De samenwerking tussen alle Conclusion-bedrijven, dat is onze kracht

Drie jaar geleden kwam Steven van Dam bij Conclusion terecht. “Ik wilde de stap naar consultancy maken. Een vriendin die bij Conclusion Consulting werkte, wist zeker dat ik een match was met de organisatie. En ze had gelijk. Vanaf het eerste moment werk ik aan mooie projecten bij leuke klanten. Én verbind ik mensen aan technologie en IT. De drive en het enthousiasme dat ik had tijdens mijn sollicitatie is er nog steeds.”

19 oktober 2023   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Steven van Dam

Je krijgt al snel het vertrouwen om zelf dingen te doen. Dat wordt enorm gestimuleerd. Daardoor leer je heel snel.

Steven van Dam, Business Consultant bij Conclusion Consulting

Een goede start

“Conclusion zorgt voor een zachte en snelle landing. Het onboardingstraject is echt uniek. In honderd dagen leer je de organisatie kennen waarbij je alles leert over het ecosysteem en de bedrijven binnen Conclusion. Ik kwam binnen zonder ervaring als consultant, en dit onboardingsprogramma gaf een goede basis voor ontwikkeling in het vak. Je wordt aan de hand meegenomen. En tegelijkertijd is er veel ruimte voor eigen initiatief. Zo sloot ik me direct aan bij het TWO Model team. Dit model maakt de connectie tussen business en IT overzichtelijk. Nu ben ik zelf de kartrekker van dat team. Ontzettend tof dat ik dat vertrouwen zo snel kreeg.”

Mensen samen brengen

“In mijn werk ben ik dagelijks betrokken bij uiteenlopende activiteiten. Ik bedien meerdere klanten tegelijk en werk bovendien aan diverse interne projecten. Dit zorgt voor variatie en geeft me de kans om bij elk project nieuwe ervaringen op te doen. In alles wat ik doe breng ik mensen samen. De vertaling van strategie naar uitvoering vraagt altijd om verbinding van mensen en de bereidheid om te veranderen. Daar haal ik energie uit. En bij Conclusion Consulting doen we veel samen. Het risico van het consultancy vak is dat je 40 uur per week bij de klant zit en je eigen collega’s weinig ziet. Bij Conclusion is er juist een sterk teamgevoel en zoeken we elkaar altijd op. Dat vind ik heel fijn.” 

Bij Conclusion Consulting werken we elke dag intensief samen en zoeken we elkaar op om tot nog betere oplossingen te komen.

Steven van Dam, Business Consultant bij Conclusion Consulting

De kracht van Conclusion

“Conclusion Consulting voelde direct als een heel hechte groep mensen. We werken hier met ongeveer tachtig collega’s, onderverdeeld in vier teams. De sfeer is laagdrempelig en informeel. Met name benaderbaarheid vind ik belangrijk, en dat zit diepgeworteld in de cultuur van het bedrijf. Dat maakt dat we bij Conclusion Consulting makkelijk van elkaar leren en elkaars kwaliteiten gebruiken. Tegelijkertijd werk je ook in een ecosysteem met zo’n drieduizend andere mensen. Met allemaal eigen vakkennis, die we steeds vaker met elkaar delen. Een goed voorbeeld hiervan is een project dat ik in samenwerking heb gedaan met Bikkelhart (onderdeel 4NG) en Yellowtail Conclusion. Door onze kennis te koppelen, hebben we in een korte tijd een prototype gebouwd voor pensioenuitvoerder APG om deelnemers te begeleiden in het maken van pensioenkeuzes. Ik vond het echt mooi om te zien wat we toen hebben neergezet. Hét bewijs dat werken in een ecosysteem de mogelijkheden vergroot, en een uniek resultaat oplevert.” 

Een duurzame toekomst

“Verduurzaming is iets waar we in de IT-branche niet meer omheen kunnen. Veel mensen weten het niet, maar onze sector stoot meer uit dan de luchtvaartsector. Dus de duurzame impact die Conclusion op gebied van IT én business transformatie kan maken, is enorm. We doen er dan ook alles aan om onze uitstoot en die van de klanten te verminderen. Onze eigen bedrijfsvoering wordt steeds groener en inclusiever. We kiezen vanaf 2024 bijvoorbeeld alleen nog maar voor elektrische auto’s en mogen feestdagen uitruilen. Zo mogen we bijvoorbeeld werken met Pasen en vrij zijn met Suikerfeest. Daarnaast zetten we technologie en consulting skills in om klanten te helpen verduurzamen. Door ook daarin de samenwerking op te zoeken met alle bedrijven binnen het ecosysteem, maken we echt het verschil. Voor onszelf én voor onze klanten.”

Werken aan pensioenen van de toekomst

Samen met Lisa van Bikkelhart (onderdeel 4NG) werkte Steven aan een project voor pensioenuitvoerder APG. Ieder vanuit hun eigen rol en expertise en vanuit hun eigen Conclusion-bedrijf. Meer weten over dit project, de samenwerking én over Lisa en Steven?

Meer blogs uit ons ecosysteem

Blog
Marèl Verschoor, business consultant bij Yellowtail

Bij Yellowtail Conclusion heb ik collega’s die ook mijn vrienden zijn

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesWerken als Business consultantNieuws & Events