Verrassend veel mogelijkheden

Mendix consultants die intensief samenwerken met elkaar en met de klant en hun vakmanschap optimaal inzetten. Jasper wist impact te maken in het Fusi-project door zijn inhoudelijke bijdrage. Met een scherpe focus tijdens het hele proces; vanaf het klantcontact tot het bouwen van de applicatie. Inmiddels heeft Jasper de overstap gemaakt naar het beheerteam. “Binnen dit team werk ik aan applicaties die reeds in productie zijn genomen door verschillende klanten. Zo pak ik bijvoorbeeld nieuwe wensen op voor doorontwikkeling van applicaties of bedenk ik oplossingen voor ontstane issues.”

11 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Mendix developer Jasper aan het werk bij Conclusion Low Code Company
Een project met inhoud

Een applicatie opleveren waarmee medewerkers van de klant (een internationale handels- en service organisatie) bestelorders kunnen plaatsen voor leveranciers en facturen naar klanten kunnen versturen. Dat was de opdracht vanuit Fusi met als doel de juistheid van de financiële boekingen te waarborgen. Een omvangrijk project waaraan Jasper samen met zijn directe collega 2 jaar lang intensief werkte. “De wens vanuit de klant was om het oude financiële systeem te vervangen voor een cloud-systeem (SAP S/4HANA). Wij maakten deze transitie mogelijk en hebben onder andere een systeem neergezet dat controles en validaties uitvoert op financiële boekingen. Daarnaast ontwikkelden we nieuwe Mendix-applicaties om oude systemen, zoals Legacy-systemen en Excel-macro’s, te vervangen. Bij aanvang van het project startten wij met het bestelsysteem waarna we de validatieapplicatie van de grond af aan opbouwden. Als laatste hebben wij aanpassingen gedaan die nodig waren om een tiental reeds ontwikkelde Mendix-applicaties te koppelen aan SAP. Hierbij was de timing cruciaal en hiervoor zetten wij een virtuele schakelaar in voor het omschakelen van het systeem”, legt Jasper uit.

Een fijne pragmatische aanpak

Hoe meer inhoudelijke kennis van het project, des te waardevoller de input die de Mendix consultants leveren. “Wij denken graag inhoudelijk mee omdat 4 ogen altijd meer zien dan 2. Zo ervaart de klant ons vakmanschap ook en onze adviserende rol wordt zeker gewaardeerd”, vertelt Jasper. Bijna zijn hele carrière bij Conclusion Low Code Company werkte Jasper aan het Fusi-project. “Het is mooi om mijn eigen ontwikkeling te zien in dit project. Veel aspecten kwamen voorbij en ik heb mezelf verder ontwikkeld. Met het 12-koppige projectteam, bestaande uit interne leden vanuit de klant en Conclusion collega’s, werkten wij aan het gezamenlijke doel om een goed werkend systeem neer te zetten. Een fijne pragmatische samenwerking met de klant waar de leden van het projectteam als collega’s voelen”, vertelt Jasper enthousiast.

Wij denken graag inhoudelijk mee omdat 4 ogen altijd meer zien dan 2. Zo ervaart de klant ons vakmanschap ook en onze adviserende rol wordt zeker gewaardeerd.

Jasper Ploegstra | Mendix developer
Ruimte voor groei

Binnen Conclusion zijn veel mogelijkheden om jezelf inhoudelijk te ontwikkelen. “Er is nog zoveel te leren binnen het vak en daar krijg ik alle ruimte voor. Op dit moment ben ik bezig om te leren programmeren met Java, omdat ik applicaties tegenkom die stukken zelfgeschreven Java-code bevatten. De trainingen en cursussen werden door Conclusion zelf aangereikt. Het leuke is dat je bij ieder project andere dingen tegenkomt en dat elke klantvraag om andere oplossingen vraagt. Het is altijd weer de kunst om oplossingen te bedenken met onze tools. Ik kom iedere keer weer tot de ontdekking dat er verrassend veel mogelijkheden zijn.”

De beheerdersbril op

Inmiddels is Jasper onderdeel van het beheerteam van Conclusion Low Code Company. Werken vanuit tickets en incidentmanagement is de werkwijze binnen deze rol. “Ik word door de collega-developers al in een vroeg stadium aangehaakt, zodat ik kennis krijg van de applicatie die ik in de toekomst beheer. Dan zet ik de bril op vanuit de beheerdersrol en denk mee waar de mogelijke problemen ontstaan in deze complexe applicaties. Het voordeel van deze werkwijze is dat we op het moment dat we de applicatie in beheer hebben sneller incidenten lokaliseren. Van de afwisseling die deze functie met zich meebrengt, word ik het meest blij. Op dit moment werk ik aan een applicatie die ik in beheer heb en sta ik met mijn andere been in een ander project. Elke week ziet er weer anders uit! Vanuit de beheerdersrol heb ik nu ook contact met collega’s die onderdeel zijn van een ander onderdeel van het Conclusion ecosysteem. Bijvoorbeeld als het gaat om een applicatie die ook een koppeling heeft met AFAS of SAP. Het is leuk om te zien hoe zo’n samenwerking ontstaat en hoe we samen het issue identificeren en oppakken.”

Een goede balans

Werken bij Conclusion Low Code Company betekent dat je samen met zo’n 40 collega’s je inhoudelijke kennis deelt. “Dat niet alleen; een goede sfeer met veel gezelligheid is binnen ons bedrijf zeker aanwezig. Bij elk project werk je weer met een andere collega samen. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen. En ondanks de corona-situatie organiseren we online nog steeds veel, zoals sportieve activiteiten, ochtend work-outs en ‘borrel’-momenten aan het einde van de dag. Er is een goede balans tussen volop ruimte om je werk goed te doen en ruimte voor de nodige ontspanning met andere collega’s”, besluit Jasper zijn verhaal.

Blog
Anthony

Interview met Anthony Dickinson, CTO bij Conclusion Low Code Company

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Mendix Developer