie omdat collega’s waarmee je bij jouw eigen expertbedrijf mee samenwerkt, vaak dezelfde passies delen. Maar ondertussen heb je de voordelen van een grote organisatie. Denk aan arbeidsvoorwaarden, een grote HR- en facility organisatie. Dat is allemaal goed geregeld. Ook werken we veel samen. Niet alleen met collega’s, maar ook over de disciplines heen. Complexe klantuitdagingen oppakken, samen met collega’s van de andere bedrijven binnen het ecosysteem. Dit biedt verschillende invalshoeken waarmee je klantvraagstukken kunt bekijken. Daarmee hebben we een interessante propositie naar bedrijven.”

Kennis en samenwerken

Ook kennisdeling is volgens Diane een groot voordeel van het ecosysteem. “Drie keer per jaar organiseren we ‘Conclusion on Stage’. Daar kan je iets delen met collega’s van het hele ecosysteem zoals klantcases of onderwerpen waar je een passie voor hebt. Zo kan je je heel breed ontwikkelen.” Diane geeft aan dat voor haar de toegevoegde waarde vooral merkbaar is in het netwerk van recruitmentcollega’s. “Ondanks dat we voor diverse organisaties werken, zien alle recruiters elkaar tijdens een maandelijks recruitmentoverleg.  En natuurlijk helpen we elkaar in het delen van profielen of zoeken we elkaar op als we hulp nodig hebben. Het is heel prettig dat je toch voor een specifieke organisatie werkt en niet in de breedte over alle bedrijven heen moet werven. Dat maakt dat je echt een expertise kunt opbouwen maar wel het voordeel hebt van het recruitment netwerk.”

Businesspartner

Na 17 jaar in de IT-recruitment vindt Diane het nog steeds een interessant vakgebied. “De wereld van IT verandert snel, hoog- en laagconjunctuur volgen elkaar snel op en ook de rol van de recruiter verandert. Vroeger vooral uitvoerend, nu steeds meer in de rol van business partner. Er moet gesourced worden om een netwerk op te bouwen, maar we zitten ook op de adviseursstoel. Welke mensen zoeken we, wat moeten we doen om ze te vinden, te bereiken en te prikkelen. Van buiten naar binnen te denken en niet andersom. Juist die diversiteit spreekt mij enorm aan. Voor mij één van de mooiste dingen van het vak!”

Het ecosysteem als snoepwinkel met veel verschillende smaken. Bij Conclusion gaan de deuren van meer dan 25 bedrijven voor je open. Allemaal verschillend qua cultuur, dienstverlening en manier van werken. Past het ene bedrijf niet naadloos, dan zijn er nog vele andere mogelijkheden.

Ook werken als recruiter bij Conclusion?

Er zijn op dit moment geen vacatures beschikbaar.

Blog
Iris Pitar, recruiter bij Conclusion

Recruiters Iris en Jim gaan hun eigen gang bij Conclusion

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events

Meer weten?

Neem contact op met Iris

Iris Pitar recruiter Conclusion

Iris Pitar

Conclusion Consulting
ipitar@conclusion.nl