CHARGE is een intern begrip geworden

Projecten oppakken die je nog niet eerder hebt gedaan. De business consultants van Conclusion Consulting doen dat graag, goed en veel. Zowel tijdens het uitvoeren van de complexe opdrachten bij onze klanten als bij het oppakken van interne projecten om ons eigen bedrijf continu te verbeteren. Vanuit een idee nemen ze zelf het initiatief en daar betrekken ze zo nodig collega’s bij. Zo stond het thema vitaliteit hoog op de agenda. Evie Kamp en Carline Pauw sloegen de handen ineen en sinds een paar maanden is hun vitaliteitsprogramma CHARGE een begrip geworden op de werkvloer.

10 juli 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Vitaliteitsprogramma - CHARGE-Conclusion-Consulting
Vitaliteit als prioriteit

Even voorstellen, wij zijn Evie Kamp en Carline Pauw. We werken allebei al zo’n 2 jaar als business consultant bij Conclusion Consulting. Naast het uitvoeren van onze opdrachten bij klanten pakken we regelmatig interne projecten op in samenwerking met collega’s. Eerlijk gezegd hadden wij nog nooit samengewerkt vóór het vitaliteitsproject CHARGE. Vanuit Conclusion Consulting wilden we HR-thema’s intern actiever oppakken. Het werken bij klanten hebben we goed op orde, maar soms vergaten we onszelf hierin. Tijd voor verandering, zeker toen collega’s klachten begonnen te krijgen. Zo is een zoektocht gestart naar een extern bureau dat kon helpen bij de ontwikkeling van het vitaliteitsprogramma. Samen met collega’s uit alle leeftijdsdoelgroepen besloten ze een samenwerking te starten met Mentally Fit. Daarna was de vraag: wie gaat dit project verder uitrollen? Hier begon onze samenwerking.

We horen regelmatig: wat ga jij aan CHARGE doen dit weekend? Het is echt een begrip geworden op de werkvloer en daar zijn we trots op.

Carline Pauw & Evie Kamp | Business consultants
Better together

Iedereen binnen Conclusion Consulting wordt in zijn of haar kracht gezet. Juist door in het diepe te springen, blijf je uitgedaagd. Wij hadden nog nooit een vitaliteitsprogramma uitgezet of überhaupt samengewerkt als duo. Om het vitaliteitsproject CHARGE op te zetten moest er veel doorgesproken worden. Pas als wij allebei tevreden waren over het idee, schakelden we, waar nodig, onze collega’s in. Denk aan het delen van ieders ervaringen over vitaliteit, het organiseren van activiteiten of het ontwerpen van flyers om collega’s te enthousiasmeren. Wij waren de kartrekkers en daarbij hebben wij meerdere collega’s ingeschakeld om bij te dragen aan het vitaliteitsproject CHARGE. We vulden elkaar echt aan. Natuurlijk was het hard werken en kostte het uitvoeren van zo’n project extra tijd, maar gelukkig kregen we daar alle ruimte voor. Zelfs toen iedereen op afstand werkte, hebben we elkaar de afgelopen maanden weten te inspireren en motiveren om fit te blijven. Zo hebben we:

  • CHARGE regelmatig onder de aandacht gebracht, mede dankzij de contentkalender. Zo werd dit thema een steeds vaker besproken onderwerp.
  • een volledig vitaliteitsprogramma opgezet. Dit programma bestaat uit 3 workshops verdeeld over 7 maanden en 2 individuele sessies met een externe coach. Alle collega’s kunnen hieraan deelnemen.
  • elke woensdag een andere collega aangewezen die zijn of haar ervaringen deelt binnen het thema vitaliteit via Microsoft Teams. Bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen of een bepaald ochtendritueel.
  • verbinding weten te creëren in de periode waar contact voornamelijk online plaats kan vinden.

En met resultaat! Als we collega’s spreken horen we regelmatig: “wat ga jij aan CHARGE doen dit weekend?” Het is echt een begrip geworden op de werkvloer en daar zijn we heel trots op. Zeker als we terugkijken op onze samenwerking en die met onze collega’s. Samen hebben we de schouders gezet onder onze groei binnen Conclusion Consulting. Ook hebben we gezorgd dat we met elkaar vitaler zijn zodat we elkaar en onze klanten vol energie kunnen bijstaan in het realiseren van ambities.

Blog
Ahmet, senior business consultant in gesprek bij Conclusion

Betekenisvol samenwerken in historische tijden

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events