250 virtual servers overzetten zonder downtime, een topprestatie!

250 virtual servers overzetten zonder downtime voor Royal FloraHolland. Een topprestatie van de engineers van Conclusion Mission Critical, dankzij vertrouwen in kennis en kunde.

10 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

AMIS

250 virtual servers overzetten zonder downtime voor Royal FloraHolland. Een topprestatie van de engineers van Conclusion Mission Critical, dankzij vertrouwen in kennis en kunde.

Royal FloraHolland is de grootste marktplaats voor bloemen en planten ter wereld, met locaties in Aalsmeer, Naaldwijk, Eelde en Rijnsburg en Straelen (Duitsland). De tienduizenden processen die ervoor verantwoordelijk zijn de dagelijkse operatie te laten functioneren kunnen zich geen verstoring veroorloven. Als een transportkarretje vastloopt staat alles vast, van veiling tot vrachtwagens. De migratie van de oude on premise cloud naar de nieuwe private cloud met HP-hardware moest dan ook plaatsvinden zonder verstoringen. En dat is gelukt.

Van architectuur tot inrichting

De vraag voor de migratie werd neergelegd door Royal FloraHolland. Binnen hun kaders kregen de engineers van Conclusion Mission Critical vervolgens de vrijheid het project volgens eigen inzicht te draaien. “Hoe we van A naar B gingen mochten we zelf weten als techneuten. Als we bedachten hoe het moest en we konden het onderbouwen, dan kon het,” vertelt Koen Smink, security engineer bij Conclusion Mission Critical. “Het mooie van een project als dit is dat je vanaf het begin betrokken bent. Je krijgt het vertrouwen om van ontwerp tot aan realisatie de klus te klaren.”

Na het uitwerken van het Globaal Technisch Ontwerp (GTO) en het Detail Technisch Ontwerp (DTO) kon met de uitvoering worden gestart. “Soms ben je bij dit soort trajecten heel erg gebonden aan leveranciers, dat was hier niet zo, omdat iedereen hetzelfde doel had binnen Royal FloraHolland. Dat maakt dat het een heel prettige samenwerking was en het kwam ook de snelheid ten goede. De totale doorlooptijd was een jaar. Van kijken of het past tot checken of de rackbelasting akkoord is. En van het feitelijk klikken en overzetten tot aan het uitpakken van de dozen van de hardware.”

Hoe we van A naar B gaan mogen we zelf weten als techneuten. Als we bedenken hoe het moet en we kunnen het onderbouwen, dan kan het.

Koen Smink | Security engineer

Migratie in stapjes met Veeam

Met Veeam is gezorgd dat een overgang van de ene server naar de andere gestaged plaatsvond. Het is belangrijk om de migratie zo in stapjes te doen, want daardoor bleef alles zonder onderbrekingen doordraaien. De gevolgen voor Royal FloraHolland zijn namelijk niet te overzien als services haperen of zelfs helemaal uitvallen. Onder andere het veilingproces, de backend, het gebouwbeheersysteem, ammoniakfilters, het lichtbeheer en de befaamde stapelkarren zijn ervan afhankelijk.

“Een groot bijkomend voordeel van deze aanpak is dat het voor de beheerder heel prettig en makkelijk overdraagbaar is. Natuurlijk ook doordat je het ontwerp én de inrichting gedaan hebt. Ook hebben we met HP een aantal trainingen gedaan, waardoor beheerders met het platform konden kennismaken. Bovendien leerden ze zo hoe ze zelf met storingen kunnen omgaan.”

Vrijheid voor en vertrouwen in engineers

De vrijheid die Conclusion Mission Critical geeft aan de engineer die het project beheert en uitvoert levert een degelijke oplossing op. Want wanneer mensen het vertrouwen krijgen om zelf de koers te bepalen, vergroot dat de kwaliteit van de output. “Indrukwekkend hoe complex het bij Royal FloraHolland met elkaar verbonden is en hoe de karretjes door elkaar lopen. Wanneer een karretje vastloopt staat alles vast, van klok tot transport. We hebben 250 virtual servers overgezet zonder downtime, daar ben ik best trots op. Ik durf het met een gerust hart achter te laten, want de beheerlast is zwaar naar beneden gegaan.”

Persoonlijke ontwikkeling

Koen richt zich nu vooral op security, hij is bij Conclusion Mission Critical verantwoordelijk voor security overstijgende teams. Minder in de techniek, meer in een adviserende rol. Onder andere om te zorgen dat in de bouwblokken security is meegenomen. “Als ik het project bij Royal FloraHolland niet had gedaan zou ik ook nu niet zitten waar ik zit. Dat geeft wel een goed gevoel.”

Blog
Senior cloud consultant Jacco - werken bij Conclusion

Van betekenis zijn = jouw applicatie tot leven zien komen

Nieuwsgierig?

Werken als Cloud ConsultantWerken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events