Samenspel in vakmanschap en samenwerking

Een hechte club met gedreven Mendix-experts die gewend zijn complexe en uitdagende klantvragen op te pakken. Nadenken over inzichtelijke en overzichtelijke architectuur en daarbij slimme technologische oplossingen implementeren, testen en integreren. Daar staan de mensen voor bij Conclusion Low Code Company.

11 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Medewerker Eline Bijkerk
Meer dan een software developer

Eline is een van de Mendix Consultants die in het team van Conclusion Low Code Company werkt aan grote projecten. “Binnen het team van specialisten werk je intensief samen aan één project of meerdere projecten. We helpen de klant in het hele proces; vanaf het meedenken over het vraagstuk, hoe we de applicatie slim kunnen inzetten tot en met de daadwerkelijke ontwikkeling van de applicatie.”

Omvangrijke projecten voor NS

“Sinds de start van mijn carrière bij Conclusion Low Code Company werk ik 4 dagen per week aan een omvangrijk project voor de NS. Vanuit Conclusion werkten mijn collega’s al langere tijd aan de implementatie en optimalisatie van NS-applicaties. Het eerste project was erop gericht om het proces rondom de ongeplande verstoringen in een applicatie te vatten. NS heeft namelijk te maken met ongeplande verstoringen, zoals een wisselstoring of defecte trein, en geplande verstoringen. Het project waar ik aan werk richt zich op het proces van de geplande verstoringen, bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden en grote evenementen of concerten. Bij geplande verstoringen neemt NS maatregelen, waarbij je kunt denken aan extra inzet van treinen en security. Wij realiseerden een applicatie die NS-medewerkers op een gebruiksvriendelijke manier inzage geeft in de geplande items. Bovendien is het mogelijk om informatie aan te vullen. Ongeveer 800 unieke gebruikers uit de logistieke keten van NS (planning tot uitvoering) maken gebruik van de app. De applicatie, genaamd Gids, zorgt ervoor dat de dienstregeling ook bij grote evenementen soepel verloopt.”

Van betekenis zijn

“Vanuit de NS is er veel draagvlak en krijgen we veel positieve feedback op de applicatie waar ik samen met mijn collega’s aan werk. Voorheen werd er vanuit de NS gewerkt met een ander pakket, maar liepen ze tegen belemmeringen aan zoals het ontbreken van functionaliteiten. De wens was om een duidelijk en gebruiksvriendelijk overzicht te krijgen voor de geplande werkzaamheden. Met Gids komt alle informatie van de verschillende afdelingen in 1 overzicht samen. Dankzij deze informatie kunnen geplande evenementen en onderhoud soepel verlopen. Na afloop wordt ook een evaluatie in het systeem gezet, om zo de dienstverlening te blijven verbeteren. Extra handig om die bij volgende gebeurtenissen te raadplegen.

Wat ik zelf heel leuk vind aan dit project is dat er dankzij de dedicated UX designer in ons team veel aandacht is voor de styling. De applicatie is volledig in de look en feel van de NS die vertrouwd is voor de gebruikers. Bij de ontwikkeling van Gids is een team van medewerkers, de zogenaamde super users, betrokken. Hun input is heel waardevol, omdat zij het beste weten waar een goed werkend systeem aan moet voldoen. Het is gaaf om te werken voor een klant als de NS. Dat je van betekenis kunt zijn voor zo’n maatschappelijke organisatie geeft een ongekend goed gevoel.”

Down to earth

“Natuurlijk willen we een onvergetelijke indruk achterlaten bij onze opdrachtgevers. Dit doen we in eerste instantie door ontzettend goede en slimme applicaties te maken, maar ook door verwachtingen goed te managen. We zijn nuchter en tegelijkertijd ook realistisch over planningen of prioriteiten. Onze aanpak? We houden de lijnen graag kort, nemen barrières zoveel mogelijk weg en houden van een open en eerlijke communicatie. Deze werkwijze waarderen onze klanten enorm. Ik ben tijdens COVID-19 gestart waardoor ik nog bijna niemand live heb ontmoet. Toch was ik direct onderdeel van het team, zowel bij NS als bij mijn collega's van Conclusion Low Code Company voelde ik mij direct thuis. Wij ondernemen ook veel leuke dingen om elkaar beter te leren kennen. De (online) koffiemomentjes en de wekelijkse pubquiz zijn hier mooie voorbeelden van. En met 40 collega Mendix developers hebben wij een mooie club aan professionals bij elkaar.”

Het is gaaf om te werken voor een klant als NS. Dat je van betekenis kunt zijn voor zo’n organisatie geeft een ongekend goed gevoel.

Eline Bijkerk | Mendix developer
Blog
Anthony

Interview met Anthony Dickinson, CTO bij Conclusion Low Code Company

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events