Eric Maikel zette een CI/CD pipeline op naar AWS

Conclusion kwam voor het eerst in beeld bij Eric Maikel vlak na de crisis van 2009. Hij werkte destijds in de retail-IT en was wel klaar met zijn buitendienstfunctie. Hij legde een route af van projecten bij de Rabobank (2 jaar), ProRail (7 jaar) en Royal Flora Holland (2 jaar). Stuk voor stuk opdrachten waar Eric Maikel zijn verregaande expertise van IT met succes benutte. “Ik kreeg tussendoor weleens de vraag van een opdrachtgever om in dienst te komen. Een keuze die ik nooit maakte, doordat ik me zeer verbonden voel met Conclusion wat ontwikkelmogelijkheden en sfeer betreft.”

5 januari 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Werken bij Conclusion | Infra | Erik Maikel

Het meest recente project waar Eric Maikel zich op stortte is het opzetten van een CI/CD pipeline naar Amazon Web Services (AWS). Het doel daarbij was om zo eenvoudig en snel mogelijk nieuwe servers te kunnen installeren door de uitrol van een image in programmeercode. Deze werkwijze en de haalbaarheid heeft hij voor zijn team, dat voornamelijk on premise-beheer doet, in de praktijk opgezet, getoetst en gedocumenteerd.

Efficiënter en minder foutgevoelig

“Het voordeel is dat je hiermee de beheersbaarheid van alle machines vergroot. Op deze manier heb je veel minder gedoe met het patchen, wanneer bijvoorbeeld Microsoft weer een update releaset. En dat doen ze maandelijks. Je maakt dus 1 image van het nieuwe of geüpdatete besturingssysteem en dat rol je dan binnen 5 minuten uit. Dat hoeft dan niet meer handmatig te worden gedaan en is veel efficiënter en veel minder foutgevoelig bovendien.”

Een werkgever waar zaken goed geregeld zijn is veel waard. Of het nou om tools, ontwikkelingsmogelijkheden of arbeidsvoorwaarden gaat.

Erik Maikel Otten - Mission Critical Engineer

Werken waar je het naar je zin hebt

“Ik heb erg veel vrijheid. Om zelf mijn tijd in te delen bijvoorbeeld. Als ik in de loop van de ochtend wil sporten dan kan dat gewoon. Ik ken vrienden die in de IT werken waar om de haverklap een manager in hun nek staat te hijgen. Dat is hier dus absoluut niet zo. Er is bijna geen hiërarchie, het management en de concerndirectie zijn heel toegankelijk. Daardoor kan je dingen makkelijk bespreekbaar maken en voel je je gewaardeerd, men ziet je niet als een nummer.”

“En dan is er ook nog veel mogelijk wat carrière- en ontwikkelmogelijkheden betreft. Binnen de verschillende werkmaatschappijen én op het werkvlak. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en dat vind ik belangrijk.”

Blog
Werken bij Conclusion Enablement

Nick, device management consultant, is erg blij met zijn werkplek

Nieuwsgierig?

Werken als InfrastructuurspecialistNieuws & EventsWerken bij ConclusionAlle Conclusion vacatures