Remote ontwikkelplekken via Citrix als nieuwe dienst

Servers en operating systems waarop de applicaties van NS draaien moeten 24/7 functioneren, zodat heel Nederland probleemloos kan reizen met de trein. Samen met zijn collega’s bewaakt mission critical engineer Michel van Tuijl die fundering. Om voor de missie-kritische systemen van de NS uptime te kunnen blijven garanderen, rondde Michel een project af waarmee 55 remote ontwikkelplekken zijn gerealiseerd. 

19 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Michel, Mission Critical engineer bij Conclusion Mission Critical

 

Remote ontwikkelplekken via Citrix als nieuwe dienst

“De Logistiek & Transportbesturings Service Organisatie (LTSO) van NS had dringend behoefte aan ontwikkelplekken op afstand. Zodat de developers van NS op een veilige manier kunnen ontwikkelen en testen zonder het hele netwerk te beïnvloeden. Vandaar dat het ook snel opgebouwd moest worden. Het mooie van Conclusion Mission Critical (CMC) is dat in zo’n situatie iedereen meteen bereid is te helpen. Je maakt gebruik van elkaars kennis en kunde, wat ook nodig is om nieuwe, niet eerder door ons toegepaste technologieën te implementeren. Het remote benaderen van ontwikkelplekken via Citrix is namelijk een nieuwe dienst.”

Wij zorgen ervoor dat de klant waar mogelijk zelf in control is

“Doordat we het vertrouwen kregen van NS konden we de aanpak volledig zelf bedenken en uitwerken. Mede daardoor ging de ontwikkeling zo snel. Korte lijnen met collega’s betekent snel schakelen en snel tot oplossingen komen waar NS blij mee is. Dat is een van de voordelen van het ecosysteem van Conclusion waarvan CMC onderdeel is. Voor een developmentomgeving waarop ontwikkelaars veilig los kunnen gaan hebben we een geautomatiseerd proces gemaakt binnen Citrix. Daaruit konden we 55 werkplekken uitrollen als virtual machines. De werkplekken zijn inmiddels opgeleverd voor de testfase. De volgende fase is de realisatie van een portal, zodat NS zelf in staat is om de machines uit te spoelen wanneer nodig. Een en ander is zo geautomatiseerd dat maar liefst 80% via een script wordt uitgerold. En daarmee zorgen we dat de NS volledig in control is.”

 

Iedereen draagt zijn steentje bij om te zorgen dat we het leuk hebben. Ondanks de afstand zijn en blijven we een hecht team.

Michel van Tuijl | Mission critical engineer
Corona en kebab

“Bij ons kom je terecht in een hecht team met een informele werksfeer, hier kan je echt jezelf zijn. Hoe druk het ook is, er is altijd ruimte om elkaar te helpen, te sparren en kennis te delen. Er is ruimte om te werken aan je eigen groei en ontwikkeling en aan de ontwikkeling van de processen en de organisatie. Tegenwoordig werken we wat meer thuis dan voorheen. We maken daar het beste van, bijvoorbeeld door nog steeds af en toe, op gepaste afstand, samen te komen om even een broodje kebab te eten. Er zijn nu meer online events, met de hele organisatie en ook met eigen teams. Zoals een borrel waarbij iedereen een borrelpakket kreeg thuisgestuurd. Iedereen draagt zo zijn steentje bij om ervoor te zorgen dat we het leuk hebben. Ondanks de afstand zijn en blijven we een hecht team, dat voelt erg goed.”

Impact maken als een steen in een vijver

“Ik heb ook voor projecten voor Eneco gewerkt. Daarbij merk je hoe belangrijk het is om alle huishoudens te voorzien van energie en bij de NS zie je hoe belangrijk het is het ov rijdend te houden. Een foutje veroorzaakt al een rimpeling zoals een steen in een vijver. En dat kan heel lang doorgaan, maanden soms zelfs jaren. We zijn van betekenis doordat we dit voor NS echt snel neer konden zetten. Alles wat met de dienstregeling te maken heeft wordt op die omgeving ontwikkeld. NS kan daardoor het materiaal beter ontwikkelen en wij leveren daarmee een kleine bijdrage aan de maatschappij.”

Blog
Werken bij Conclusion Enablement

Nick, device management consultant, is erg blij met zijn werkplek

Nieuwsgierig?

Werken als InfrastructuurspecialistNieuws & EventsWerken bij ConclusionAlle Conclusion vacatures