De vertaler tussen techniek en werkvloer

Na een stevige opleiding op het snijvlak van technische bedrijfskunde en IT begon Arnold Jansen zijn loopbaan als consultant bij een IT-bedrijf. Stappen op de carrièreladder volgden, zelfs in Australië zette Arnold zijn deskundigheid in. Terug in Nederland besloot hij zijn loopbaan te vervolgen als business consultant, het liefst op een plek waar IT altijd dichtbij is. Een functie bij Conclusion Consulting was dus een logische stap.

9 februari 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Business Consultant  Arnold Jansen

“In mijn werk identificeer ik problemen en vraagstukken die leven binnen een bedrijf. Ik diep ze uit en zoek goede oplossingen. Ik heb daarvoor veel contact met stakeholders, om beter te begrijpen wat er speelt en later in nauwe samenwerking oplossingen uit te werken. Zijn de vraagstukken helder, dan ga ik aan de slag. We trainen mensen, passen processen aan of ik ga in overleg met ontwikkelaars die technische oplossingen kunnen realiseren. Superhandig dat er binnen het ecosysteem van Conclusion zoveel vakmensen werken.

Mijn rol is problemen van de business te identificeren en doorgronden. Daarna is de vraag: hoe kunnen we dit het beste oplossen?

Arnold Jansen, Business consultant bij Conclusion Consulting
Gevarieerde werkweek

“Soms werk ik voor meerdere klanten, maar momenteel focus ik me op een opdracht bij 1 klant, een grote energieleverancier. Natuurlijk werk ik nu veel thuis, gelukkig spreek ik wel veel mensen. Sowieso heb ik elke dag contact met het team van developers. Ik ben degene die werkzaamheden prioriteert en ik zet de grote lijnen voor de roadmap uit. Onderdeel van het Scrum werken zijn zogenoemde sprints, met het team maken we aan het begin van zo’n sprint steeds een planning van 2 weken per onderdeel. Mijn dagen variëren over het algemeen enorm. De ene dag stel ik een businesscase op, de andere dag werk ik processen uit met stakeholders of key users. Of ik begeleid een acceptatietest. Trainingen voor eindgebruikers komen ook veel voor.”

Ik ben een soort vertaler, ik help het vraagstuk van de business om te zetten naar een oplossing die IT’ers kunnen bouwen.

Arnold Jansen, Business consultant bij Conclusion Consulting
Constant in ontwikkeling 

“Conclusion Consulting is natuurlijk onderdeel van Conclusion. Ik heb gekozen voor deze werkgever om meerdere redenen. Ik vind het heel fijn om de wereld van IT zo dichtbij te hebben. Door het ecosysteem van Conclusion Services hoef ik me daarover geen zorgen te maken. Daarnaast krijg ik de kans me verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in het agile werken. Ik heb zelfs het agile gilde binnen Conclusion nieuw leven ingeblazen. En ik geef ook trainingen scrum master en product owner aan collega’s van andere Conclusion-bedrijven.” 

Mensgericht Conclusion Consulting

“Misschien wel het belangrijkste is het mensgerichte van Conclusion Consulting. Hier is echt aandacht voor individuen. We zijn geen groep saaie, grijze pakken en er is intern ook maar weinig hiërarchie. Iedereen werkt hard, is eerlijk en open. We zijn allemaal zakelijke professionals. Tegelijk is er veel ruimte om te zijn wie je bent. Dat vind ik mooi en ik denk ook dat het belangrijk is. Iedereen heeft zijn of haar eigen kracht en die kan en mag je bij Conclusion echt wel laten zien. En verder ontwikkelen als je dat wilt. Uiteindelijk wordt onze dienstverlening daar alleen maar beter van.”

De wereld van energie

“Momenteel werk ik voor een grote energieleverancier. Zij staan voor een enorme uitdaging. De energietransitie staat hoog op de agenda, ook in de politiek. Er worden veel investeringen gedaan, maar de afdeling waar ik nu meedraai, heeft ondertussen wel 300 projecten per jaar lopen. Dan is het noodzakelijk om goed inzicht en overzicht te hebben. Het is bovendien belangrijk dat de technische mensen de klus in het veld kunnen klaren zonder zich met randzaken bezig te hoeven houden. We hebben daarom een softwaresysteem opgezet om processen te structureren en optimaliseren, documenten beter te managen en duidelijk zicht op capaciteit te houden. Ik houd me nu bezig met het nog verder verbeteren en doorontwikkelen van dat systeem. Dat doe ik met 2 collega’s van myBrand Conclusion enerzijds en collega’s vanuit de klant anderzijds.” 

Wezenlijke bijdrage

“Het is heel mooi dat ik een wezenlijke bijdrage aan zo’n groot en relevant maatschappelijk probleem kan leveren. Mijn werk heeft echt impact. Door deze opdracht heb ik de energiewereld ook veel beter leren kennen, dat is heel interessant. Het bevalt me goed bij Conclusion, juist omdat je zulke kansen krijgt. Ik geniet van opdrachten die echt in de digitalisering zitten. De focus ligt in dit werk altijd op de toekomst en hoe het nóg beter kan. Dat geeft energie.”

Blog
Consultant Tjerk aan het werk bij Conclusion

Verrassen, dát is mijn manier

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Business consultant