Als Mendix developer werken aan mooie breinbrekers

Een hechte club met gedreven Mendix-experts die gewend zijn samen met de klant de beste oplossing te zoeken. Complexe en uitdagende klantvragen oppakken en slimme technologische oplossingen implementeren, testen en integreren. Daar staan de mensen voor bij Conclusion Low Code Company. 

24 november 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Mendix developer Rik van Riswijk van Conclusion Low Code Company
Meer dan een Mendix developer

Rik is een van de Mendix developers die in het team van Conclusion Low Code Company zelfstandig werkt aan externe projecten. “Natuurlijk bouw ik applicaties, maar mijn werkpakket is breder. Ik adviseer de klant ook over verbeteringen hoe ze het beste kunnen optimaliseren. Daarnaast leid ik klanten op zodat ze enerzijds begrijpen wat ik ontwikkeld heb en anderzijds zelf in de toekomst ook aanpassingen kunnen doen. Hiermee breng ik hun kennis naar een hoger niveau.”

Echte breinbrekers

“De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als Mendix developer. Mijn kennis, vaardigheden, ruimtelijk inzicht en oplossingsvermogen zet ik volledig in om de beste oplossing te bedenken voor een klantprobleem. Het leukste vind ik de vraagstukken waarover ik mijn brein kan breken: de echt uitdagende puzzels. En dan de beste oplossing te bedenken voor de klant geeft ontzettend veel voldoening.” 

Van betekenis zijn

“Op dit moment werk ik voor de klant Cosun Beet Company. Zij hebben een applicatie die onder andere helpt storingen en defecten in de fabrieken te registreren. De opdracht was om nieuwe wensen toe te voegen aan deze bestaande applicatie én om de applicatie mobielvriendelijk te maken. In het begin lag de focus voornamelijk op het uitvoeren van de opdrachten en wensen vanuit de klant. Gaandeweg het project werd ik steeds meer betrokken in de processen en kroop ik steeds meer in de adviseursrol. De samenwerking met mijn collega’s bij de klant is ontzettend goed; we hebben elkaar immers nodig om tot de beste oplossing te komen. En het eerste resultaat is er want het aantal gebruikers van de applicatie is ruim verdubbeld.”

Als ik Conclusion Low Code Company in een paar woorden moet omschrijven dan zijn dat: persoonlijk, oprecht en hecht.

Rik van Riswijk, Mendix developer bij Conclusion Low Code Company
Het podium pakken om kennis te delen

“Bij Conclusion Low Code Company wordt echt gekeken naar jouw persoonlijke wensen en interesses. Een mooi voorbeeld is dat wij per jaar 8 ontwikkeldagen hebben. Wij zijn geheel vrij om te bepalen waaraan wij deze dagen willen spenderen. Maar daar blijft het niet bij. Ik heb namelijk een manager die oprecht tijd en aandacht investeert in mijn wensen. Waar liggen mijn interesses, wat past bij mij en waar kan ik profijt bij hebben? Zo reikte mijn manager mij de training ‘The trusted advisor’ aan. Die kans greep ik natuurlijk met beide handen aan. Er wordt bij Conclusion Low Code Company dus veel geïnvesteerd in kennis opdoen door individuele en teamtrainingen, maar ook in het delen van kennis met elkaar. Zelf heb ik intern een webinar gegeven over een functionaliteit die ik ontwikkelde voor een klant. Die functionaliteit was niet alleen voor de klant interessant, maar ook herbruikbaar voor mijn collega’s. Op deze manier houden we niet de kennis voor onszelf maar delen we die ook met anderen.” 

Persoonlijk en oprecht

“Als ik Conclusion Low Code Company in een paar woorden moet omschrijven naar buiten toe dan zijn dat: persoonlijk, oprecht en hecht. Hiervoor werkte ik voor een hele grote organisatie met veel collega’s waar het vooral ging om targets. Het persoonlijke, het samenwerken en de betrokkenheid ontbraken. Toen ik nog maar net bij Conclusion Low Code Company werkte, verbaasde ik mij over de behulpzaamheid van alle collega’s. Iedereen is bereid elkaar te helpen en mijn manager is oprecht bezig om mij te helpen mijn interesses waar te maken. Wij zijn een hechte en persoonlijke club die elkaar helpt beter te worden in wat we doen.”

Blog
Werken bij Conclusion

Samen werken aan fit for purpose software

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Mendix Developer