Bij Yellowtail Conclusion heb ik collega’s die ook mijn vrienden zijn

Marèl belt in vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. Tijdens een werkborrel kwam het idee. Laten we onze collega’s in Zuid-Afrika bezoeken en daar een maandje werken. En dat kon. Ze werkt er nog een week en dan heeft ze samen met haar 3 collega’s nog een vakantie gepland voordat ze terugreist naar Nederland.

13 december 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Marèl Verschoor, business consultant bij Yellowtail

Ze was in 2020 net afgestudeerd en had haar Master Strategic Innovation Management gedaan in Groningen. Toen begon ze direct bij YellowTail Conclusion. “Ik zocht een baan in de consultancy. En heb bewust voor Yellowtail Conclusion gekozen als werkgever. Voor mij was de bedrijfscultuur de belangrijkste afweging. De fijne werkethiek en mensgerichte organisatie hier passen mij erg goed. Dat het een IT-bedrijf is was wel even spannend, maar dat heeft goed uitgepakt.”

Trots ben ik op het werk en het webportaal dat we hebben gebouwd voor de Rabobank. En op de mooie dingen die er nog aankomen.

Marèl Verschoor, business consultant bij Yellowtail Conclusion

Groeien op een manier die bij mij past

“Ik heb het eerste jaar veel geleerd over IT. Wij bouwen webportalen voor de klant. En nu weet en begrijp ik dat dit bouwen veel werk is voor verschillende IT-disciplines. Van een FrontEnd developer, BackEnd developer, DevOps tot een UX-designer. Ik begon voor de klant Rabobank en werk daar nog steeds met veel plezier voor. Destijds als junior consultant was ik eerst verantwoordelijk voor het beheer van het webportaal. Daarna werkte ik aan het doorontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. En nu als consultant heb ik de rol van projectmanager. Nu bouwen we een webportaal en veilige omgeving waarin financieel adviseurs van buitenaf, samen met de bank financiële gegevens kunnen uitwisselen. De rol van projectmanager vind ik erg leuk. De focus ligt nu meer op stakeholdersmanagement. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik kreeg. En natuurlijk zei ik ja toen ze me vroegen voor deze functie.” 

“Sales. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Van het uitwerken van een proposal tot het accountmanagement. Als ik straks weer wat meer ruimte heb in mijn agenda pak ik dat weer op. En dat kan hier ook. Jij geeft jouw wensen en ambities aan. HR luistert en jij krijgt het werk dat bij je past.”

Werken met fijne collega’s en in alle vrijheid

“Hier in Zuid-Afrika beginnen we de dag met sport of een activiteit. Die tijd is er door het tijdsverschil met Nederland. Verder wijkt mijn ideale werkdag niet veel af van hoe ik mijn werk in Nederland indeelde. In de ochtenden plan ik graag de meetings. Tussen de middag maak ik tijd voor een ommetje. En ’s middags probeer ik tijd te blokken om zaken uit te werken. Je bepaalt dus zelf hoe je je werk indeelt. En het mooie is dat ik werk met fijne mensen. Je kunt zeggen werk is werk. Maar je zit toch een groot deel van je tijd op het werk. Werk is voor mij meer. Het is onderdeel van mijn sociale leven. Met de werksfeer hier en fijne samenwerking met collega’s. En als ik straks weer terug ben in Nederland dan werk ik het liefst op kantoor. Fijn om iedereen weer te spreken, ook die collega’s die op andere projecten zitten. Die sociale contacten en de werkcultuur die we delen. De cultuur van gemotiveerd en enthousiast werk oppakken en je ambities uitspreken. Daarmee laad ik mijn batterij op. Voorlopig ben ik nog niet klaar bij Yellowtail Conclusion. We werken samen en ontspannen samen met leuke activiteiten. Er is altijd wel een leuke activiteit gepland door HR. Of we organiseren zelf een uitje voor ons team. Zo waren we recent met het hele bedrijf een dagje in Brugge.”

Blog
Leading digital change

Samenwerken aan leading digital change

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesBusiness consultantNieuws & Events