Werken bij Conclusion als communicatieprofessional

Maak kennis met Sophie Rutten, communicatieprofessional bij Conclusion. Zij werkt bij de Conclusion-bedrijven Conclusion Consulting, Conclusion Accelerate! en Virtual Sciences.

22 april 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Werken bij Conclusion - Sophie
Even kort voorstellen

Ik ben Sophie Rutten, ik heb twee jonge kinderen van één en bijna vier jaar en een leuke vent. Samen wonen we in Nijmegen. Het weekend breng ik graag door met vrienden, ik sport graag maar drink net zo lief een goed glas wijn. Inmiddels ben ik alweer 3 jaar aan boord bij Conclusion. Hiervoor werkte ik bij een relatief klein retail reclamebureau. De stap naar een corporate IT bedrijf met ruim 25 bedrijven was best groot.

Maar soms moet je loslaten om te kunnen groeien. Hoewel ik loslaten (vaak) lastig vind heb ik de overstap tóch gemaakt. Totaal uit mijn comfortzone, want ik had geen ervaring in de IT en al helemaal niet bij zo’n groot bedrijf.

Als communicatieprofessional bij Conclusion heb ik verschillende petten op. Aan mij de uitdaging om drie bedrijven binnen het Conclusion-ecosysteem te ondersteunen; Conclusion Consulting, de consultancy tak binnen Conclusion, Conclusion Accelerate!, de integratie expert met focus op Mulesoft en tot slot Virtual Sciences, de integratie expert met focus op IBM, Red Hat. Ieder met hun eigen business, doelstellingen en uitdagingen: verschil moet er zijn! Dit maakt mijn werk divers in alle opzichten, niet alleen inhoudelijk maar ook qua cultuur. Het voelt als het runnen van mijn eigen bedrijf omdat ik zoveel vrijheid heb, maar natuurlijk wel binnen de bepaalde kaders.

En, hoe bevalt het werken bij Conclusion?

Heel goed. Conclusion klinkt als een grote club, maar toch voelt dat niet zo. Het is één hechte organisatie met meer dan 2.000 collega’s en gek genoeg ken ik er best veel. Dat komt deels doordat ik (voordat Covid-19 uitbrak) vaak op de maandborrel te vinden was. Maar zeker ook omdat ik voor drie verschillende Conclusion-bedrijven werk. Dat maakt dat je al snel meer mensen leert kennen en ook met meer mensen intern samenwerkt. 

Het voelt als het runnen van mijn eigen bedrijf omdat ik zoveel vrijheid heb.

Sophie Rutten, Communicatieprofessional
Bij Conclusion geloven we in je. Dat brengt vrijheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Ervaar jij dat ook?

Zeker. Mijn kracht ligt in het snel kunnen schakelen op diverse niveaus. Dat gaat gepaard met enthousiasme, energie en soms wat ongeduld. Daar maak ik het verschil. Van nature heb ik mijn werk graag op orde. Voor mij is het geen probleem wat langer door te werken als het resultaat daardoor beter is. Er zijn een boel ballen hoog te houden en soms laat ik er een vallen. Het gevoel dat Conclusion vertrouwen in mij heeft geeft energie om het de volgende keer anders of beter te doen. 

Door het vertrouwen dat ik krijg pak ik ook zaken op die nieuw voor mij zijn. Voor de drie bedrijven lopen er momenteel actief meerdere LinkedIn-campagnes. Ook heb ik voor één van mijn bedrijven een Employee Advocacy campagne opgezet. Zo heeft ieder bedrijf haar eigen behoefte waar ik als marketeer op inspeel. Juist omdat ik zoveel diverse activiteiten heb is interne samenwerking key. Soms gaat het me niet snel genoeg. Maar met een gemeenschappelijk doel bereiken we de doelstellingen. Tof om zo met elkaar samen te werken!

Hoe zien collega’s jou?

Collega’s zullen mij omschrijven als collegiaal, ik probeer mijn collega’s te helpen waar ik kan. Maar ook als een hardwerkende collega die zo nu en dan wat eigenwijs kan zijn. Maar ach, een goed onderbouwde mening is een pré in ons vak! Ik zeg altijd zonder wrijving geen glans. 

Blog
Werken bij Conclusion | interaction designer Aaron

Zelfs na 10 jaar blijft elk project grensverleggend

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events